zdravím
dnes jsem nastartoval focuse 1.8tdci 2004, z výfuku hodně kouře napřed namodralý pak do černa. Zavolal jsem svého opraváře a řekl že to bude propálený píst , černý kouř jde i když vytáhnu měrku oleje i když odmontuju víčko na dolévaní oleje na motoru.
Vidí to prej na vyhození celého motoru a oprava kolem 30000....
Můžete mi k tomu něco napsat , jestli to nemůže být něco jiného např , je li cena relevantní atd.
moc tomu nerozumím tak bych chtěl poradit. díky
závada na motoru focuc 1,8tdci
- Meda
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: závada na motoru focuc 1,8tdci
No píst je kolem 3700,- a těsnění pod hlavu cca 1300,- Otázka co je tam ještě dalšího?
-
- Nováček
Takže odhadovaná cena co mi řekli těch 30000 je nadsazená ? Za vyhození motoru a opravu (zatím nevím co tomu je ) a nahození zpět ?
- Meda
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No jak Tvůj opravář tak já hodnotíme něco co jsem neviděli.
Já píšu jen ceny dílů a kolik na tom on strávý hodin při vyndání, rozdělání, zjištění přesné závady a dalších věcech co se na tom budou muset udělat, aby to jezdilo k Tvé spokojenosti nevím. Počítej ještě k tomu cenu rozvodů kolem 2400,-

nedavno mi privezly do dilny oktavu a ze prej deravy pist. hulilo to jako prase i s nalejvaku na olej a slo to bidne tak na 600ot a cely se to traslo tak sem si sundal dekl a ocihuju motor a jak bylo zasrany sani od egru tak se prilepila chcipaci klapka a zustala zavrena. nektere tdci ji maji tak na ni koukni
-
- Nováček
tak závada diagnostikována , ulomená nějaká vrtule v turbu a olej s turba valil do motoru a spaloval se . Tak mě čeká asi výměna turba , zajímalo by mě v jaké cenové relaci se pohybují nové a jeté turba ? je lepší dát tam nové nebo stačí použité ? Může li mi někdo nabídnout použité turbo na focus 1.8TDCi 74kw 2004 ,pište mi do pm děkuji
-
- Nováček
nedávno jsem našel na netu kde je opravují /turbo velká bíteš /pry uplně va všechno tak se skusit zeptat tam na kolik by vyšlo