Zdravím,prosím o radu.
Mám Forda Focuse kombi 1,8 TDdi 66KW r.v. 2001.Po koupi auta jsem ujel cca 100 km a už jsem nenastartoval.Po dobití bezúdržbové baterie jsem cca po dvou dnech couraček opět nenastartoval.Blbec jsem si nezměřil dobíjení a koupil novou baterii,po dvou dnech opět KO.
Baterii jsem dobil,naměřil hodnotu dobíjení 13,2,což je málo.Dnes jsem si pořídil alt z vrakoviště Ford,který po zamontování dobíjí při plném vytížení 14,2,ale problém je v tom,že se po nastartování auta cca po deseti sekundách rozsvítí kontrolka dobíjení,ale alt stále vykazuje 14,2,tudíž dobíjí,čím by to mohlo být?Zjistím to pomocí diagnostiky?Má na to nějaký vliv řídící jednotka,protože u Fordu je inteligentní dobíjení?Prosím o radu,děkuji moc a hezký Nový rok Michal.
Ford Focus dobíjení
- BobTDCi
- Zkušený
Re: Ford Focus dobíjení
Odporučím funkciu hľadať
- o chvíľu to tu niekto zamkne.
Ide o to, ako môže niekto predávať akumulátory a nezmerať na aute, do ktorého baterka ide dobíjacie napätia - v rôznych režimoch/bez i so spotrebičmi/ - u nás bez toho premerania ti síce baterku predajú - ale neorazia záručák - až keď prídeš do predajne a ide s tebou von a odmeria čo a ako. Zdanlivo otrava, ale zistil by si - že nepotrebuješ(pravdepodobne nie) novú battery - ale niečo iné...teda dobíjanie.

Ide o to, ako môže niekto predávať akumulátory a nezmerať na aute, do ktorého baterka ide dobíjacie napätia - v rôznych režimoch/bez i so spotrebičmi/ - u nás bez toho premerania ti síce baterku predajú - ale neorazia záručák - až keď prídeš do predajne a ide s tebou von a odmeria čo a ako. Zdanlivo otrava, ale zistil by si - že nepotrebuješ(pravdepodobne nie) novú battery - ale niečo iné...teda dobíjanie.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Test driver
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ford Focus dobíjení
je tam mam pocit asi 5A pojistka ktera je na altik ale uz si to moc nepamatuju jestli se to tou pojistkou rozsviti .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé