Bezpecnostny fotak
- Dzefer
- Zkušený
Bezpecnostny fotak
Potrebujem fotak, ktory bude kazdu sekundu (dve, pat, kolko nastavim) ukladat fotku na kartu a ked sa karta zaplni, zmaze najstarsiu a tak dokola. Videli ste nieco take? Pozeral som v rychlosti na ebay, ale zatial nic.
Viete o co mi ide - namierim to na auto a budem mat zaznamenanych poslednych x hodin v celkom dobrom rozliseni. Preto nechcem kameru, chcem fotak, povedzme 5mpix by stacilo.
Odkedy mi vcera odfajcili zrkadlo, rozmyslam nad takymto riesenim. Prip. navrhnite nieco ine, ale ide mi o nejake autonomne riesenie, cize ziadny pocitac, musi to fungovat same.
Viete o co mi ide - namierim to na auto a budem mat zaznamenanych poslednych x hodin v celkom dobrom rozliseni. Preto nechcem kameru, chcem fotak, povedzme 5mpix by stacilo.
Odkedy mi vcera odfajcili zrkadlo, rozmyslam nad takymto riesenim. Prip. navrhnite nieco ine, ale ide mi o nejake autonomne riesenie, cize ziadny pocitac, musi to fungovat same.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezpecnostny fotak
proc nechces tu kameru? Digital kamera by byla idealnim resenim, ne? Je primo uzpusobena na nahravani videa.Dzefer píše:..... Videli ste nieco take? Pozeral som v rychlosti na ebay, ale zatial nic.
Viete o co mi ide - namierim to na auto a budem mat zaznamenanych poslednych x hodin v celkom dobrom rozliseni. Preto nechcem kameru, chcem fotak, povedzme 5mpix by stacilo. .....
- Dzefer
- Zkušený
kamera ma male rozlisenie, ja to potrebujem tak na 30m a na kamere by bolo vidno akurat postavu, prip. auto, ale nie detaily. A navyse bezp. kamery maju vacsinou normalny video vystup, ja to chcem na pamatovu kartu
- Ahmed
- Test driver
Na 30m vzdalenost z te fotky nic mit nebudes, i kdyby to bylo 10MPix, kdyz nebudes mit poradny zoom, tak to budes mit na prd. A stejne bys toho cloveka videl jenom zezadu nebo obrys postavy. Pokud bude sero, tak bez blesku (i s bleskem) z toho na 30m neuvidis vubec nic. To bych radeji uvazoval nad tim, ze to nacpu primo do auta. Pokud nebudes mit auto zaparkovane 3m pred barakem, tak jsou ti podobne veci podle me k nicemu.
- Dzefer
- Zkušený
no hej, vidis potme bude asi problem, len mne to zrkadlo riesili cez den a to by mohlo fungovat.
- Peter
- Junior
Pouvažuj nad dvojcestnym alarmom ten ti da vediet na pager ked sa bude nieco diat s autom. Dosah to ma asi 1km
Ford Focus r.v. 99 1.8TDDi Trend 3dv Panther black

- hide
- Pokročilý
Viděl bych to spíš na nějakou IP kameru s dobrým routerem.
- canndale
- Zkušený
IP kamera by nemusela byt zla, posiela jpegy 25x/sec - 1x/hod,ako ju nastavis.. ale sama o sebe nevie ukladat data :/
mno a kedze mas rozlicne podmienky.. den/noc, ostre svetlo a podobne, aby si mal slusny obraz ide to do dost velkych penazi..
standardna bezpecnostna IP kamera ma rozlisenie 640/480, co nieje nic moc ale uz su IP kamery aj s rozlisenim 2Mpix, den/noc s vyrovnavanim bielej a podobnymi pikoskami,ale ceny su dost vysoke potom
Myslim ze na ukladanie obrazkov je problem sa PC vyhnut.. a uz su aj free programy,
ktrore autonomne ukladaju data presne tak ako hovoris, ale chce to mat nonstop zapnuty server na nahravanie dat...
neviem kde chces tu kameru mat, ci priamo v aute, alebo na okne pod ktorym parkujes
mno a kedze mas rozlicne podmienky.. den/noc, ostre svetlo a podobne, aby si mal slusny obraz ide to do dost velkych penazi..
standardna bezpecnostna IP kamera ma rozlisenie 640/480, co nieje nic moc ale uz su IP kamery aj s rozlisenim 2Mpix, den/noc s vyrovnavanim bielej a podobnymi pikoskami,ale ceny su dost vysoke potom

Myslim ze na ukladanie obrazkov je problem sa PC vyhnut.. a uz su aj free programy,
ktrore autonomne ukladaju data presne tak ako hovoris, ale chce to mat nonstop zapnuty server na nahravanie dat...
neviem kde chces tu kameru mat, ci priamo v aute, alebo na okne pod ktorym parkujes

