tuhé řazení
- martan
- Nováček
tuhé řazení
Zdravím, jsem teprve tři měsíce majitelem vozu Ford Focus 1.6 a mám problém s řazením.Řadit šlo přesně a lehce všechny stupně stejně, před týdnem jsem začal pozorovat, že řazení a vyřazování dvojky a čtyřky jde nějak ztuha. Jednička, trojka i pětka jdou stále lehce jako předtím, ztuha jdou jen rychlosti které se řadí „dozadu“, hlavně čtyřka.
Závadu jsem zjistil těsně po tom co jsem nechal dělat rozvody, tak mne napadlo že při rozvodech se musí motor nějak povytáhnout a pokud se neodpojila ta lanka do převodoky tak se to tím mohlo třeba poškodit. Sundal jsem ten plast kolem řadící páky a tam se zdá být
všechno v pořádku jen jsem to trochu promazal, prohlédl jsem i ta lanka od pákydo převodovky ale napohled jsem žádné poškození nezjistil.
Poradí někdo co to může být ? Díky
Závadu jsem zjistil těsně po tom co jsem nechal dělat rozvody, tak mne napadlo že při rozvodech se musí motor nějak povytáhnout a pokud se neodpojila ta lanka do převodoky tak se to tím mohlo třeba poškodit. Sundal jsem ten plast kolem řadící páky a tam se zdá být
všechno v pořádku jen jsem to trochu promazal, prohlédl jsem i ta lanka od pákydo převodovky ale napohled jsem žádné poškození nezjistil.
Poradí někdo co to může být ? Díky
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martan
- Nováček
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to zalezi na tom co ti tam s tím delaly . pokud ale maji pripravky na to , tak nepotrebujou motor nejak povytahovat .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Ahmed
- Test driver
Prejze to dela kulisa razeni a ze je to posledni dobou cim dal castejsi. Mi jde vyrazovat dobre, ale mam problem zaradit 2,4, ted po vymene spojky je to jeste horsi a navic se pridala i 1. Vcera bylo rano trochu chladneji a nemohl jsem zaradit ani zpatecku, ani 1, slo to az po silnejsim zatazeni. Pry to muze byt spojkou a tou kulisou, spojku mam novou a kulisu asi zkusim nechat vymenit pristi tyden, tak se uvidi. Kdyz jsem auto koupil a jeste jsem si nezvykl, tak jsem kvuli tomu nekolikrat projel pres zuby, protoze jsem myslel, ze tam rychlost je a byla jenom napul 

- Aki
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- martan
- Nováček
Tak si taky počkám jak dopadne kolega s výměnou té kulisy.
Jen mne napadá, pokud je kulisa to co si myslím, ( to v čem je uložena řad. páka).
Tak se to snad dá odzkoušet po odpojení lanek od převodovky.
Když i pak pude páka ztuha,je problém v kulise nebo lankách, když páka
pude hladce, je to v převodovce.
Je to tak ?
Jen mne napadá, pokud je kulisa to co si myslím, ( to v čem je uložena řad. páka).
Tak se to snad dá odzkoušet po odpojení lanek od převodovky.
Když i pak pude páka ztuha,je problém v kulise nebo lankách, když páka
pude hladce, je to v převodovce.
Je to tak ?
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
koukám,že nejsem sám,kdo má problém s řazením. Já mám zas problém ,,jen,, se řazením jedničky, to tam musím rvát jak blázen. A taky zpátečka,tu už sem párkrát projel přes zoubky...nedávno mi měnili rozvoďák, může to být třeba tím? že ho třeba špatně nasadili? když jsem jel ze servisu,řazení šlo jako po másle,ale druhý den šla jednička dost blbě
asi to zkusím promazat.....

-
- Test driver
Keby si mal spatne nasadeny rozvodovy remen/teda dufam,ze si tym rozvodakom ten remen myslel/,tak by si uz asi nejazdil.Motor by bol "po smrti".....FOCKI píše:koukám,že nejsem sám,kdo má problém s řazením. Já mám zas problém ,,jen,, se řazením jedničky, to tam musím rvát jak blázen. A taky zpátečka,tu už sem párkrát projel přes zoubky...nedávno mi měnili rozvoďák, může to být třeba tím? že ho třeba špatně nasadili? když jsem jel ze servisu,řazení šlo jako po másle,ale druhý den šla jednička dost blběasi to zkusím promazat.....
- Baggio
- Junior
Podle mě nemá kulisa takový vliv na tuhost řazení.Pokud by byla zatuhlá tak je to poznat u všech rychlostí.Jak píše martan odpojit táhla a hned to musí byt poznat.Asi to bude jiný problém 

Ford Focus combi 1,6 16V 74kw 2000
[img:3bftr2g5]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3bftr2g5]
[img:3bftr2g5]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3bftr2g5]
- corsar
- Nováček
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: