LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Milan86

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Milan86 » 01.10.2011 18:12

Tak mam smíšené pocity, naposled když mi svítilo červené světlo - rezerva jsem natankoval jen 35L plynu - více nešlo a na to jsem ujel 300 km a už svíti zase ... Mno počkám až se to úplně vypne a natankuji znova plnou schválně o kolik bude více plynu - minule jsem ještě neměl přehled kolik je v rezervě a jsem zvědavej mno :shocked: ... 300 Km ujetí za 750 Kč je málo :( :nixw:

A TO MAM TANKOVAT PLYN ZA 44l :irre: :blee: :shocked: :nixw:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 01.10.2011 19:48

Neřeš ty diody a buď v klidu ;-)
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

MartinXPV
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinXPV » 01.10.2011 19:50

Klid, ten ukazatel tak ukazuje jestli je plná nebo prázdná, víc mu nevěřím. Jakože jedu na rezervu (bliká poslední dioda) to ukazuje od 270km. Úplně prázný to je při 420km +/- (nádrž 48L, vleze se tam kolem 38L)
1.8i, 2000, LPG BRC
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 02.10.2011 10:10

Ahoj :) Cože fákt jo, to jsem zvědavej jestli ještě tolik ujedu ? Ono až bude uplně prázdná tak se to nějak vypne a budu už jezdit ba benzín že? Štve mě, že to ukazuje takhle nepřesně :( Nemam rád, když mi někde svítí žluté nebo červené světlo :-D Takže uvidíme kdy to umře mno a jinak jak píšeš kolik se tam vyjde při 48, tak já mam psáno a i mi to řekl 51 a měl bych plynovat 44l a to jsem minule poprvé naplnil jen 35 - ale to asi nebylo uplne prazdne a bylo horko no, ted to teprve testuji a taky to nebude presnejsi, jelikoz jsem nepocital km úplně od prázdné :) To bude až po dalším tankování ;)

Ale musim říci, že když beru plnou za polovinu ... to se to jezdí :Dancer:

Takže uvidíme a diky za uklidnění :nazdravi:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 02.10.2011 12:48

EDIT:

Tak jsem myslel, že tam ještě mam plyn, ale po tom co nastartuji a ujedu kousek začíná to hvízdat a blikat jak ta modré světlo tak hned vedle něho to červené :?: :?: To znamená, že bych už měl asi natankovat plyn ne ?? Bohužel si už nepamatuji přesně co říkal ten člověk :dih:

DÍKY :nixw:

P.S A TO MAM NAJETO JEN 303 KM 8O :? :?
MYSLÍTE, ŽE NA TO MÁ VLIV I TO ŽE TEPRVE POJEDU NA NĚJAKÉ TO SEŘÍZENÍ PO 1500 - 2000 KM :?:

TAK JSEM TAK HLEDAL A NAŠEL ASI ODPOVĚD MNO:

- Já to mám taky nově a po asi vyjetí všeho plynu mi ta modrá začala blikat, hned vedle ní červená a ještě to začalo pískat. Není tam něco špatně ? Zkusím dotankovat plyn a uvidím.....

- to je hláška,že ti došel plyn,automaticky ti to přepne na benzín.

TAKŽE JA PO NATANKOVÁNÍ UJEL CCA 300 KM COŽ JE DOST MÁLO OPROTI BENZÍNU A 520 KM caa :cry: MNO NEVIM CO SI MYSLET, NATANKUJI DNESKA ZASE PLNOU A UVIDÍME ...

14:50 - EDIT: Tak zase nějaký poznatek, už mam 321 km a nebýt toho blbého pípání ráno, což ai udělá jen jednou za den nevim jako by po dlouhé době jako UPOZORNĚNÍ :nixw: a toho blikání modrého a červeného ... tak stále ještě jezdim na plyn ... tak to nechám co to udělá až nebude vůbec :?: :?: :palec_nahoru:

KDYŽTAK DