Vaše mobily - Rady,tipy...

Moderátor:phofy
Odpovědět
tym
Test driver
Test driver

Re: Vaše mobily - Rady,tipy...

Příspěvek od tym » 03.12.2012 14:42

HonzaK72:
Promiň, ale nebudu upozorňovat každého, když opravím jeho i/y, či jiné překlepy, nejsem jeho učitel, jde mi jen o jistou kulturu na foru a když můžu občas něco opravit, aby to vypadalo líp, udělám to. Za to, že ses chytl jednoho chybného písmenka (zjevného překlepu dvou sousedících písmenek) v něčím příspěvku nemůžu, a měnit postupy kvůli tobě opravdu nehodlám. Upozorňuju uživatele soukromou zprávou vždy, když jde o něco závažného, jako přesun tématu jinam, varování uživatele, atd., nebudu každému ale psát, že jsem opravil jeho gramatickou chybu, to po mně fakt nechtěj. :roll: A myslím, že tohle je první případ, kdy kvůli tomu vznikl zde na foru nějaký spor.

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 03.12.2012 14:49

Rozhodně neupozorňuj každého..... Stačí jen dát poznámku ve smyslu "opraven překlep" a bude jasno. Osobně si ale myslím, že role kterou máš je o něčem jiném než o opravování pravopisných chyb.....na to se tu moc nehraje, osobně je mi nějak jedno jaký kdo píše i/y, není třeba to opravovat. To je celé, nemá smysl to tu rozebírat dál.....

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 03.12.2012 14:54

gines: Zkus tady http://www.samsung.com/cz/support/model ... -downloads stahnout novou instalaci a ovladač, pokud to nepůjde, pak volej na podporu. Sám mám doma ntb od Samsungu a na podporu jsem volal - jsou v pohodě.

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 03.12.2012 14:56

Máš pravdu, moje role je v něčem jiném. Třeba bohužel v tom, sledovat celé dopoledne po očku tohle vlákno a hlídat, jestli se nezvrhne v rvačku, zatím je to jen takový menší flame, absolutně nepřínosný pro vlákno. I/Y hraje nehraje, když mě něco bouchne do očí a mám čas, opravím to, je to práce na vteřinu a na češtinu jsem docela vycvičenej od mý učitelky ze základky :wink:

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 03.12.2012 15:00

Jsi prostě takovej hlídací pes......pejsek. :-)

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 03.12.2012 15:00

tym, pohoda, v tomto vlakne uz bordel odo mna nebude, jedineho cloveka, s ktorym mam problem som si dal do blacklistu, takze jeho prispevky vidiet uz nebudem a nebudem sa k nim ani vyjadrovat.

A svojho preklepu som si nebol vedomy, vzdy si po sebe prispevok precitam a preklepy sa snazim opravit, ale asi mi to nejak uslo. :nixw:

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 03.12.2012 15:04

HonzaK72 píše:Jsi prostě takovej hlídací pes......pejsek. :-)
I pejsek umí hryznout. :totlsmile:

Jen ještě upozorním na úpravu příspěvků, kdyby někdo nevěděl, už jsem tu psal, že pokud si někdo upraví svůj příspěvek do doby, než za ním přibude další, je to bez nějakého upozornění v příspěvku samotném. Pokud si ho upraví poté, co za jeho příspěvkem přibyl nějaký další, je to již vidět dole v poznámce...
No a pokud ho opraví hlídací pes, je to bez poznámky vždy :totlsmile: .

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 03.12.2012 15:09

Blackhawk píše: Je rozdiel pouzivat could "v nejakej forme" (to pouzivam aj ja, dropbox a google drive) a kompletnym pouzivanim cloudu, ktory nahradi SD kartu (teda pesnicky, filmy, ... v cloude), na tom som sa pytal, ale zrejme pán Chytrolín :ble2: (nie ty Anndy) mi nechce odpovedať.

Co sa tyka piratenia aplikacii, je pravda, ze je na tom android horsie, ale cital som clanok o pirateni nejakej hry a prekvapenim bolo, ze na iOS bolo vyssie percento "piratenia". Plus treba pri pozerani statistik kradnutia aplikacii brat ohlad aj na to, ze Google Play Store nie je pristupny v Cine a teda vsetci uzivatelia Androidu su nuteni aplikacie kradnut. A ten pocet Cinanov vsetci vieme aky je.

A pacil sa mi koniec jedneho clanku na temu piratenia: "if an app is a dollar, don't be a dick. Pay the money." :palec_nahoru:
Neviem, co je to komplet pouzivanie cloudu. Ale napr. pesnicky, khiny, ale aj filmy (vlastne lubovolny obsah) kupovany cez iTunes je automaticky v cloude (moj pripad). Tak isto je moznost zalohovat komplet cele zariadenie do cloudu - dokonca automaticky. Staci ked je to povolene, zariadenie je v nabijacke a je k wifi pripojene.
Existuje este moznost - iTunes match - sa to vola - za pomerne malo penazi si zlegalizovat nelegalnu hudbu - t.j. tusim je rocny poplatok 25$ - si nechas preskenovat svoj zoznam "nelegalnej hudby" a ked sa v iTunes kniznici (myslim apple kniznici) najde kvalitnejsi ekvivalent, tak sa nahradi nim tvoja kopia (a mas ju automatick v cloude). A ked sa nenajde, prekopiruje sa do cloudu ta tvoja "nelegalne ziskana" verzia.
Neviem si uz viac predstavit pouzivat cloud. To tvoje "namiesto SD karty" funguje tak, ze programy si ukladaju data do cloudu - cize v kazdom zariadeni mas pristup ku vsetkym dokumentom daneho softu. Uplna nahrada SD karty (v zmysle prenasania suborov) je v spojeni dropboxu a podobnych sluzieb. Kedze apple vyuziva tzv sandboxing, t.j. aplikacia ma pristup na disk iba v ramci svojich dat, nie k datam inej aplikacie.

