KDE MUŽE BYT PROBLEM
- MIROMEN
- Junior
KDE MUŽE BYT PROBLEM
Focuse mam něco přes 2 roky a hned od začatku se mi stavalo že mi občas(1xza asi 2 měsice) spadla ručička od tachometru tak sem tomu nevěnoval pozornost ale v posledni době je to už dost často teměř každou jizdu.Zajimave je to že když mi ručička spadne dolu tak někdy motor nezhasne když zastavim nebo vyšlapnu spojku a někdy zhasne při zastaveni a během jizdy a vyšlapnuti spojky se rozsviti kontrolka dobijeni.No a dneska když jsem jel z prace tak hned od začatku mi ručička rychloměru nevyskočila a po chvili se rozsvitila kontrolka protiprokluzu a displej s ujetymi kilometry zmizel a byli tam jen vodorovne čarečky.Po ujeti asi 4 km vyskočila ručička tachometru a znovu se objevily udaje o počtu km jen kontrolka protiprokluzu zustala svitit.Když jsem zastavil vypl motor znovu nahodil tak vše ok ani kontrolka asr nesvitila.NEVITE NĚKDO OCO KRAČI?
Naposledy upravil(a) MIROMEN dne 01.05.2015 06:12, celkem upraveno 1 x.
FOCUS 3 FL Titanium 1.5EB
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: KDE MUŽE BYT PROBLEM
ze by baterka? Zkus mrknout do vlakna o baterii
- MIROMEN
- Junior
Diky za radu snad to bude ta baterka i když většině se rozsvicuje kontrolka abs a mě ne tak nevim.Zkusim ji v ponděli vyměnit a uvidim.
- HonzaV
- Junior
Než ji vyměníš, tak si ji nech změřit. Téměř každy servisák má zkratovací měřák.
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
- MIROMEN
- Junior
Jak jsem psal padani ručičky tachometru mi to dělalo už od začatku tak jsem ji nechal pro jistotu loni než jsem jel do chorvatska proměřit ve fordu a to pry byla ok.Jo a mimochodem baterka je vyrobene v březnu 2000 a auto v provozu od řijen 2000.
- Depena
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak vam to pomuze ale popisu svou nedavnou zkusenost s baterkou. Fofo jsem koupil i s baterkou, motorcraft, dle udaju na kontaktech vyrobena 2003, auto chytalo na poprve a to i v zimnim obdobi tak jsem si myslel ze je dobra jeste. Jedno prijedu z vyletu k domu, otevru vrata a chci nastartovat a nic, jenom cvakani rele a rucicky litaly jako v letadle ktere pada k zemi, na dipleji s Km jen vodorovne carecky ani okynka nesly zavrit, po zkouseni kde ceho jsem dam dal baterku ze 105ky jestli nahodou a uz to zas slapalo jak hodinky, velice zradna vec, to se mi stat nekde daleko od domu a nejlip v poli nebo lese kdyz bych se sel jen neodkladne vyvencit tak bych hodne nadaval 

- MIROMEN
- Junior
No tak jsem dnes koupil novou baterii zitra ji tam dam a uvidime jestli bude po problemech.Jo a ještě jedna věc vyměnil jsem 2 zapalovaci kable ktere byli zřejmě propalene protože mi borec při myti motoru tlakovou hadici řadně umyl motor a to tak že se voda dostala pravě ke dvoum svičkam.No a dnes jsem par jizd podniknul a žadny problem.Ale jak jsem psal o těch problemech tak si myslim že kabelama to nejspiš nebylo pouze nahoda že se dnes nic neprojevilo.
- MIROMEN
- Junior
Tak baterii to nebylo problem stale přetrvava takže budu muset vyměnit čidlo tachometru.Ve FORD DANKAR HAVIŘOV mi byla řečena cena i s praci něco přes 2000 kč že prej je to docela pracne a je to takova slabinka FOCUSU.Jinak jsem rad že mě to konečně dokopalo koupit novou baterku protože jak jsem psal měla již přes 8 let.Po jeji vyměně jsem to pořadně projel tak jak jsem tadyk někde na foru četl a na 3 mi omezovač zasahl až v nějakych 153 km/h a auto je opravdu o něco živějši.
- hide
- Pokročilý
Auto je živější, protože máš novou baterku ?
To jsou věci.

To jsou věci.

- MIROMEN
- Junior
Tak samo že to baterkou nebude ale řidici jednotkou.Někde tady na foru bylo psane že po vyresetovani řidici jednotky tomu dal pořadně pohulit což jsem udělal i ja a auto ožilo což mužu jen potvrdit ale je fakt že jsem auto v tu chvili litoval.
-
- Test driver
ale to je aj to, prečo potom mate problemy s katalizatormi, pružnostou a pod, pretože motory velmi lutujute. Je na to postaveny aby využíval cele spektrum otačok, rozne režimy tak ho na to aj používajte 

- MIROMEN
- Junior
Tak to docela nechapu čim jako ničime katalizatory.Vytačenim motora na max?
- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já to pochopil tak, že ty problémy jsou kvůli tomu, že ty motory moc šetříme
(Kdyžtak mě oprav Chmeláne
)

-
- Test driver
Ponik, presne
zbytočne podtačanie, šetrenie privádza viac problemov než normalne jazdenie

zbytočne podtačanie, šetrenie privádza viac problemov než normalne jazdenie
- MIROMEN
- Junior
Jojo omlouvam se ted jsem to řadně pročetl.No sem tam nějaky bodik ale hlavně když fofo bude v pořadku ne.