NEHODY / skoro nehody - onboard videa a kompilace

Moderátor:Quickie
Odpovědět
PapoS
Junior
Junior

Re: NEHODY / skoro nehody - onboard videa a kompilace

Příspěvek od PapoS » 04.08.2013 23:31

Tak podla mna si ludia dovolia tak jazdit, kvoli lahostajnosti ostatnych. Co je dost rozsirene v nasich koncinach nielen v doprave. Garantujem ze v USA by bolo za tu pol minutu niekolko krat vytocene 112 a nahlasena znacka. Ono na dialnici to vacsinou nie je az take o drzku ale ked vidim co dokazuju niektori idioti po meste ... :irre:

P.S. a do 1:30 si urobil priestupky iba 3.
Ford Focus III hatchback 1,6 ecoboost 110kw

LUKAŠ
Test driver
Test driver

Příspěvek od LUKAŠ » 04.08.2013 23:33

PapoS píše:Tak podla mna si ludia dovolia tak jazdit, kvoli lahostajnosti ostatnych.
Lepe bych to nenapsal :palec_nahoru:
Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS

Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

Obrázek Obrázek
Obrázek
https://www.facebook.com/groups/fordgroups/

Miri
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miri » 04.08.2013 23:58

LUKÁŠ: jsem rád, že si tu můžem bez emocí sdělit vzájemné názory na to video (záměrně jsem to sem dával)

- stoupací pruh (neplést s odstavným - ten je za pravou plnou čárou, tzn. za krajnicí) je tam právě proto, aby se využíval. V tomto místě tak šlo využít 4 pruhy a podle mého názoru by to právě kolonu rozmělnilo, když by ho využívali všichni. Přece 4 pruhy jsou víc než 3 atd.

Papos: jj, máš pravdu, pokud počítáme předjetí zprava těch co neumí jezdit vpravo, tak ano.

Chápu, že je to o papíry a bez debat je to přestupek, ale přijde mi, že na 1 - 22km D1 to sice samozřejmě lze jinak, ale už mi to kolikrát nebaví. Správný postup by byl jet v pravém, pak přejet do úplně levého abych mohl předjet ty co jsou v prostředním a pak zase zpět do úplně pravého, tzn. 2x překřižovat všechny 3 pruhy tam a zpět (viz video níže, kdy jsem se o to několikrát pokusil, než mi to přestalo bavit). Jde to, budu vyhovovat vyhlášce, ale bezpečnější mi kolikrát přijde zůstat v pravém pokud je volný. Samozřejmě vždy jsem připravený reagovat, že mi to tam z prostředního, resp. levého pošlou ve chvíli když je podjíždím.

Pojďme ještě nahlédnout do vyhlášky, která jasně stanoví, že mimo město se jezdí vpravo a levý nebo prostřední pruh lze využít pouze k předjetí pomalejšího vozidla. Proč to ale polovina řidičů na zmiňovaném úseku nechápe?

další:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6fY90lV4GyA[/youtube]
Naposledy upravil(a) Miri dne 05.08.2013 00:00, celkem upraveno 1 x.

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 04.08.2013 23:59

Do pruhu pro pomalá vozidla by mne teda vjet nenapadlo... 8O
Sice to nic nezakazuje, ale beru to tak, že je vyhrazen pro kamióny, co si to v nich funěj do kopečka. Jsem rád, když se do něho uklidí a neblokují "normální" pruhy, tak jim do nich nepolezu, když v těch mých je zrovna plno.
Z popisu značky: "...určený zejména pro motorová vozidla, která v takto označeném úseku nedosáhnou vyšší rychlosti než 60 km/h."
Podle autoweb.cz to lze kvalifikovat jako podjíždění.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 05.08.2013 06:39

by me zajimalo co by jsi delal kdyz by ti ten s tema kolama (0:36) najel do praveho pruhu , videl te v zrcatku tak se chtel "uklidit " a doslo by ke srazce . on predjizdel toho oranzoveho .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 05.08.2013 09:26

Miri píše:LUKÁŠ:...V tomto místě tak šlo využít 4 pruhy a podle mého názoru by to právě kolonu rozmělnilo, když by ho využívali všichni. Přece 4 pruhy jsou víc než 3 atd.

To by platilo, keby kolona vznikla tym, ze su tie 3 pruhy plne vytazene presne v tomto mieste. Ako ale vidis suvisla kolona pokracuje aj za miestom, kde uz 4. pruh nie je, takze po zaplneni 4. pruhu by vo vysledku bola kolona zrejme bola kratsia, ale doba prejazdu by bola rovnaka. Kazdopadne toto neodsudzujem, akurat bacha - ako pisal vyssie JardaB, mal by si v tom pruhu jazdit maximalne 60 :).

