Utržení šroub od kola
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Utržení šroub od kola
Dnes jsem už dával zimáky a bohužel se mi při utahování přeních kol povedlo utrhnout jeden ze 4 šroubů co drží kolo. Prostě kus zůstal v matce. Koukal jsem že byl už načatej. Neví někdo jestli se dá šroub koupit samotnej nebo musim koupit celý nový "HUD" (železo ve kterém jsou šrouby). Předek sem ještě neměl rozebranej, ale předpokládám, že je to podobné jako vzadu, kde jsou šrouby jen nastrkané zevnitř do bubnu a dají se bez problému vyndat.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- martinus
- Nováček
Joo to sem měl taky, kdž jsem auto koupil. Parchant na tom mel poklice a ja to nevidel a dobu jsem na tom jezdil. Pak jsem sundal poklice, protoze jsem tam chtel dat lity a ejhle, urvanej sroub. Da se koupit samostatne. Stoji asi 30,- original u Fordu. Nastrcej ti ho tam zezadu. 

|1.8 tddi|66kw|90PS|r.v.02|kombi|modrá

- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak to sem rád.... už jsem něco pohledal....štefty prodávaj na více místech ale různý velikosti, tak ho rači koupim ve Fordu. Docela se divim, že jsi na tom bez problému jezdil, já se bál popojet jen po zahradě. "zezadu" si to tam strčim sámmartinus píše:Joo to sem měl taky, kdž jsem auto koupil. Parchant na tom mel poklice a ja to nevidel a dobu jsem na tom jezdil. Pak jsem sundal poklice, protoze jsem tam chtel dat lity a ejhle, urvanej sroub. Da se koupit samostatne. Stoji asi 30,- original u Fordu. Nastrcej ti ho tam zezadu.

Frost Focus
Frost Focus
- kostik
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
"Raději bych možná zainvestoval a koupil nový auto."kostik píše:raději bych možná zainvestoval,a vyměnil bych všechny šrouby.Tohle samé se stalo kamarádovi,vyměnil jen ten jeden,ale za nějaký čas povolily další... tak vyměnil všechny a je klid,a jistota.alespon na nějakou dobu...
To je podobný, jako bys bouchnul ráfek a pro jistotu vyměnil všechny...

Ford Focus 2003 5HB 1.6 16V výbavu nevím, ale je slušná:o)
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Jednou, kdyz jsem byl u mechanika, tak mel na zvedaku focuse, zrovna ho daval dolu a dotahoval 17" hlinikace, kdyz jsem ty kola videl, tak mi spadla celist
Dotahoval to samozrejme momentakem, ale na nem mel jeste nasazenou 1,5m dlouhou trubku, na ktere navic stal, takze asi v nekterych pripadech je treba ten utahovaci moment vetsi!?

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Hehe tak tenhle "přiložený klíč" jsem použil včera pro povolování matic na kole kde mi to nešlo klasickym Tčkem. Čekal jsem třeba, že je zázračnej.pelen píše:Standardni utahovaci moment je 120Nm. Matice by mela jit povolit prilozenym klicem v naradi Focusu.
Zázračnej je...ale v tom že se začal protáčet kolem matky!! Je to šmejd nejvěčí, ten matroš je uplný bláto.
Jinak žádnou trubku sem nepoužil, bylo to při utahování plecháče a nevyvíjel jsem žádnou extra sílu (mám 75Kg). V bodě lomu je evidentní že byl už asi 2mm do hloubky načatej. Jinak koupim 4 štefty a mrsknu je tam když už to budu mít sundaný.
Frost Focus
Frost Focus
- martinus
- Nováček
Ja to nevedel ze je urvanej. Najezdil jsem na tom asi 200km nez jsem zjistil, ze mam jeden sroub urvanej a na dalsich kolech byli jen 3 matky. To byl magor, ten co na tom jezdil. Ted je to uz v cajku.Docela se divim, že jsi na tom bez problému jezdil, já se bál popojet jen po zahradě.
|1.8 tddi|66kw|90PS|r.v.02|kombi|modrá

- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
tak to je hukotmartinus píše:a na dalsich kolech byli jen 3 matky

Frost Focus
Frost Focus