Nesetkal jste se někdo s následujícím problémem? Fokus 1.6 benzín 74 kW rv. 2003. Ručička teploměru občas vyletí do červeného. Někdy jen na chvíli a někdy na dlouho až se rozsvítí výstražná kontrolka vykřičníku a následně i kontrolka motoru a motor rapidně sníží výkon. Po vychladnutí je možný další provoz.
Motor evidentně nevaří, chladící kapalina v expanzní nádobce je v klidu na stejné hladině.
Závada se porjevuje nevyspitatelně po ujetí alespoň 20km na kratších vzdálenostech se zatím nikdy neprojevila.
Minulý víkend jsem závadu testoval, bylo vedro 30+°C a pražilo slunce, motor jsem točil do otáček, ujel jsem více jak 110km a závada se neprojevila ani jednou. Naopak druhý den, po ujetí cca 30km normálním tempem, se kontrolka zhoupla opět do červeného a ihned zase klesla zpět a po cestě zpět to udělala ještě několikrát. Často se to projevuje po vyjetí do kopce (nijak velkého), ale není to podmínkou již se to stalo i na rovině.
Následující pokusy o opravu zatím bez úspěchu. Výměna termostatu, teplotního čidla, chladiče, katalyzátoru, přístrojové desky, řídící jednotky. Ani v autorizovaném servisu Ford si nevědí rady.
Pokud se někdo z vás s tímto setkal, a nebo má nějaký návrh (i třeba zdánlivě nesmyslný), byl bych moc rád za radu.
Všem k do se připojí do diskuse předem děkuji za ochotu!
Ručička teploměru vyletí do červeného + kontrolka motoru
-
- Nováček
- Tomin123
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zkrat v motor. svazku jste proverovali ? Voda v nem ?
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo dlouho ve stavbě
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo dlouho ve stavbě
- matys
- Pokročilý
Re: Ručička teploměru vyletí do červeného + kontrolka motoru
Ahoj hrombabí ................. kromě vodního čerpadla , fungujícího termostatu (správně vloženého do bloku) a odvzdušnění by nic nemělo bránit v průtoku chlad. kapaliny . Podle toho jak popisuješ skoky teploměru, to vypadá na špatnou funkci termostatu .
Po ohřátí motoru na provozní teplotu(po zastavení chodu motoru) zkus osahat hadice od termostatu ke chladiči a z chladiče do motoru jestli jsou ohřáté a tím i průtok .
Hodně by jsi se dočetl ve fóru .... Zvyšování teploty .
Po ohřátí motoru na provozní teplotu(po zastavení chodu motoru) zkus osahat hadice od termostatu ke chladiči a z chladiče do motoru jestli jsou ohřáté a tím i průtok .
Hodně by jsi se dočetl ve fóru .... Zvyšování teploty .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

-
- Nováček
Čau, jsem na foru 5minut
a hledam uplně jine řešení. Tenhle problem jsem měl taky. Ještě jsem to nedořešil uplně dokonale ale když jsem koupil novej termostat, tak se problem nevyřešil... Alternativním řešením je zatím žadnej termostat. Ale prej to nemůžu mit napořád, že prej to neděla dobře motoru. Nevim no a myslím že mi to ještě tlakovalo expantsku. To jen tak na postřeh 

FoFo 1.6 16V MKI.

- miki21
- Test driver
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.