Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
- Marťas
- Test driver
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
Pokud ti zustaly nejake lakovane dily z toho tukance, tak bych to koupil a vyzkousel, jestli neskrabe 

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Lopik@Trance
- Zkušený
no to uz nemam, ale asi to skusim na brachovom firemnom focuse, isto bude rad 

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
pánové, když jsme u toho, mám doma bouchlý blatník, tak kdyby někdo chtěl plech na testování ..
- rokator
- Nováček
Takže dnes jsem dělal fábku. Na úvod musím říct, že jsem čekal lepší výsledek...
Celé auto bylo omlácené od kamínků, poškrábané - bůhví kdo a jak s tím jezdil. Na každém rohu byly znát otěry od cizích nárazníků, viz foto:
Auto se od výroby asi moc nemylo, takže všude vypadalo takto:
Celková fotka auta byla rozmáznutá, tak jsem ji smazal.
Nejdřív jsem pořádně umyl vnitřky dveří, panty a prahy. Potom jsem umyl auto. Sice by se to asi nemělo, ale protože celé auto bylo zaflákané od asfaltu, tak jsem ho smýval technickým benzínem. Pak clay, potom oplach a poté lime prime a leštění.
Koupil jsem 240g clay, po ošetření focuse a fábky mi zbylo 120g nepoužitých. Ta použitá polovina je hrozně měkká, po chvíli se v ruce začne tahat jak hodně rozžvýkaná žvýkačka. Je to normální?
Z toho lime prime mi zbyla asi třetina lahvičky.
Pro srovnání jsem udělal jen půlku kapoty. Moc velký rozdíl to nebyl ani v reálu ani na fotkách
Napovím, že řidičova strana je ta ošetřená:
Nakonec jsem dodělal kapotu, celé auto ještě jednou přeleštil a výsledek je:
Protože celé auto bylo kolem dokola podřené, poťukané (nejvíc samozřejmě kapota), tak jsem ho ještě obešel opravnou lakovou tužkou. Kapota vypadá jak po neštovicích, ale zdálky to vidět není:
Vosk jsem vynechal, už se mi nechtělo nic dělat. Dám ho až po příštím mytí.
Takže oproti původnímu stavu je to sice mnohem lepší, ale vzhledem k tomu, že to je 9 let starý, neudržovaný lak, čekal jsem zázračnější prokouknutí...
Každopádně, přítelkyně je spokojená, práci pochválila a vypadá to, že už zapomněla na ty tři tisíce, co ta sranda stála. Dokonce neprotestovala, když jsem řekl, že bych si v příští zásilce mohl objednat velký ručník
Celé auto bylo omlácené od kamínků, poškrábané - bůhví kdo a jak s tím jezdil. Na každém rohu byly znát otěry od cizích nárazníků, viz foto:
Auto se od výroby asi moc nemylo, takže všude vypadalo takto:
Celková fotka auta byla rozmáznutá, tak jsem ji smazal.
Nejdřív jsem pořádně umyl vnitřky dveří, panty a prahy. Potom jsem umyl auto. Sice by se to asi nemělo, ale protože celé auto bylo zaflákané od asfaltu, tak jsem ho smýval technickým benzínem. Pak clay, potom oplach a poté lime prime a leštění.
Koupil jsem 240g clay, po ošetření focuse a fábky mi zbylo 120g nepoužitých. Ta použitá polovina je hrozně měkká, po chvíli se v ruce začne tahat jak hodně rozžvýkaná žvýkačka. Je to normální?
Z toho lime prime mi zbyla asi třetina lahvičky.
Pro srovnání jsem udělal jen půlku kapoty. Moc velký rozdíl to nebyl ani v reálu ani na fotkách

Nakonec jsem dodělal kapotu, celé auto ještě jednou přeleštil a výsledek je:
Protože celé auto bylo kolem dokola podřené, poťukané (nejvíc samozřejmě kapota), tak jsem ho ještě obešel opravnou lakovou tužkou. Kapota vypadá jak po neštovicích, ale zdálky to vidět není:
Vosk jsem vynechal, už se mi nechtělo nic dělat. Dám ho až po příštím mytí.
Takže oproti původnímu stavu je to sice mnohem lepší, ale vzhledem k tomu, že to je 9 let starý, neudržovaný lak, čekal jsem zázračnější prokouknutí...
Každopádně, přítelkyně je spokojená, práci pochválila a vypadá to, že už zapomněla na ty tři tisíce, co ta sranda stála. Dokonce neprotestovala, když jsem řekl, že bych si v příští zásilce mohl objednat velký ručník