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
- victor
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
vykasli sa na to, stalo sa, uz to nevratis spat.
Fotak je na figu, obycajna kamera tiez. Akonahle bude sero si v prdeli(tym myslim aj jemne poobedne zotmenie, bude tam zrno jak hovado), ak aj nieco cez den natocis tak nerozpoznas kto to na tej fotke je ak to bude niekto neznamy. Jedine kedy by si to vyuzil by bola situacia ak by ti niekto nieco spravil s autom ktore na tom parkovisku pravidelne parkuje napr. sused a mohol by si ho identifikovat. Investicia do seriozneho zariadenia a jeho naklady na prevadzku su vo velkom nepomere s tym co ti to moze priniest, len budes mat stale paranoiu a kukat zaznamy.
Predstav si situaciu, ze ich dokonca uvidis z okna ako ti kradnu auto v reale a normalne s nim odchadzaju ... aka si myslis, ze je sanca, ze to auto este niekedy uvidis? Kym sa policia spamata uz sa na nom bude vozit novy majitel.
Sorry, ale musel som ti naliat trochu cisteho vina ... ked si uz chces silomocou nieco kupit, radsej si tam daj Magicar 100 AS s plnou moznou vybavou, to budu urcite uzitocnejsie investovane peniaze.
Fotak je na figu, obycajna kamera tiez. Akonahle bude sero si v prdeli(tym myslim aj jemne poobedne zotmenie, bude tam zrno jak hovado), ak aj nieco cez den natocis tak nerozpoznas kto to na tej fotke je ak to bude niekto neznamy. Jedine kedy by si to vyuzil by bola situacia ak by ti niekto nieco spravil s autom ktore na tom parkovisku pravidelne parkuje napr. sused a mohol by si ho identifikovat. Investicia do seriozneho zariadenia a jeho naklady na prevadzku su vo velkom nepomere s tym co ti to moze priniest, len budes mat stale paranoiu a kukat zaznamy.
Predstav si situaciu, ze ich dokonca uvidis z okna ako ti kradnu auto v reale a normalne s nim odchadzaju ... aka si myslis, ze je sanca, ze to auto este niekedy uvidis? Kym sa policia spamata uz sa na nom bude vozit novy majitel.
Sorry, ale musel som ti naliat trochu cisteho vina ... ked si uz chces silomocou nieco kupit, radsej si tam daj Magicar 100 AS s plnou moznou vybavou, to budu urcite uzitocnejsie investovane peniaze.

- canndale
- Zkušený
victor ma pravdu, na zazname uvidis, ze ti ukradli auto a mozes si to prehravat... legislativne je ten zaznam na nic, ludi tym velmi usvedcit nemozes.. a nakoniec sa aj tak stane ze jeden den zaparkujes mimo a vtedy budes mat smolu - nahoda je blbec (samozrejme dufam ze sa Ti to nestane). Lepsie ako investiciu do kamery by som dal do dobreho poistenia vozidla a slusneho zabezpecenia.
Viem chcel si poradit, nie odhovorit
Samozrejme tvojej poziadavke sa da vyhoviet technologicky to nieje ziadny problem, osobne robim aj s bezpecnosntymi kamerami, ale nie je to vobec lacna zalezitost ak chces aby tam bolo aj nieco vidiet a zaznam bol pouzitelny
Viem chcel si poradit, nie odhovorit

Samozrejme tvojej poziadavke sa da vyhoviet technologicky to nieje ziadny problem, osobne robim aj s bezpecnosntymi kamerami, ale nie je to vobec lacna zalezitost ak chces aby tam bolo aj nieco vidiet a zaznam bol pouzitelny
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3
- victor
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
zabezpecenie ma velmi dobre
(mame rovnake)

- Paolo
- Nováček
Muzes taky pouzit digitalni kameru s pevnym diskem,vleze se tam az 30 hodin zaznamu.Potom vymazes a natacis znovu,v cz cena 10-15 tis.A jinak si natacis rodinku a dovolenou.
- Dzefer
- Zkušený
2 victor, canndale:
asi mate pravdu, ja som len nasraty,ako si niekto moze dovolit o stvrtej poobede urvat zrkadlo
verim, ze vtedy by mi fotak urobil dobru fotku, ale co by som s tym robil, neviem. Auto mam poistene, ale aj tak ma to sere
asi mate pravdu, ja som len nasraty,ako si niekto moze dovolit o stvrtej poobede urvat zrkadlo

verim, ze vtedy by mi fotak urobil dobru fotku, ale co by som s tym robil, neviem. Auto mam poistene, ale aj tak ma to sere
- victor
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
plne ta chapem, svojho fofika tiez lubim, keby som niekoho chytil ako sa v nom vrta tak mu nejprv dolamem vsetky kosti v tele a potom sa budem pytat co tam robi ... prve 4 dni co som ho kupil som ani nespaval, kazdu hodinu som v noci kukal z okna, ze ci tam este stoji.
- McNamara
- Nováček
Chlapci kamera sem foťák tam, ale čo tak ROTVAJLER.