LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Milan86

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 20:45

Yeshterr píše:Milane, prosímtě mohl by si sem hodit fotku toho ovládání LPG s ukazatelem, co máš v autě?

Tak tady to máš, sice né z mého auta, ted večer jsem to nefotil a zapoměl samozřejmě :D :palec_nahoru: :arrow:

:arrow: http://img.auto.cz/moje.auto.cz/img/gal ... 75238e.jpg

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 09.10.2011 20:52

jj, je to nemrzka. Psal si, že ti dolívali na rysku max. Čím dolívali??? Jestli destilkou, tak si nech změřit do kolika máš, aby se ti nestalo, co píše jimm :idea: :idea:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 21:01

kup si fridex nebo něco takovýho,prostě nemrznoucí kapalinu,hlavně pozor aby to bylo do tvýho auta,do mondea je růžová do focuse myslím taky a nalej si to do nádržky jak se leje voda do chladiče. :wink:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 21:10

Super tak nejsem úplně blbej :-D Jasný určitě a díky za radu/upozornění :)

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 21:16

Díky Milane! jinak to, že jsi měl málo vody v okruhu a tím pádem možná vzduch nebo bubliny ve směšovači může taky vysvětlovat to, jak Ti to chaoticky přepínalo plyn/benzín. V tom směšovači je čidlo teploty vody v okruhu, podle kterého Ti říd. jednotka lpg spíná plyn (tuším, že někdo psal při 32 nebo36 stupnich). Tudíž pokud tam lítaly bubliny, mohlo to blbě snímat a vyhodnocovat.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 23:16

Yeshterr :bravo22: ano přesně tak mi to říkal ten chlap z Propanu, že jsem měl málo vody a že to pískání a přepínalo kvůli tomu ... takže nalil VODU :? :?: do chladíci kapaliny aby byla na MAX rysce a už dobrý :palec_nahoru:

Kombík
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kombík » 10.10.2011 00:15

Milan 86 ,když to tady čtu tak za 30 tisíc km s LPG ve focusu jsem neměl ani setinu poruch to ,co ty za tisíc km.Nejsi trochu zmatkař, chce to trochu číst a přemýšlet. Tebe potkat na cestě měl bych obavy , co vyvrbíš nebo se mýlím :roll: :roll: :roll: .Kolik máš najeto.Ty ty problémy snad přitahuješ, musíš to brát trochu s nadhledem ,nebo dostaneš infarkt.
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 10.10.2011 00:51

Kombík píše:Milan 86 ,když to tady čtu tak za 30 tisíc km s LPG ve focusu jsem neměl ani setinu poruch to ,co ty za tisíc km.Nejsi trochu zmatkař, chce to trochu číst a přemýšlet. Tebe potkat na cestě měl bych obavy , co vyvrbíš nebo se mýlím :roll: :roll: :roll: .Kolik máš najeto.Ty ty problémy snad přitahuješ, musíš to brát trochu s nadhledem ,nebo dostaneš infarkt.

:-D bát se mě fakt nemusíš, ale máš pravdu moc to řešim a tu smůlu mam, často když něco koupim mam s tim problém ;) Ber to že tady v této sekci je stále co číst a je sranda :) Snad ze sebe nedělám moc blba hh. Ale tak mě je to jedno ... Ale zmatkař jsem to jooo a díky za pochvalu :ble2: :nazdravi: Já mam najeto hodně, spíše me nervuje jak o LPG nic nevim a myslel jsem že joo :shocked:

Kombík
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kombík » 10.10.2011 01:38

Já mám po 120, felicii třetí auto na LPG.S plynem najeto 200 tisíc a tak jsem trochu vyučen.Dnešní sekvenční vstřikování je pokud ho nezmrší mechanici, co jej montují, úplná balada.Já jsem si radši připlatil a mám zn. prins 30000km bez závad se spotřebou 8 l na nádrž 44 až 45 l LPG 550 km a jezdím kolem 100 a na dálnici 140. :) :) :)
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 10.10.2011 08:34

Je to tak, Milane, chce to brát všechno s nadhledem a v klidu, nejhorší jsou vždycky závady, který si člověk navodí vlastní blbostí/nepozorností. Klasika jsou takový ty dolití provozních kapalin do jinejch otvorů, necháš otevřený hrdlo expanzky, oleje a zabouchneš kapotu nebo nedotažený matky kola atd. Spousta z nich má občas fatální následky, většinou na peněženku. Tady na webu a i jinde je hafo informací o chlazení, mazání, palubní síti a dalších okruzích v autě, které spolu většinou úzce souvisí. Projdi pár témat a uvidíš, že si najednou budeš umět příčiny některých závad logicky odvodit, jako např. ten směšovač. Tam taky nestačí znát jen lpg, ale i třeba chlazení motoru, poněvadš to spolu souvisí. A nic si z toho nedělej, já taky pořád koukám, co všechno se změnilo od doby kladívkovýho zapalování a že toho je :bebng: ...prostě a jednoduše, klidně se ptej na všechno co tě zajímá a nenech se nikým odbýt - já to dělám taky tak :wink: . Projeď ale takový ty základní témata, ať se zbytečně hned nenervuješ a v klidu si vyteoretizuješ, co se asi mohlo stát a jak to dát do kupy. Já už se taky nenervuju, prdne mi cévka, budu za sebou tahat nohu a to mi za to nestojí :mrgreen: :nazdravi:
Jinak, jak píšou kluci, tu chladící kapalinu si nech zkontrolovat co nejdřív, páč v noci už to leze k nule a brzo by Ti mohly popraskat chladič, ten jde v mrazu většinou jako první.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 10.10.2011 09:06

