pelen píše:V zasuvce zapalovace a melo by byt cca 14,6 V po nastartovani.
No kdesi tady na foru o těch ručičkách psali kluci,že je to baterkou a to už mě dělalo loni v zimě,tak ted když jezdím 80km do práce nechci riskovat,že pujdu zpátky pěšo a jdu radši do nové a hlavně té co tam má být a né náké 43Ah z Fiesty či z 1.4 Focuse nebo odkud to vzal předchozí majitelStenly píše:Ta baterka bude mít už dost. Mě sice při startování nevystřelují ručky, ale jak je chladno,tak se mi pravidelně rozsvicuje kontrolka ABS. Startuje ale i teď v mrazech bez problémů, je to 2 roky stará Varta 55Ah. Teď v téhle zimě mi rozsvicuje při startu kontrolka ABS i u 4 měsíce staré octávky, takže to beru jako normální věc.
A tomu pohasínání palubky se při tom odběru nediv
No s časem to mám někdy na štíru taky,ale svíčky jsem tam dával Motorcraft platinový origoše před rokem a najel jsem na ně tak 20 tis.max,tak svíčky budou snad v pořádku:-)Šimi píše:nevím jak silnou batérku mám ale dělá to i mně, Nastartuju, jak začne dobijet altík tak se mi automaticky rožnou světla. Když zapnu přední výhřev tak otáčky o něco padnou a hned se zase vrátí.Světla se trochu stlumí, ventilátor spomalí. Když zapnu ještě zadní výhřev otáčky zase zakolísaj ale míň. Iná reakce není. Řekl bych že je to normál. Ještě je možnost aby ti tu baterku promněřili pokud to nezvládnš sám ať nedopadneš jak švára s Felicii. Vím že to sem nepatří ale napíšu mou skušenost s baterkou. Blbě mu to startovalo tak sem mu koupil nový svíčky ale on nemněl čas si je vymněnit. Jednoho krásnýho dne došel k auti a nenastartoval. V domnění že je mrtvá baterka tak auto stálo mněsíc na místě protože nemněl čas si jet koupit novou. Po mněsíci si ji tedy jel koupit ale starou si předtím nechal promněřit a zjistil že baterka je OK. Vymněnil svíčky a auti zase šlape jako hodinky
No asi díky každoročnímu předzimnímu oživení na nabíječce mě vydržela do ted,ale přeci jen 5 let je 5 let a když tam chcou 55Ah,tak ju tam pro sychr vrazím.Jako je pravda,že skoro 3ku za baterku je dost,ale tak když je potřeba,nedá se nic dělat.A z marketu nechci.Radši at vydrží déle,než náká no name z Tesca a za rok budu kupovat novouAhmed píše:Já myslím, že ta baterka stačí. Ten motor zase není tak těžkýKdybys ji pořádně nabil, tak by třeba ještě rok vydržela. V těch mrazech není čemu se divit, ale když jezdíš tak daleko, tak se stihne aspoň trochu dobít. A vzhledem k tomu, jaké jsou teď podmínky a nastartuješ každý den bez problému, tak bych to neřešil. A i kdyby klekla, tak to můžeš nastartovat přes kabely nebo zajít někam do marketu a baterku koupit novou. V dnešní době už na ni nemusíš týden čekat a můžeš ji koupit na každém rohu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti