Vymena palivoveho filtra - focus nestartuje

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
fell
Nováček
Nováček

Vymena palivoveho filtra - focus nestartuje

Příspěvek od fell » 26.09.2008 20:01

Ahojte,
vymienal som palivovy filter na focus combi 1,8 tddi, rok vyroby 2000. Postupoval som podla rad na fore a podla knizky Jak nato Focus. V skratke: vybral som poistku na palivove cerpadlo, dva krat nastartoval (malo to odtlakovat palivovy system). Potom som odpojil filter, vybral ho, dal novy, nalial naftou, zapojil hadicky naspet a nastartoval. Na prvy raz chytil, nechal som xvilku bezat, vypol motor a nastartoval znovu, znova v pohode. Ale na treti a dalsi n-raz nic. Mate nejake napady skusenosti? Vopred vdaka.
Radim

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vymena palivoveho filtra - focus nestartuje

Příspěvek od Jiri02 » 27.09.2008 13:54

Vrat nazpet tu pojistku. :wink:
Zkusil bych odvzdusnit.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

fell
Nováček
Nováček

Příspěvek od fell » 27.09.2008 14:36

Ahoj, poistku som samozrejme vratil spet. Este som sa snazil najst istic vstrekovacieho cerpadla pri nohach spolujazdca ale bez vysledku....Zajtra sa chystam odvzdusnovat ale neviem celkom ako nato(knizka to uviedla dost vseobecne). Robil si to uz niekedy? Staci povolit matky na palivovom vedeni(pri vstrekovacom cerpadle a pri vstrekovacich tryskach), pootocit si to, aby to netieklo na motor a pretacat starterom? A potom to dat naspet ked z tade zacne tiect nafta?

Radim

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 27.09.2008 17:05

U nafťáku žádný přerušovač přívodu paliva u nohou spolujezdce není :wink:
Na 99% to bude zavzdušněné, ale ten postup s vytahováním pojistky je podle mě úplně zbytečný, nikdo to tak nedělá. Podle mě se to tím akorát zbytečně zavzdušní, atd.
Odvzdušníš to tím, že jenom povolíš ty matky na tryskách, vdžycky jenom jednu a startuješ, když teče nafta bez bublin, tak jdeš na další. Nikde s ničím neotáčej, té nafty ti odteče na motor jenom troška, tak to utři hadrou nebo si dej hadru pod to, když to povolíš. Jinde to nepovoluj, pak ti to tam začne téct a budeš měnit celé potrubí.

Pokud ani to nepomůže, může být ko čerpadlo. V lepším případě to je šmejd filtr - můžeš tam zkusit dát ten starý, pokud ho ještě máš. Když jsem měl ještě starého focuse, tak mi mechanik říkal, že měli x filtrů (značkových, kvalitních), po výměně auto bez problému 2x nastartovali, člověk odjel a další den ráno auto ani neškytlo...
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

fell
Nováček
Nováček

Příspěvek od fell » 27.09.2008 17:26

Ahmed, dakujem za radu, zajtra to vyskusam odvzdusnit....inak ten filter stal 980 skk a vraj je vysoko kvalitny, stary som si nechal (je nenormalne za......) tak to skusim este prehodit, mozno to je aj tym filtrom.

Radim

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 27.09.2008 18:02

Nejdřív to odvzdušni a pořádně vyzkoušej. Filtr si nechej až nakonec, protože je hodně malá pravděpodobnost, že to je tím - stát se to může, ale on měl vadné asi 3 z xx kusů.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 27.09.2008 21:12

auto je vyrobene v 2000 alebo bolo prvy krat niekde prihlasene. Ked to uz budes mat rozobrate, tak sa pozri, ake cislo mas na cerpadle. Pravdepodobne je to zavzdusnene, ale cert nikdy nespi (aby to nebolo cerpadlo). A na TDDi filter za 980,-? Sak original je lacnejsi.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

fell
Nováček
Nováček

Příspěvek od fell » 27.09.2008 22:37

To Jamaka: auto je vyrobene august 2000, teda to aspon tvrdi dekoder VINka, a papiere tvrdia ze je tiez z roku 2000. Dufam ze to nebudem cerpadlo, lebo ten filter natom bol dost biedne, pri kupe som ho zabudol vymenit, moja chyba. A ten filter, hmm volal som kamosovi do autodielov a tvrdil, ze stoja od 500-1000, podla vyrobcu, najdrahsie mal Bosch, tak ja neviem, hlavne som ho potreboval rychlo.....

Radim

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 28.09.2008 18:26

Stalo se mi neco podobne pri druhe vymene palivoveho filtru - zavzdusnilo se. Na treti vymenu u mechanika jsem se dival a pozoroval, co a jak. Dozvedel jsem se, ze se soustava nejcasteji zavzdusni tim, ze se hadice pri vymene pak nenasadi poradne, aby dobre tesnily.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

fell
Nováček
Nováček

Příspěvek od fell » 28.09.2008 19:31

Ahojte @,
dakujem za cenne rady, tak nakoniec to bolo zavzdusnene, odvzdusnil som to ako mi Jamaka odporucil ale samozrejme sa mi vybila baterka od tolkeho startovania, takze som si na vysledok musel pockat 2 hodiny, kym nedosiel svokor so startovacimi kablami. FoFo zije:D bol som ho prebehnut cca 20-30 km a ide krasne, podstatne lepsie ako predtym a filter vyzera byt riadne zaaspineny, dufam ze tam nebol od vyroby, lebo je to orig ford filter. Este raz vrela vdaka.

Radim

loomy
Nováček
Nováček

Příspěvek od loomy » 06.03.2010 20:42

Chcem Vás poprosiť o radu. Dnes som menil palivový filter, po výmene som ho zalial naftou cez vstup z nádrže do plna. Nasadil trubky späť a skúšal štartovať. Točil som dlho a často až mi to chytilo na 6ty krát. Po cca 15 sekundách motor zhasol. Potom už len točil a nechytal. Až mi klakla baterka. Evidentne to je zavzdušnené.... a nemám pumpičku.
Takže hľadám spôsob ako odvzdušniť pal. sústavu.

1) Dá sa teoreticky tlačiť nafta striekačkou na vstupe filtra z nádrže cez čerpadlo až ku vstrekom a tým to nejako odvzdušniť? Skúšal som to ale bál som sa pokračovať keď som ucítil väčší tlak aby som to nejak nasilu nepretláčal cez čerpadlo alebo vstreky.

2)Dočítal som sa tu na fóre o odvzdušnení sústavy ak sa povolí matica prívodu vysokotlakého prívodu paliva na vstreku. Alebo si to mýlim a má sa povoliť úzka čierna palivová hadička, ktorá je tiež na vstreku? Tá vyzerá že ide naspäť do nádrže...

3) Nejak som nepochopil funkciu tretieho prívodu na palivovom filtri, ktorý nie je nikam pripojený ale v ňom skrutka ktorá sa dá uvoľniť a vyzerá ako na odvzdušnenie vetvy z nadrze do filtru.

Ďakujem za nápady.
Focus II, 2006, 1.8TDCi, hatchback - Trend

Odpovědět

Zpět na „Motor“