LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Milan86

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 16:10

:D :palec_nahoru: Tak jako víš co,aspoň zjistíš jestli je fakt něco špatně a nemusíš jen hádat a modlit se a za ty peníze bych to asi vyzkoušel :wink: Jooo přijedeš jasný :palec_nahoru: :beer:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 16:31

Tak super, hele, jestli to pořídíš a zprovozníš, tak zkus dát do galerky nějaký printscreeny, docela mě to zajímá 8O
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 09.10.2011 16:59

Yeshterr píše:Tak super, hele, jestli to pořídíš a zprovozníš, tak zkus dát do galerky nějaký printscreeny, docela mě to zajímá 8O
Jsem si pořídil přesně tu samou jak jsem daval Milan86 odkaz. Funguje bez problémů, ale je to hlavně na to zjistit jakou tam máš zapsanou chybu a případně ji smazat. Dále stím vidíš údaje ze všech možných čidel, ale nic tím nenastavíš. Každopádně je to za 13$ takže je to levnější něž jakákoliv jiná diagnostika a pro hrubou orientaci co s autem je to je perfektní. Jinak zde na fóru je o tom mnoho diskuzí, takže by případné dotazy a pod. směroval píše tam abychom to tu nezahltili něčím jiným, než LPG :idea:
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 17:01

Co se týče flash seřízení tak když jsem se vrátil že to zlhtlo tak na mě chvíly čuměli,dolili novou dávku a zeřídily to z omluvou.Ale já jsem to měl malinko jiný mezi tím jsem si nechal vyndat klapky sání,takže nevím jestli to nebylo tím,nebo jestli mechanik co mě vyndaval klapky neseřizoval to mazání :bebng: .Každopádně při přidání plynu se mě z vejfuku zahulilo jako v tdičku,od té doby mě lítal volnoběch a rozvítila kontrolka motoru,koupil jsem novou lambda sondu,nechal vyměnit a je klid.Prostě jsem to risknul na tu lambda sondu a neřešil jinak :nixw: Od té doby mám klid kontrolka už nesvítí.Ale netvrdím že to samý může mít i milan 86.To kapání si nastavuju sám,když najedu třeba 1000km tak koukám kolik ubylo,když je mám půl láhve tak to přiškrtím že to kápne opravdu jenom 2-3kapky za min.Teď mě to vydrželo 400ml asi 10000km. Teď jsem byl na revizi, dolití,vyplácl jsem 600 kč,pozdravil a spokojený odjel domů,z plynem zatím nemám žádný problém a to jsem najel 16000km.Svíčky mám normal origo nkg,ty na plyn mě připadaj drahý,tak jsem se na ně vysral :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 17:02

Joo hned jak to nějak pořešim :palec_nahoru: Prosimtě a ty máš taky LPG ? Zajímá mě proč se naplní z půlky ( když jezdim ta sklneněná trubičk) od toho FLASH, jestli to je nějaký zpětný tlak ?? Jinak tam nechám ty 3kapky/minuta :palec_nahoru:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 17:07

jimm píše:Co se týče flash seřízení tak když jsem se vrátil že to zlhtlo tak na mě chvíly čuměli,dolili novou dávku a zeřídily to z omluvou.Ale já jsem to měl malinko jiný mezi tím jsem si nechal vyndat klapky sání,takže nevím jestli to nebylo tím,nebo jestli mechanik co mě vyndaval klapky neseřizoval to mazání :bebng: .Každopádně při přidání plynu se mě z vejfuku zahulilo jako v tdičku,od té doby mě lítal volnoběch a rozvítila kontrolka motoru,koupil jsem novou lambda sondu,nechal vyměnit a je klid.Prostě jsem to risknul na tu lambda sondu a neřešil jinak :nixw: Od té doby mám klid kontrolka už nesvítí.Ale netvrdím že to samý může mít i milan 86.To kapání si nastavuju sám,když najedu třeba 1000km tak koukám kolik ubylo,když je mám půl láhve tak to přiškrtím že to kápne opravdu jenom 2-3kapky za min.Teď mě to vydrželo 400ml asi 10000km. Teď jsem byl na revizi, dolití,vyplácl jsem 600 kč,pozdravil a spokojený odjel domů,z plynem zatím nemám žádný problém a to jsem najel 16000km.Svíčky mám normal origo nkg,ty na plyn mě připadaj drahý,tak jsem se na ně vysral :palec_nahoru:

