divny zvuk asi spojka nebo prevodovka

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
man.fire
Nováček
Nováček

divny zvuk asi spojka nebo prevodovka

Příspěvek od man.fire » 30.07.2009 21:11

zdar kluci mam Cmaxe 1.6 16v 74kw. a zacal se mi ozivat divnej zvuk s levy strany auta.Je to takovy duty klapani jako by nekde drncela plastova bandaska nebo co.Problem je v tom ze pri vymacknuti spojky zvuk zmizi.kdyz pridam plyn tak to zmizi taky.Ale na volnobeh to klape a je to slyyset i vevnitr v aute tak i venku.Na lozisko to netypuju...to huci to poznam ale tohle je neco jinyho.Vim ze se to takle na dalku neda asi odhalit ale treba matenekdo podobnou zkusennost .Diky moc

rubenso
Nováček
Nováček

Re: divny zvuk asi spojka nebo prevodovka

Příspěvek od rubenso » 13.08.2009 22:26

Presne toto iste som dnes spozoroval aj ja. Pri zoslapnutej spojke tichucko, ale pri uvolnenej je pocut "divne zvuky" ako popisujes. A skusal som aj pridavat plyt, ale neviem ci to prestalo alebo to prehlusil motor.... :( Stale iba problemy s tym mojim fikom...
Ford Focus Hatchback, Ghia, 1,6 FYDA SE 74kW, 1998, šedá metalíza

Obrázek

man.fire
Nováček
Nováček

Příspěvek od man.fire » 13.08.2009 23:35

aha tak kokam ze nejsem sam...treba je to jejich vlastnost :? ....no ja nevim ale s tema fordama je problem....porad se na nich neco sere.....a jsou to veci ktery u koncernu vydrzi pres 200 000km a tady to odchazi po 80tkm LOL :-((

pomalu zacinam verit tomu porekadlu......Fordem tam a vlakem zpet

rubenso
Nováček
Nováček

Příspěvek od rubenso » 14.08.2009 08:35

Mohol by nam to niekto objasnit, kde je chyba, nech viem, na co mam zas setrit :mrgreen:
Ford Focus Hatchback, Ghia, 1,6 FYDA SE 74kW, 1998, šedá metalíza

Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 14.08.2009 10:38

Spojkove lozisko, nebo lozisko v prevodovce...
manfire: S tema km nemas pravdu, ja sem menil spojku po 370tis km a olej v prevodovce taky tak... Proste to mas stocene no... Kazdopadne, mi hrkalo spojkove lozisko a kdyz se vymenila komplet spojka s loziskem tak zacla byt slyset i prevodovka, tak se vymenil olej v prevodovce a umira synchron na 4 :D Ale defakto to moc nestoji - olej cca 1000kc, synchron cca 300kc... Navic mam druhou prevodovku doma v dilne takze tyhle drobnosti neresim.
Jinak kdyz uz sme u koncernu, tatik ma octu II a po 100tis km daval nove turbo - 60 000kc, no a po dalsich 20 tis km umrelo i to nove, tentokrat v madarsku... Tedka ma najeto celkem 140tis km a spojka rve jak kdyz tahas kravu za ocas, napravy mlati jak mi po 350tis km, na ceste to nesedi, nejde udelat geometrie, samo od sebe prasklo celni sklo... Holt koncern je koncern ze? :D

man.fire
Nováček
Nováček

Příspěvek od man.fire » 14.08.2009 23:50

tak to jsi asi natrefil na blbej kus...ja osobne mam passata 4motion 81KW s 300 000km a krom turba ve 240tkm je a pr.napravy je vse origo.Jinak stoceny to neni zcela jiste tech 85tkm je fakt poctivejch.Je zajimavy ze jsem pred casem dovezl focuse s cca 80tkm a tam bylo lozisko taky pekne nacaty a navic pri couvani kdyt se auto rozjizdelo do v prevodovce pekne hvizdalo....zaplat panbu ze je pryc:-)
Jo a jako bonus mi odeslo v C maxu 6000CD radio ktery 1 den hralo a druhy uz ho nikdo nezesilil....vadny procesor....fakt super...pozdravzje me min 2000kč za jiny.

Nevim ale zacinam mit na fordy alergii 8)

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 15.08.2009 00:38

man.fire: Holt, zrejme si nemal stastie pri kupe, alebo bola ta cena taka neodolatelna a minulost vozu tomu aj zodpoveda... :roll: Existuje typ ludi, ktori by najradsej kupili takmer nove auto za par babiek a potom su sklamany, ked kupia za taku cenu auto so stocenymi km a este sa vytesuju, ako vyhodne ho kupili.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 15.08.2009 07:09

Presne tak, ja sem taky koupil auto 100% nestocene - este sem s tim byl ve fordu kde mi stav potvrdili a ted se zjistilo po rozebrati motoru jaky podvod to cele bylo... Proste pokud se Ti to sype, ma to najeto daleko vic, to mi ver... 100% nestocene auto uz bezne nekoupis :D Pokud prodejce nema napsano najeto 200 tis km tak je to dle meho vetsinou stocene :D

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 08.09.2009 19:32

Zdravíčko, chtěl bych se zeptat :)
Mám novou spojku, včetně spojkového ložiska a přítlačáku, dle servisu Ford, kde tu operaci provedli před 3-mi měsíci. Ale mám také opět problém s "chrčením" když není pedál spojky sešlápnutý, navíc okamžitě motor přejde do vybrací, které se nesou celým autem včetně volantu. Tyto vybrace se objeví na cca 5 vteřin. A dále při prvním sešlápnutí pedálu po nastartování jde pedál sešlápnout docela ztuha, a další sešlápnutí pak již celkem lehce.
Tak bych se teda chtěl zeptat, než to dám do servisu, co s tím asi tak může být a co to může způsobovat :)
Děkuji mnohokrát za nějakou radu :)

Petr

Fofo 1.6 16V, r.v. 99

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 08.09.2009 19:53

Bud stara brzdovka, nebo zavzdusneny system, tot bych videl jako zavadu s tim mackanim spojky. Chrceni nebo bzuceni je lozisko v prevodovce - mi treba hodne pomohlo kdyz mi vymenili olej v prevodovce, ale zase se vyskytl problem ze umrel jeden synchron tak nevim no...

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 08.09.2009 21:11

Díky moc za rychlou odpověď. Jen upřesním, ze začátku po výměně té spojky šel pedál úplně lehce i při prvním sešlápnutí a to cca po dobu 2 měsíců. Brzdovka byla také měněna. Mohl by se tedy systém zavzdušnit až teď v průběhu měsíce? Nicméně, z toho všeho mě nejvíce trápí ty vybrace související se spojkou. Nejlépe jsou pozorovatelné při stání na místě, na volnoběh a sešlapování pedálu. Zvažuji jestli to zavést do fordu na reklamaci, pokud by to nějak souviselo.

Petr
Fofo 1.6 ,16V, r.v.99

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 09.09.2009 06:43

Tak mi se na volnobeh auto taky trosku klepe, ale nedavam to za pricinu spojce, ale nizkym volnobeznym otackam. Kdyz sem mel volnobeh 800ot tak bylo auto uplne klidne, ale pri 720 co mam tedka se klepe. Mozna bych zkusil tu reklamaci.

Odpovědět

Zpět na „Motor“