PŘEVODOVKA TDDI

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
onny
Nováček
Nováček

PŘEVODOVKA TDDI

Příspěvek od onny » 03.08.2008 19:43

Zdarec,nevíte náhodou jestli převodovka z TDCi je totožná s TDDI??Mám TDDi 66KW a chci tam dát z TDCi,už ji mám doma .Říkali že je stejná a měla by tam jít.Ale koukal jsem pod kapotou jak je vzduchový filtr tak pod ním jsou vidět ty táhla který se pak k převodovce do čepů napojej a přijde mi to jiný.Ještě jsem to kloudně neprozkoumával.Nemáte někdo zkušenost????kdo to měnil????Díky. :) onny
1.8TDDI,66kw

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: PŘEVODOVKA TDDI

Příspěvek od foki » 03.08.2008 19:51

menilo se to tam rokem , musel bys vymenit tahla + kulisu razeni .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

onny
Nováček
Nováček

Příspěvek od onny » 03.08.2008 20:33

Zkusim ji ještě prozkoumat.Myslím že ty táhla by se tam mohli nechat.Kulisu řazení myslíš co je přímo na převodovce??Ta z TDDCi je z roku 2003 asi 74kw, ale když jsem nato tak nějak koukal tak na převodovce je je taková deska kde je ten mechanismus co řadí a je tam taková jako malá masivní kovadlinka kderá je na osičce kde u TDDI z ni jde svisle dolů ještě plech s čepem kde se to pak nasadí táhlo.U TDCi z té kovadlinky nic nejde a je to přímo kousek od ní a táhlo by se nepropletlo.U tdci je je to na osičce přišroubované asi na šestihran ,že by se to jen přehodila ta kovadlinka.Tak nevím jestli to jde přešroubovat u tddi.Pod tím vzduchovým filtrem jsem toho moc neviděl.Kdyby třeba byly nějaké nákresy.Chtěl jsem tam dát foto tak nevím jestli se to povedlo.
Přílohy
IMG_1853.JPG
1.8TDDI,66kw

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.08.2008 20:46

tahla budou jiny , je to rozliseny i v ecatu , a kulisu myslim to co mas v aute , ma jinej system prepakovani .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

onny
Nováček
Nováček

Příspěvek od onny » 05.08.2008 20:34

Tak jsem nato trochu zas koukal :) Možná že půjde ten deklík s tím ovládacím mechanismem co je na převodovce prohodit s tím druhým.ŠROUBY JSOU SNAD NA STEJNÉM MÍSTE.takže by táhla a všechno zůstalo,jen by se přehhodil ten mechanismus kde jsou ty čepy.Byl jsem se mrkknout na vrakáči ,že si porovnám oba typy převodovek v čem se to liší.Měl tam z TDCI a bylo to stejně jako u mě v autě u TDDI akorát že prej to je z 01.Takže jsem nato koukal jak puk že je to stejný.Ale když říkáš že se to v 03 měnilo.On říkal že tam měl z 04TDCI a prý to bylo taky snad stejný.Tam mi říkal nakonec že to nemám na Focuse a že mi prodali něco jinýho.Ale porovnával jsem to a je to na Focuse.Takže náhodou přímo praktickou zkušenoést s tím nemáš žeby jsi to měnil??????Psal jsem ještě schválně do Fordu ,tak jsem zvedavej co vymyslej.
1.8TDDI,66kw

Odpovědět

Zpět na „Motor“