Osvětlení pro nohy OPRAVDU pro každého

Odpovědět
keep1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Osvětlení pro nohy OPRAVDU pro každého

Příspěvek od keep1 » 28.07.2009 10:26

Jsem tu sice úplně nový a vím, že tohle je tu už minimálně 3x, ale teoreticky vím jak udělat osvětlení do vozů kde dostavba nebo prostě přípojka chybí.

Taky mám Fofu trend a nic než díru jsem nenašel, můj předešlý vůz škoda felicia mě ovšem naučil co si neuděláš sám to nemáš, a celé osvětlení jsem si dodělával sám včetně osvětlení přihrádek, potom přidám foto.

No a teď k samotnému osvětlení pro nohy. jelikož do pojistkové skříně u spolujezdce vedou téměř všechny dráty z interíéru tak tam povedou dva kabely ze stropního osvětlení, stačí je najít a izolovat. Pokud FOFU používa klasické +/- tedy má kostru na baterce a ne na karoserii jako je u nových fabek je reálná naděje, že to bude fungovat.

Zapojení je jednoduché, stačí koupit vysocesvítivou LED diodu, koupit k ní patřičný odpor, vzorec na výpočet dodám a připojit správné konce na plus a mínus, pro méně zdatné dá se koupit přímo redukce, která se doslova zaklapne na drát => žádné pájení, jediný problem bude z úchytem do toho cinkrlátka kde má být ta žárovka protože ledka bude menší, ale tohle řešit moc neumím na estetiku moc nejsem.

Upozorňuji že jsem to nezkoušel, pouze po přečtení fóra mne to napadlo jelikož jsem si to dodělával do felicie a fungovalo to podle rozvícení stropního světla.

Zkoušet to budu asi o víkendu jelikož mi nefunguje zapalovač, předchozí majtel moc nendbal na čistotu, je celý zašpiněný tak ho budu muset vyměnit. ;)
Ford Focus II 1,6 TDCi 66kW předchozí vůz Škoda Felicia 1,3 MPi 40 kW

vitacz
Zkušený
Zkušený

Re: Osvětlení pro nohy OPRAVDU pro každého

Příspěvek od vitacz » 28.07.2009 12:37

hmmm nic noveho jsi prispevkem neprinesl, dost premyslim co jsi nam chtel vlastne rict, ale preci jenom snaha se ceni. :P
A zapalivac se da vycistit, nemusis ho menit :wink:
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Re: Osvětlení pro nohy OPRAVDU pro každého

Příspěvek od Milinko » 11.08.2009 15:18

myslím, že chtěl říct to, že i ti kteří nemají(můj případ) předpřípravu osvětlení nohou(těm co ji mají stačí zasunout žárovka), nemusí zoufat a toto cool osvětlení si tam lehce dodělat, nic víc nic míň :wink:
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“