No tak i přez to, že jsem najel za 3 dny asi 3 km domov :arrow: práce :arrow: domov :D
Tak žádný problém s LPG :Dancer: Tak super a neřešim nebojte, už to nebudu tak hrotit jen zavolám na HL, jakto že můžu natankovat 52l a jestli mi neublížil ten FLASH :shocked: :nunu:

Jak píšeš s tou cívkou a nohou to je pravda :totlsmile: A jentak, když se už bavíme o chladáku, kde koupim tu nemrznoucí směs :?: U forda bude asi drahá ne, jako všechno :bebng:

Kombík: 45l - 550/km :?: Hmmm to máš asi VIP LPG ne, když já najedu 420 :palec_nahoru:
Pěkné, já až na ten vyteklej FLASH dobrý ... mam najeto skoro 1.000 :ble2:

Pěknej den :nazdravi:

EDIT:

Tak jsem volal docela s přijemným chlapíkem, ještě že tak a říká, že ta nádržka na FLASH pokud vyteče se nic nestane, nesmí se to opakovat vícekrát samozřejmě, ale prej v poho :) UUF Dále s tim natankováním 52l to vypadá, že možná můžu tankovat 100% Říkal, že to často dělaj lidem, že to chtěj aby mělo co nejvíce LPG, takže uvidim kolik ted najedu na těch 52l a jsem zvědavej na další tankování a tentokrát zase někde na Shell nebo mimo tu v Bráníku, takže to by asi bylo taky cajk zatim a poslední ta žlutá kontrolka říká, že možná může být problém s nějakým dílem, vstřikováním nebo tak, že at to sleduji a když to zase bude dělat ať přivezu auto přez noc a oni se na to podívaj, mam to v záruce :wink: Takže asi tak a snad bude vše OK a jsem zas klidný :palec_nahoru: ZATIM :D Možná vás to nezajímá, ale tak píšu to pro INFO dalším lidem, já jsem třeba tyto INFA hltal než jsem šel do LPG a tady kvůli tomu vlastně zaregistroval na FORUM a to mam Focuse skoro 3 roky
Tak zatim čautééé :perfect:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 10.10.2011 11:51

Milan86 píše:Dále s tim natankováním 52l to vypadá, že možná můžu tankovat 100% Říkal, že to často dělaj lidem, že to chtěj aby mělo co nejvíce LPG
Hele a ty jsi jim říkal, aby Ti to tak udělali?
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 10.10.2011 12:25

To neříkal a on sám neví jestli mam 100% nebo 80% ... tady vidíš, že HL je trochu jinde než jsem si myslel bohužel ... :nunu: Až pojedu někde poblíž, zastavim se u nich ať mi řeknou jak to teda mam. UVIDÍME :nixw:

ales13
Nováček
Nováček

Příspěvek od ales13 » 10.10.2011 21:24

Tak mám na LPG najeto za 4 měsíce asi 9000 km a spotřeba kolem 7 litrů,což je na 1.6 kombi docela dobrý.Zatím jsem nepozoroval žádný problém a vše je OK. Jsem s tím zatím max. spokojen.Pokud to bude šlapat jako doposud,tak to bude dobrý.Teď jsem doléval FL 0.4 litru a kape mi to asi 5 kapek za min. tak to snad stačí.Moc to nehoním,tak do 3000 ot. Jsem zvědav až přezuji na zimáky co to udělá se spotřebou.

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 10.10.2011 21:40

Milan86 píše:To neříkal a on sám neví jestli mam 100% nebo 80% ... tady vidíš, že HL je trochu jinde než jsem si myslel bohužel ... :nunu: Až pojedu někde poblíž, zastavim se u nich ať mi řeknou jak to teda mam. UVIDÍME :nixw:
Možná mě vyvedete z omylu, ale dle mého názoru přes plovák by nemělo jít natankovat 100% :idea: Možná ho máš nějak povohýbanej a dostaneš tam více jak 80%, ale 100% ne (takové informace mi podali v servisu když jsem řešil jestli si ten plovák dám a budu sledovat zelený ledky jak mi ukazujou blbosti nebo budu bez plováku a bude mi trvale svítit červená).
Já tankuji 100% protože jsem si tam ten plovák nenechal dát :oops: Se svojí dlouhodobou spotřebou +/- 8,8 litrů je to dojezd cca 580km.
O víkendu jsme jeli na Moravu a po D1 jsem to trošku více mastil (plný auto, spotřeba 9,75l/100km :oops: ) Do práce jezdím v klídku a jsem schopen jet za 8,0l/100km - prázdné auto a max. 100km/h
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Odpovědět

Zpět na „Motor“