Mno hezký a to ti taky blikal ten stejný žlutý obrázek ? Já tomu říkám kohoutek ( jako od vody ) :D a auto nechtělo fůrovat, pak jsem hned zastavil a nastartoval znova a už v poho. Jsi mě trochu postrašil no, uvidíme jestli to bude dále zlobit ... zítra budu dolat do Propanu a jsem zvědavej co mi na to řeknou a ještě to natankování skoro 52l LPG :shocked:
Jojo DIAG. nebudu dále rozebírat tady a díky za popis :palec_nahoru:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 17:17

Pokud ti zhasla a jede normál tak je to ok.Ta trubička jak píšeš po nastartování naplní do polovičky tý průhledný trubučce pak na volnoběch to jakoby dělá bublinky,nevím jak to popsat ale myslím že je to normal :palec_nahoru:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 17:24

WGeorge: dík za poznatky, nějak jsem to zatím neštudoval, ale tak nějak jsem si to představoval. Že to nebude na nějaký extra zásahy do softu ale na hrubou diagnostiku. Milane kdyžtak se o tom pak můžeš rozepsat v nějakým příslušným tématu, ať s tim netapetujeme tady v lpg :wink:
Jimmy: takhle si to představuju taky, zezačátku si to po garanci seštelovat jak píšeš ty, pak už to jen kontrolovat, dolívat a na revizi tam, kde to montovali, tudíž mít servis někde blízko, kam můžu po práci zajet a nebrat si na to dovolenou. Milan86 to taky časem vychytá a bude spokojenej.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 18:02

Jojo zhasla, né že bych od té doby najel bůh ví kolik km - dá se říci nic, ale tento týden to budu sledovat a snad se už nerozsvítí SVIŇA :D :blee: a díky :palec_nahoru: Mno přesně tak, naplní se při jízdě do půlky, tak snad to tak má být a nechám to na ty 3 kapky/minutu qa uvidíme doufám, že jen co vyřešim těch 52l budu si už užívat LPG :palec_nahoru: Ale jsem zvědavej co to bude dělat v zimě při 0 až -10 :nunu: :roll:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 18:05

V zimě to bude trvat trochu dýl než se zahřeje motor a přepne na plyn ale to je taky v cajku :palec_nahoru:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 19:23

To mi je jasné :palec_nahoru: , jen jsem zvědavej co přijdou zase za problémy :? :D Když včera při 8 stupních si LPG nebylo nějak jisté :bebng:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.10.2011 19:28

Milane, prosímtě mohl by si sem hodit fotku toho ovládání LPG s ukazatelem, co máš v autě?
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 19:32

Jasný vyfotim ho jo a až budu doma hodim :wink:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.10.2011 20:11

pohlídej si nemrznoucí kapalinu,abys ji v zimě měl ok,mohl by ti zamrznout směšovač a to by bylo v ryti :palec_nahoru:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 09.10.2011 20:43

jimm píše:pohlídej si nemrznoucí kapalinu,abys ji v zimě měl ok,mohl by ti zamrznout směšovač a to by bylo v ryti :palec_nahoru:

Prosimtě a to je kde ta nemrznoucí kapalina ( To je jako chladící/nemrznoucí kapalina ) :?: Já nikdy todle nesledovala a moc díky za poznatek :D Ted právě, jak mi pípalo ... jak jsem myslel že neni plyn - tak to byl error, že chladící kapalina nebyla na MAX risce a hlásilo to, že se to nějak špatně ohřívá, ten díl od LPG :? OMLOUVÁM SE, FAKT SE V AUTECH CO SE TÝČE VNITŘKU NEVYZNÁM :roll: a věřte, že mě to štve ...

Odpovědět

Zpět na „Motor“