Zdravím pantáti. Chtěl bych vás (hlavně ty co sou schopni poradit) poprosit o radu jak dobře koupit ojetinu (v mém případě mondeo v benzínu). Kdysi dávno sem měl upraveného Fiata 128 ne coupe

(užil sem si s ním hodně radosti, byl sem mladý a bylo to mé první auto). Pak sem našel u známého v hangáru Ford Siera 2.0i a to byla brutální změna (roztřískáno v zimě o kamion

), následovalo Mondeo 1.8 16v 85kw 1995 - výborné, sice proti Sieře míň pohodlné, ale byl sem spokojený, ale jen do té doby než se to začalo trochu kazit a byl sem ukecán ať to prodám, že s tím už budou jen potíže. Následovalo Mondeo 2.0 TDCI 96kw (z toho vozu sem byl odvařený, po první jízdě sem věděl, že mi bude říkat pane) jenomže to byl 2/2002 a mám pocit, že to bylo tady na foru kde sem se dočetl o problémech s čerpadly, vstřiky, řídícími jednotkami a propojovacím kabelem a i přes to všechno sem si tu káru přivezl domů a od samé radosti sem první týden pomalu nespal

až do té doby než mi začaly na displejích naskakovat nesmysly (naštěstí se mi podařilo tu káru v pohodě po měsíci vrátit,byla to koupě trochu po známosti) a potíže následovali. Upustil sem od Mondea a kvůli přítelkyni (nyní manželce

) šel do Focuse 1.8 TDCI 85kw + CHIP na cca 105kw, musím říct, že toto auto s takovým výkonem a spotřebou je fakt super, opravdu když člověk potřebuje "okamžitě" výkon má ho dostatek a to i při 200 km/hod (zkoušeno 1x v Chorvatsku na dálnici

). Teď ovšem nastal opět čas změny a mě z toho běhá mráz po zádech. Ve svém okolí sem tak nějak zapsaný do Forda, jenomže se ptám jestli není čas na změnu když mi žádné auto nevydrží nějak dlouho (až na Focuse 5let ale se znatelnýma investicema). Já bych si chtěl koupit (nejradši) Mondeo, ale hlavně chci káru do které budu jenom tankovat benzín a provádět běžnou údržbu (sem tam nějaký silentblok, kloub, olej, brzdy, filtry, klima, myčka, vysavač, žárovky). Jak toho docílit???
Mockrát děkuju za rady a třeba i tipy.
PS:Mimochodem toho Focuse mi kupoval automechanik, který byl pro něj se mnou a jeho úkolem bylo zhodnotit (hodnotil špatně) stav a popřípadě upustit od koupě. Ale i přes všechny neduhy a patálie stale jezdíme.