- zajo21
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Celkom pekne to vyzerá, istý rozdiel tam je (i ked maličký) a aspon hmatom to musel byť cítiť ten rozdiel, či ?
a zas na tak starý a znečistený lak by to už potrebovalo strojné leštenie, ale to je už iná
A na ten asfalt a také je dobrý AG Tar remover s ním to ide jedna radosť
A škoda toho vosku, to by bola ešte len leštenica
Lopik@Trance : vieš čo, asi teda nič kedže mám jeden a chcel som aspoň ešte jeden do zásoby ale kedže nemá až taku velkú spotrebu tak mi asi tento ešte dost vydrží (kedže som ho ešte nepoužil). Takže nič.

a zas na tak starý a znečistený lak by to už potrebovalo strojné leštenie, ale to je už iná

A na ten asfalt a také je dobrý AG Tar remover s ním to ide jedna radosť

A škoda toho vosku, to by bola ešte len leštenica

Lopik@Trance : vieš čo, asi teda nič kedže mám jeden a chcel som aspoň ešte jeden do zásoby ale kedže nemá až taku velkú spotrebu tak mi asi tento ešte dost vydrží (kedže som ho ešte nepoužil). Takže nič.
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
rokator: Aký Máš Clay? Čím lubrikuješ ? Ako prekladáš? (a aj teplota je tam trošku dôležitá, či si ho nezohrial aby sa lepšie podvolil, alebo netahal po zohriatom laku). Toho vosku inak škoda. To je ako by si robil piškótovuú tortu s marhuľami a šalahačkou a dostal si sa len k cestu a 4-rom marhuľkám položeným na korpuse. V princípe, by si mal nabudúce minimálne opäť umyť auto (samozrejmosť ) a očistiť minimálne Lime Prime a ak to budeš odkladať dlhšie, tak znovu aj dekontamináciu clayom. Ale výsledne vyzerá v poho tá fábia, tie bodky farby po ťukancoch sa dajú tiež riešiť. Neviem, či si od tejto procedúry neočakaval až príliš veľa, ale v poho, niekedy treba bývať nespokojný
... Ak vieš definovať čo Ťa sklamalo, tak povedz ...
edit: krásne vyčsitené pánty ! : )

edit: krásne vyčsitené pánty ! : )
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

- rokator
- Nováček
Koupil jsem Dodo Juice Supernatural Clay, lubrikoval jsem šamponem, překládal/prohnětával jsem tak nějak různě. Ze začátku mi přišel zbytečně tuhý, ale nijak jsem ho nezměkčoval. Po nějakých 5 minutách byl super a po dalších 10 začal být docela měkký. Je pravda, že v sobotu bylo docela vedro a dělal jsem to na sluníčku, takže teplotou by to mohlo být. Teď jsem na něj koukal a vypadá zase pěkně tuhý, tak na disky apod. poslouží.
Ten vosk udělám příště, už jsem toho fakt měl plný zuby. Před tím jsem dělal focuse, všechno mě bolelo, měl jsem noční, takže jsem byl nevyspalý... A protože máme barák u hlavní silnici, jsem ve vesnici trochu za magora - dva dny jsem tam hladil auta.
Vosk jsem koupil Dodo Juice Light Fantastic, na focuse jsem ho nanášel ručně. Zbylo mi množství tak jednou na fábku. Je to balení 30 ml. Na kolik aut by takové množství mělo vystačit?
Ta fábka samozřejmě dopadla celkově dobře, oproti původnímu stavu je to fakt pěkný. Hodně škrábanců zmizelo, ale pořád zůstalo dost vad. Ale je pravda, že je to vidět spíš z blízka.
Na zadku byly nějaké nálepky, ty jsem sundal, potom clay, lime prime a dneska jsem koukal, že jsou obrysy nálepek pořád vidět, ale jen když bylo auto orosené. Jak se toho zbavit?
A poslední věc - po opravě lakovkou je auto plné pupínků, dá se to nějak vylepšit?
Ten vosk udělám příště, už jsem toho fakt měl plný zuby. Před tím jsem dělal focuse, všechno mě bolelo, měl jsem noční, takže jsem byl nevyspalý... A protože máme barák u hlavní silnici, jsem ve vesnici trochu za magora - dva dny jsem tam hladil auta.
Vosk jsem koupil Dodo Juice Light Fantastic, na focuse jsem ho nanášel ručně. Zbylo mi množství tak jednou na fábku. Je to balení 30 ml. Na kolik aut by takové množství mělo vystačit?
Ta fábka samozřejmě dopadla celkově dobře, oproti původnímu stavu je to fakt pěkný. Hodně škrábanců zmizelo, ale pořád zůstalo dost vad. Ale je pravda, že je to vidět spíš z blízka.
Na zadku byly nějaké nálepky, ty jsem sundal, potom clay, lime prime a dneska jsem koukal, že jsou obrysy nálepek pořád vidět, ale jen když bylo auto orosené. Jak se toho zbavit?
A poslední věc - po opravě lakovkou je auto plné pupínků, dá se to nějak vylepšit?
- jonek
- Pokročilý
K tej otázke koľko vydrží to malé balenie vosku... Ja som včera konečne domíňal tú moju vzorku a vystačila mi na cca 3,5 focusa HB. A fakt veľmi záleží na príprave laku pred voskovaním, ak si dáš záležať, potom je to malina.
Clay používam v uzavretej garáži, býva skôr tuhý ako mäkký, asi to naozaj má súvis s vonkajšou teplotou.
A ručne to všetko robiť je fakt pekná makačka
A tiež ma doma majú za blázna
Clay používam v uzavretej garáži, býva skôr tuhý ako mäkký, asi to naozaj má súvis s vonkajšou teplotou.
A ručne to všetko robiť je fakt pekná makačka