K tomu pirateniu. Mne neslo o to, povedat ze na iOS je menej kradnuteho softu ako na androdia. To je mi jedno. Slo mi o to, ze ak si clovek mieni obstaravat soft inak ako nakupovanim, tak iOS mu to moc neulahci a nech si kupi android (aj ked si myslim, ze kradnut by sa nemalo, ale to je tema mimo tejto). Ale poznam uzivatelov iOS, ktori si nekupili ani jednu aplikaciu a maju vsetky legalne a su spokojni (t.j. kupuju-stahuju iba free appky).
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 03.12.2012 15:22

tym píše:
HonzaK72 píše:Jsi prostě takovej hlídací pes......pejsek. :-)
I pejsek umí hryznout. :totlsmile:

Jen ještě upozorním na úpravu příspěvků, kdyby někdo nevěděl, už jsem tu psal, že pokud si někdo upraví svůj příspěvek do doby, než za ním přibude další, je to bez nějakého upozornění v příspěvku samotném. Pokud si ho upraví poté, co za jeho příspěvkem přibyl nějaký další, je to již vidět dole v poznámce...
No a pokud ho opraví hlídací pes, je to bez poznámky vždy :totlsmile: .
No a pokud ho moderátor (hlídací pes) opraví a způsobí tím nedorozumění, je to normální a můžete si za to sami :-)

ad pejsek: Kdysi jsme měli jezevčíka, pořád se pletl pod nohama a ohryzával kotníky.......;-)

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 03.12.2012 15:31

Anndy píše: Neviem, co je to komplet pouzivanie cloudu. ...
Aby som to spravne chapal, pesnicky mas len synchronizovane s cloudom, alebo ich mas cisto len v cloude a v zariadeni nemas nic?

Mne islo skor o to, ak to ma byt nahrada za kartu, tak by to malo byt, ze v telefone nemas nic a vsetko mas niekde mimo. S dokumentami a podobnymi malymi vecami to pouzivam aj ja, ale neviem si to predstavit u mp3 a podobnych veci.

A co sa tyka piratenia, tak bolo viac nazorov, ktore tvrdili, ze Google zamerne "podporuje" piratenie a ten system je aj tak spraveny.

xslide
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xslide » 03.12.2012 15:36

Je to samozřejmě jen synchronizované s cloudem. To aby tam byly uložené je otázka budoucnosti. S dnešním internetem a FUP by to bylo dost nereálné.

Já např. využívám Cloud tak, že mám iPhone, iPad a Macbook Air. Jakmile např. přidám kontakt v iPhonu, během pár vteřin je ve všech zařízeních. To stejné platí s poznámkami, fotkami, úkoly apod. Za sebe tedy říkám že mi to maximálně vyhovuje.

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 03.12.2012 15:45

HonzaK72 - u diskutéra tvého ražení je trochu pod tvoji úroveň stavět tvé argumenty na jednom překlepu Blackhawka ve větě, nemyslíš? Víc to asi nemá smysl rozebírat. Poznámky o jezevčících - promiň, na blbosti nemá smysl reagovat.

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 03.12.2012 15:49

„Aha … no jo … no jo, no". :D

Tu je mierne nepochopenie co je to cloud. Cloud zatial nenahradza pamatovu kartu v zmysle - udaje mam len tam. Je to vzdialene ulozisko. T.j. data mam vzdy k dispozicii, ale obvykle si to musim najprv odtial stiahnut. Ale casom urcite bude mozne data iba streamovat. Mozno niekde je to uz k dispozicii.

Jasne, ze to mam v telefone. Ale do telefonu - alebo mojho lubovolneho zariadania si to mozem stiahnut hocikedy, ked budem chciet. Alebo aj zmazat v tel. a potom znova stiahnut. Resp. napr. nejaky dokument - napr. v numbers funguje tak, ze otvorim numbers - on mi nacita subory z cloudu - otvorim si, popracujem, ulozim (soft automaticky ulozi aj do cloudu) A je jedno, ci z tabletu, mobilu, alebo pocitaca. Cize ako keby SD karta. Ale vzdy je to ulozene aj v telefone. Podobne je to aj napr. s ukladanim pozicii hier.
Obrázek

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 03.12.2012 15:52

xslide píše:Je to samozřejmě jen synchronizované s cloudem. To aby tam byly uložené je otázka budoucnosti. S dnešním internetem a FUP by to bylo dost nereálné.

Já např. využívám Cloud tak, že mám iPhone, iPad a Macbook Air. Jakmile např. přidám kontakt v iPhonu, během pár vteřin je ve všech zařízeních. To stejné platí s poznámkami, fotkami, úkoly apod. Za sebe tedy říkám že mi to maximálně vyhovuje.
No cize som par rokov pozadu ale aj tak sa momentalne neda sd karta kompletne nahradit cloudom. Synchronizacia funguje aj na Androide tak ako pises. Je to tak ako pisal Anndy, oba systemy vedia viac-menej podobne kusky ale kazdy to robi svojim vlastnym sposobom, ktory vyhovuje kazdemu inak.

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 03.12.2012 16:01

Je len otazka, naco potrebujes nahradit SD kartu. Obvykle je SD karat len na to, aby si mal v telefone vacsie ulozisko a celu zivotnost telefonu je tam strcena.

U iphone (nielen u neho) si musis zvolit dopredu ake velke ulozisko chces a potom si kupit taky model.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“