Mizí chladící kapalina 2.0i HE

Odpovědět
_eXplorer_
Nováček
Nováček

Mizí chladící kapalina 2.0i HE

Příspěvek od _eXplorer_ » 07.08.2013 21:54

Nenašel jsem správnou odpověď ve fóru, tak mám otázku.

Mám 2010 FoFo II 2.0i 107kW, motor SYDA FlexiFuel na LPG, často najdu prázdnou nádobku chladící kapaliny. Doliju litr do plna a po ujetí 10 Km je prázdná, když jí otevřu po jízdě, zasyčí a naplní se po okraj (skoro přeteče), když nechám motor vychladnout, tak nezasyčí a nic se nestane (nenateče zpět). Pomalu ale mizí. Ujel jsem na dovolenou 1000km tam a neubylo nic, ujel jsem 1000km zpět a nádobka prázdná.

Hledal jsem místo úniku a nic, všude sucho. Ale smrdí občas po fridexu.

Proto jsem to nechal hledat v servisu Ford a po tlakové zkoušce nenašli nic, prý je vše těsné (nevím jak to ale provádí) a usoudili, že bude vadné těsnění pod hlavou, ale nemám příznaky olej v nádobce chladiče není, víčko oleje za studena je čisté, motor nekouří.

Auto má 60.000km najeto a proto mne to těsnění překvapuje. Máte s tím nějakou zkušenost, s diagnostikou přes svíčku (měření tlaku). Nerad bych vyhodil přes 20.000,- co po mě chtějí za výměnu těsnění, a pak se najde nějaké místo kde to pomalu teče.

Řešil to někdo? Opravdu stojí výměna tolik? Nemůže být vadná nádobka, když se totiž odtlakuje chladící systém a naplní nad risku spodem přeteče (ze spodu jsem našel takový otvor kudy to teče (ne prasklinu))
Díky za info
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

enjoy
Test driver
Test driver

Re: Mizí chladící kapalina 2.0i HE

Příspěvek od enjoy » 07.08.2013 22:06

Tak asi to těsnění pod hlavou no.. ale těch 20 tisíc bych jim nedal.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

_eXplorer_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _eXplorer_ » 07.08.2013 22:18

no to se mi taky nechce, ale když mi nic jiného nezbude...

Poradí mi někdo kdo to řešil co to tak stojí? Chápu že zadara to nebude, ale nemám představu jak je to pracné a co za to a kdo doporučí kde to řešit (Praha, Kladno)

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 07.08.2013 22:30

Proč by si to musel dávat do Ford servisu? Myslíš kvůli záruce? Kdo to pozná, když to dáš na těsnění pod hlavou jinam?

_eXplorer_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _eXplorer_ » 07.08.2013 22:47

Ne vůbec, jen s neorigo nemám dobrou zkušenost, tak jim dávám přednost. Ale tady už to poleze pěkně do kapsy tak klidně jinam, ale raději dám na doporučení.

můj Ford život:

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 08.08.2013 06:10

Ciste nahodne, nemuze to unikat pres lpg reduktor? Mel jsem taky zahadny unik a pak prisel na to, ze netesnila jedna hadicka u toho reduktoru. Mam ale neorigo zastavbu.

voofy
Nováček
Nováček

Příspěvek od voofy » 10.09.2013 07:19

Tak už jsi to nějak vyřešil? Teď se potykám se stejným problémem... Začalo to tím, že jsem si začal všímat, že když jsem vypnul motor, tak ještě chvíli po tom běžel ventilátor. Když jsem se asi po dvou dnech koukl pod kapotu, tak jsem měl prázdnou nádržku chladicí kapaliny.. :roll: ale spodní hadička byla plná (když jsem ji mačkal, tak kapalina tekla do nádobky). Tak jsem jel jiným autem pro chladicí a dolil jsem to. Taky nic nejevilo známky toho, že někam uniká. Jediný, co jsem si řekl, že možná když mi montovali asi před týdnem trubky serva, tak tam něco zkurvil :/
Ale celkem mě zarazilo, že to může téct přes ten reduktor. Taky mám neorigo plyn, tak se na to asi podívám bliž...
Jinak dneska ráno nádobka zase prázdná, ale po doliti a dojezdu do práce (cca 30km) nic neubylo...

Díky za každou radu.
Ford Focus II před FL 1.6 Zetec-S PFI Kombi

_eXplorer_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _eXplorer_ » 10.09.2013 15:51

Ahoj, tak můj problém byl vyřešen, jel jsem do servisu Neptun Harfa na kontrolu LPG systému, a tam zjistili, že reduktor z roku 2010 to dělat nemůže (výrobce pro FORD je BRC). Našli že na vývodu z chladiče je nakřivo nasazená hadice a přes ní spona, takže to neteklo stále, ale jen po otevření termostatu a větším tlaku při vyšší teplotě. Proto ty náhodné úniky. Po správném nasazení je po problému.

Stále ale nechápu, že toto v orig. servisu nenašli, přestože mi naúčtovali tlakovou zkoušku a tlačili do výměny těsnění pod hlavou. Už se těším na další návštěvu u nich.

můj Ford život:

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 10.09.2013 16:13

Jestli čekáš, že se ti omluví a budou si sypat popel na hlavu, tak s tím moc nepočítej :mrgreen:
Zajímavější by bylo, kdyby si jim vypláznul 20 tisíc a problém by byl dál.

_eXplorer_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _eXplorer_ » 10.09.2013 22:51

To by určitě bylo zajímavé, každopádně zkusíme co mi pánové poví a zda vrátí peníze za zpackanou tlakovou zkoušku, hrotit to nehodlám, ale uvidíme jak si váží stálého zákazníka a kdyby to chtěli hrotit tak bude práce pro DAS...

můj Ford život:

voofy
Nováček
Nováček

Příspěvek od voofy » 18.09.2013 11:37

Tak po týdnu pozorování, už nic neteče :gott: . Jediný, co mě napadá, že mechanik, když měnil trubky serva , tak vypustil i chladicí, pak ji teda dolil, ale už neodvzdušnil (říkal, že zkoušel jenom servo, takže nejspíš s tím ujel 15 metrů a nestihl se otevřít termostat). Jednou jsem dolil a už není třeba :hhura:
Ford Focus II před FL 1.6 Zetec-S PFI Kombi

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“