A tiež ma doma majú za blázna

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
tak pánové, co ten blatníček na testování? nikdo nic? 

- Lopik@Trance
- Zkušený
keby si bol odo mna na skok, hned ho beriem 

- Miguelicek
- Test driver
Kozlík přiveze, vybalí, vysvětlí, ukáže 

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
V pátek budu v karviné, ale i tak docela štreka na blatník 

- BuffITer
- Nováček
Zdravím,
pánové měl by někdo tip na detailing shop v Brně? Potřeboval bych narychlo (nejlépe ještě dnes) sehnat pár věcí, abych se mohl autíčku přes noc věnovat a výsledek byl na sobotu ready. Kde brňáci nakupujete? Přece tady musí být nějaký kamenný chrám.

pánové měl by někdo tip na detailing shop v Brně? Potřeboval bych narychlo (nejlépe ještě dnes) sehnat pár věcí, abych se mohl autíčku přes noc věnovat a výsledek byl na sobotu ready. Kde brňáci nakupujete? Přece tady musí být nějaký kamenný chrám.

BFT - Focus 1,6Ti-VCT 2005 3dv., ST paket, duplex koncovka Layting, lak Electric orange
- Mufin01
- Test driver
Obávám se, že pokud se nespokojíš se Sonaxem, nebo Želvou, které koupíš na každé benzince, tak asi v Brně nic lepšího jen tak v nějakém obchodě neseženeš
Maximálně se zeptat, jestli by ti neprodali něco ve firmách, co dělají ruční mytí. Třeba na Hybešce je jedna, která myje Autoglymem. Pokud by ti ale vůbec byli ochotní něco prodat, tak si asi narazí cenu.

- BuffITer
- Nováček
Jáj, přesně takovou odp jsem čekal, ač nerad...je to celkem zklamání...si říkám Brno, tyo prostě musí něco být a vypadá to že ne, google právě taky nepomohl...njn budu to muset nějak podělat v rámci dostupných prostředků. Každopádně díky za tip.Mufin01 píše:Obávám se, že pokud se nespokojíš se Sonaxem, nebo Želvou, které koupíš na každé benzince, tak asi v Brně nic lepšího jen tak v nějakém obchodě neseženešMaximálně se zeptat, jestli by ti neprodali něco ve firmách, co dělají ruční mytí. Třeba na Hybešce je jedna, která myje Autoglymem. Pokud by ti ale vůbec byli ochotní něco prodat, tak si asi narazí cenu.

BFT - Focus 1,6Ti-VCT 2005 3dv., ST paket, duplex koncovka Layting, lak Electric orange