startovanie...wrr

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

startovanie...wrr

Příspěvek od chillik » 07.05.2009 22:57

taaakze dnes som konecne dostal moj novy focus..neni novy je 4 rocny a ma 140tisic km.....ale pre mna je novy...a teraz otazka...dosile som z mesta....odstavil som auto na parkovisku....a zacal som skusat svetla...s radiom sa hrat ..s palubnym ..nastavovat atd...sedel som v nom asi pol hodky....zrazu ako keby z ventilatora sa ozyvali tak e skripave zvuky...take praskanie....no nechapal som..ale ok..a teraz ze nastartuejm nech pustim aj klimu nech sa s nou pohram...rosvietili sa kontrolky...cvakalo nieco...a neslo nastartovat..az na druhy pokus po asi 4-5tich otackach starteru ci ako to mam nazvat......co to moze byt??...dnes som dvakrat predtym startoval a nebol zidny problem...az na parkovisku....co to moze byt..a este....ked som nastartoval tak sa vynulovala priemerna rychlost aj spotreba...a sla od nuly....co to moze byt??..stalo sa to niekomu??...diky za info....chillout

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: startovanie...wrr

Příspěvek od georgi » 07.05.2009 23:18

Cvakanie mohli byt relatka, vynulovanie trip pocitadla moze byt brutalnym poklesom napatia pri stratrovani.

Tipoval by som:
a) kontakty na baterii - precistit
b) baterka - vymenit

Je tu cely thread o problemoch s bateriami, ale nepodarilo sa mi ho narychlo najst...
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 07.05.2009 23:27

sak pri tom uz sedim cely vecer a hladam nieco...ale je for ze na radiu sony sa mi hodiny ani nic nevynulovalo...len priemrna spotreba a denne kilometre....hmm...ako keby som stisol nulovanie...no neviem...batreka keby bola zl atak by to malo vypisovat hlasku a svietit cervene svetielko mam pocit.....a tie relatka..ehm...co akoze maju robit..preco tak cudne cvakali??

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 07.05.2009 23:56

raz sa to isté stalo aj mne na novom ate, mal som ho vtedy možno mesiac. Proste nenaštartovalo tak ako obvykle. Dlhšie točilo štartér a nič. Tak som vypol a zapol zapalovanie, potom naštartovalo v pohode ale BC bolo vynulované. trošku som sa zlakol ale odvtedy už ani raz.

s tym chrčaním niekde z palubovky, s tým si nelám hlavu. To robí asi každý focus :wink: Teda aspon tieto novšie

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 08.05.2009 00:11

taky divny zvuk (ako keby sramotanie spod palubovky), chvilu po vypnuti motora, ci otvoreni dveri - to je ze vraj, sa po nejakom case prepne ventilacia na vnutorny okruh. Tvrdil mi to mechanik z fordu.

Za dalsie - ford ma pomerne hlucne relatka stieracov, a svetiel - ked zapnete stierace, alebo svetla, alebo prepinate dialkove/stretavacie, tak spod schranky spolujazdca je pocut - cvak-cvak.

Co sa tyka akumulatora - tak ak je uz poslabsi, tak zvyknu rucicky pred startovanim presjt z nuly do maxima a spat.

Vlakno o bateriach je tu:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... it=baterie
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 08.05.2009 07:28

To bude baterkou.Tým "hraním sa" si ju vymlátil.Daj na nabíjačku a bude to OK.Mne sa stalo to isté,ked som sa s "novým"focusom tiež hral . . . :lol:
FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 08.05.2009 07:44

no neviem ale za polhodinu vymlátit akumulátor.. sa mi nejako nezdá. Iba že by bol už predtým v zlom stave, nedobitý, nedoliaty atd.. Vyskúšaním svetiel, rádia a pal. počítača sa za polhodinu nemôže vybit aku ak je v dobrom stave. My ked ideme na záhradu tak mi hrá rádio premenlivo s CD pol dňa a pohoda.

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 08.05.2009 08:16

Kto vie , čo všetko skúšal ? Ja som vtedy proboval vyhrievanie čelného skla,zadného skla spät.zrkadiel,ventilátor,,svetlá,stahovanie okien ,radio atd... a po cca 3/4 hodine bolo po baterke :mrgreen:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 08.05.2009 08:18

Anndy píše:
Co sa tyka akumulatora - tak ak je uz poslabsi, tak zvyknu rucicky pred startovanim presjt z nuly do maxima a spat
tak to si pleties anndy asi z Lexusa,alebo ineho auta a u nich to ziadny problem neznamena.Je to robene naschval na efekt :idea: :wink:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.05.2009 09:24

Quickie píše:no neviem ale za polhodinu vymlátit akumulátor.. sa mi nejako nezdá. Iba že by bol už predtým v zlom stave, nedobitý, nedoliaty atd.. Vyskúšaním svetiel, rádia a pal. počítača sa za polhodinu nemôže vybit aku ak je v dobrom stave. My ked ideme na záhradu tak mi hrá rádio premenlivo s CD pol dňa a pohoda.
neni necham hrat mondeo a mozna po hidne mi napise palubak ze mam slabou baterii a to je 4 mesice stara .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 08.05.2009 09:47

to je ale foki taky divny. Mi nerikej ze za hodinu radio vymlati baterku, leda ze bys tam mel nejaky mega sound system. Mas klicky v zapalovani a otoceny, nebo jen ciste zapnute radio?

Jinak myslim ze u 4 letyho auta by nemela byt baterka jeste spatna, pokud nemela nejakou vadu od zacatku. Kazdopadne bych zkusil jako prvni ji nabit. Na druhou stranu pokud predchozi majitel nejakym zpusobem parkrat tu baterii vymlatil uplne do nuly, tak je mozne ze je po ni, protoze tohle je pro baterky skoro jista smrt...
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 08.05.2009 11:04

chlapy super ze ste sa tak pustili do diskusie o mojom probleme...takze hral som sa asi 45minut..mal som pustene celu dobu radio..skusil som aj vahrievanie okna predneho aj zadneho...aj s bocnymi som sa hral....aj so svetlami..mam xenony tha neviem ci nemaju pri zapnuti vacsi odbre..aj dilakove a smerovky..aj secky naraz..no fakt 45min tahalo len z batrekry...ale ked som nastartoval tak som si urobil taky 45km okruh a v nedelu idem do kosci z ba a naspat tak snad to dobije co som ju trosku vybil :o))

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 08.05.2009 12:51

Ááá,už je to "tady",ja by som to dal na nejakú mini nabíjačku na cca 48 hod pre istotu.Ja som tak spravil a no problem . . . :D

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 08.05.2009 13:15

jak uz je to "tady" to mam ako chapat??..ze sa mi to bude stavat castejsie??.:ACH.....a sice rucicky este nevylietavaju ako ked je vybita baterka...resp slaba..lebo ze by to vraj tak malo urobit....

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 08.05.2009 13:55

Ále ,ved sa nemusíš hned plašiť :lol: Cháp to tak,že som skoro"presne trafil",čo si všetko skúšal.Ja ,len ,že máš auto sotva den,a nevieš,či dlhšie nestálo,a ked bola baterka tak na hrane, tak sa za chvílu vybila.Tak asi tak . . . :!:

Odpovědět

Zpět na „Motor“