BTW este vypuklejsie je to, ked sa 2 pruhy schadzaju do jedneho. Auta v 1-stupe dokazu ist za sebou bez problemov 90km/h co dava aj 1 pruhu celkom slusnu priepustnost. To znamena, ze ked sa pri zuzeni 2 pruhov do 1 ludia vcas zaradia, dokazu tymto usekom prejst relativne rychlo. Problem nastane v okamihu, ked to niekto hroti az do poslednej chvile a zaradi sa daleko vpredu tak nadrzovku, ze ten za nim musi pribrzdit. Tak sa potencialna kolona sirky "1" auto, ktora mohla ist bez problemov 90 spomali napriklad na 80... alebo 70. To vyburcuje dalsich, aby sa snazili zaradit dalej vpredu, zaroven to vsak skrati medzery a ztazi zaradovanie. Vysledok je, ze po chvili to proste cele ide krokom a auta sa radia az pred miestom spojenia pruhuv a vsetci nadavame na zapchu a ako ti ostatni nevedia jazdit. Snazit sa to opat rozbehnut tym, ze sa vsetci vcas zaradia do praveho pruhu je cista utopia, takze sa da spravit uz len jedine - rovnomerne vytazovat vsetky jazdne pruhy a zipsovat. Ked uz to nepojde rychlo, aspon bude platit, ze kto skor prisiel, ten sa skor dostane cez hrdlo.

A preco to cele vlastne vznikne? Lebo ludia nechapu, tento koncept (doporucujem si vyhradit jeden dlhy zimny vecer a zahrat sa s tymto http://vwisb7.vkw.tu-dresden.de/~treiber/MicroApplet/), alebo im je to uplne jedno (t.j. ze on usetri 10 sekund je pre neho zaujimavejsie, ako to, ze spolu s dalsimi par expertmi sposobia, ze 100vky inych aut stratia mozno desiatky minut).

p.s. Toto samozrejme nie je konkretna vycitka voci Tebe, aspon na zaklade videa jazdis relativne svizne a nevidel som, ze by si niekoho spomaloval... Len na zamyslenie, ked raz pojde kolona 40 k "hrdlu" a budes mat chut sa pichnut dopredu - treba sa zamysliet, ci sa to cele nespomali na 30 a nepojde do kytek.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 05.08.2013 14:41

To Miri: Mě to připadá v pohodě. Jen na dálnici lidi brát z prava. Nooo dopustil jsi tak dopravního přestupku. Měl by jsi jít příkladem :-)
V Praze si můžeš jet v jakém pruhu chceš, tam bych to neřešil. Ať si klidně jedou v prostřed. Mě to v Praze nevadí aspoň je nejprázdnější ten levej, který na Jížní spojce hodně využívám. Co se týče toho pruhu asi bych ho také využil. Za mě tvé řízení v podstatě dobrý :-)
Jen jsem tu četl názor sorry JardaB :D nebo dokonce to vyznělo, že je to pravidlo, že pravý pruh je pro pomalá vozidla. No nevím jak na to přišel, asi podle toho, že tam jezdí kamiony. No nevim nevim, nebudu to víc komentovat, ale osobně si myslí, že tito řidiči jedoucí stále v prostřed a jeji asi půlka republiky :-) porušují § 12 jízda v jízdních pruzích zákon o silničním provozu (zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích)
Který říká:
Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
Takže asi tak. Ale stejně tohle téma je never ending storry :-)
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 05.08.2013 15:16

Ta prasárna v 1:30 no, to opravdu ne :palec_dolu: A jet v tom stoupacím pruhu, no dobře, ale celkem bych měl bobky, jestli mi to tam někdo nepošle... Když už podjíždím z prava, tak se snažím jet co nejvíce do odstavného pruhu, abych minimalizoval riziko srážky... Ale většinou dojedu a slušně počkám a pak jedu dál...

btw. Kapku mi to připomíná toto video :mrgreen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dtiz8X1uJAA[/youtube]

LUKAŠ
Test driver
Test driver

Příspěvek od LUKAŠ » 05.08.2013 15:36

smoula: tak tomu bych vzal i rodnej list :hah: :palec_dolu: :puke_r:
Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS

Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

Obrázek Obrázek
Obrázek
https://www.facebook.com/groups/fordgroups/

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 05.08.2013 15:39

A rekord prý má cca 35min :mrgreen: Myslím danou cestu, Praha - České budějice :-)

Miri
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miri » 05.08.2013 16:12

nj, to byl dobrej magor.

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 05.08.2013 16:23

smoula píše:A rekord prý má cca 35min :mrgreen: Myslím danou cestu, Praha - České budějice :-)
Noo.. To asi ne to by měl průměrku kolem 224 km/h což asi ne. Do Budějovic z Prahy je to dejme tomu 130Km Průměrku si myslím, že jde dát tak na 150-160 což by znamenalo, že teoreticky by to dal při 150 za 52 min a při 160 49min.
Nevim prostě ta průměrka 224 je fakt hodně.
ObrázekObrázek

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 05.08.2013 18:14

Já bych tomu i věřil, někdy ve 2 ráno s odpovídajícím autem, které dokáže jet stabilně 250+ a na rovinkách i přes 300 :)

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 05.08.2013 18:16

To, ale 330D není. Si myslím.
ObrázekObrázek

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 05.08.2013 18:53

Rozhodně, s 330d to prý nebylo... Ale mám to jenom z doslechu...

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“