Blackhawk píše:
Je rozdiel pouzivat could "v nejakej forme" (to pouzivam aj ja, dropbox a google drive) a kompletnym pouzivanim cloudu, ktory nahradi SD kartu (teda pesnicky, filmy, ... v cloude), na tom som sa pytal, ale zrejme pán Chytrolín

(nie ty Anndy) mi nechce odpovedať.
Co sa tyka piratenia aplikacii, je pravda, ze je na tom android horsie, ale cital som clanok o pirateni nejakej hry a prekvapenim bolo, ze na iOS bolo vyssie percento "piratenia". Plus treba pri pozerani statistik kradnutia aplikacii brat ohlad aj na to, ze Google Play Store nie je pristupny v Cine a teda vsetci uzivatelia Androidu su nuteni aplikacie kradnut. A ten pocet Cinanov vsetci vieme aky je.
A pacil sa mi koniec jedneho clanku na temu piratenia: "if an app is a dollar, don't be a dick. Pay the money."

Neviem, co je to komplet pouzivanie cloudu. Ale napr. pesnicky, khiny, ale aj filmy (vlastne lubovolny obsah) kupovany cez iTunes je automaticky v cloude (moj pripad). Tak isto je moznost zalohovat komplet cele zariadenie do cloudu - dokonca automaticky. Staci ked je to povolene, zariadenie je v nabijacke a je k wifi pripojene.
Existuje este moznost - iTunes match - sa to vola - za pomerne malo penazi si zlegalizovat nelegalnu hudbu - t.j. tusim je rocny poplatok 25$ - si nechas preskenovat svoj zoznam "nelegalnej hudby" a ked sa v iTunes kniznici (myslim apple kniznici) najde kvalitnejsi ekvivalent, tak sa nahradi nim tvoja kopia (a mas ju automatick v cloude). A ked sa nenajde, prekopiruje sa do cloudu ta tvoja "nelegalne ziskana" verzia.
Neviem si uz viac predstavit pouzivat cloud. To tvoje "namiesto SD karty" funguje tak, ze programy si ukladaju data do cloudu - cize v kazdom zariadeni mas pristup ku vsetkym dokumentom daneho softu. Uplna nahrada SD karty (v zmysle prenasania suborov) je v spojeni dropboxu a podobnych sluzieb. Kedze apple vyuziva tzv sandboxing, t.j. aplikacia ma pristup na disk iba v ramci svojich dat, nie k datam inej aplikacie.
K tomu pirateniu. Mne neslo o to, povedat ze na iOS je menej kradnuteho softu ako na androdia. To je mi jedno. Slo mi o to, ze ak si clovek mieni obstaravat soft inak ako nakupovanim, tak iOS mu to moc neulahci a nech si kupi android (aj ked si myslim, ze kradnut by sa nemalo, ale to je tema mimo tejto). Ale poznam uzivatelov iOS, ktori si nekupili ani jednu aplikaciu a maju vsetky legalne a su spokojni (t.j. kupuju-stahuju iba free appky).