Únik oleje a smrad v kabině
- zlinmen
- Nováček
Únik oleje a smrad v kabině
Zdravíčko
Chci se zeptat ,jestli máte někdo zkušenost s únikem oleje přes těsnění nad vrchním víkem nad ventily.Zdá se,že tam mám únik oleje a při zahřátém motoru mi jde při nízké rychlosti dým ze spáleného oleje do kabiny.
Těsnění jsem koupil a o víkendu ho tam hodím.Měl někdo podobný probrém?
Díky
Chci se zeptat ,jestli máte někdo zkušenost s únikem oleje přes těsnění nad vrchním víkem nad ventily.Zdá se,že tam mám únik oleje a při zahřátém motoru mi jde při nízké rychlosti dým ze spáleného oleje do kabiny.
Těsnění jsem koupil a o víkendu ho tam hodím.Měl někdo podobný probrém?
Díky
- zlinmen
- Nováček
- zlinmen
- Nováček
- zlinmen
- Nováček
Dnes jsem to těsnění vyměnil - není to nic těžkého.Stalé těsnění bylo úplně rozsypané a nebyl tam ani žádný doplňkový tmel.
Koupil jse těsnění u "Auto Kelly" za 431 Kč (těsnění "Victor Reinz) a přidal jsem tam i univerzální těsnící hmotu - cena 261 Kč (taktéž Victor Reinz).
Projel jsem to a už neteče ani kapička oleje.
Takže vřele tento úkon všem s podobným problémem doporučuji.
Koupil jse těsnění u "Auto Kelly" za 431 Kč (těsnění "Victor Reinz) a přidal jsem tam i univerzální těsnící hmotu - cena 261 Kč (taktéž Victor Reinz).
Projel jsem to a už neteče ani kapička oleje.
Takže vřele tento úkon všem s podobným problémem doporučuji.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Oživím tohle vlákno...
Při zkoumání motoru atd.jsem přišel na to,že mi z té velké černé hadice asi vytejká olej.Na měrce nic nemizí,tak to asi nebude nic velkýho.Ale asi by to být nemělo...Zde přikládám fotku o kterou hadici se jedná.Bohužel motoru moc nerozumím,takže mě žádné moudra nenapadají...Za rady díky.

Při zkoumání motoru atd.jsem přišel na to,že mi z té velké černé hadice asi vytejká olej.Na měrce nic nemizí,tak to asi nebude nic velkýho.Ale asi by to být nemělo...Zde přikládám fotku o kterou hadici se jedná.Bohužel motoru moc nerozumím,takže mě žádné moudra nenapadají...Za rady díky.

- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Únik oleje a smrad v kabině
Já tam mám taky trošku oleje, ale ven mi nevytéká. Prostě jsem povolil spony, hadici vysunul a vevnitř hadrem vyčistil od oleje. Pak nasunul a pořádně spony dotáhnul. No a mám klid. Ono to může být od turba - trošku oleje se tam dostane. Prý to není na škodu.
- lupo66
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to z turba i mě tam prosakoval olej stačilo dotáhnout ty pásky.Ten olej tam je normální.
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taký malý únik, ale z převodovky. Nijak výrazně to nekape, ale na místě kde stojím je už delší dobu loužička. Kape to od táhla řazení, co je úplně dole pod tím plastovým deklem. Dal jsem tam kousek filcu, do kterého se olej vpíjel a měl jsem rok klid. Jelikož prosákl, dal jsem tam novej. Nevíte někdo kolik je vůbec v převodovce oleje? Foki říkal, že když měříš od kontrolního šroubu, mělo by to být asi 5mm pod. Vloni bylo 7mm pod. Letos by to mohlo být horší. Postrašte mě někdo, ať se konečně odhodlám dolít ten olej... dík
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dany...Neblázni a dolej ten olej!!!!!
Jinak díky,dotáhnu tu sponu a kolem to trochu očistím...

Jinak díky,dotáhnu tu sponu a kolem to trochu očistím...

- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kurňa, Dany dolij ten olej, nebo si odkrágluješ převodovku. BTW jak dlouho tam ten olej máš? Já mám periodu výměny cca 60-80 tis km. Tak už se konečně rozhoupej a dolij (popř.vyměň) ten olej nebo fofík bude u doktora a ty budeš platit - a nejen poplatky 

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no jistě, jako každý olej má svou životnost!!! 

- pbjun
- Test driver
Sakres u forda mi rikali ze kdyz netece tak se nemam starat ze je tam dozivotni napln... Tak fakt nevim jestli do toho vrtat kdyz netece a razeni funguje jak ma...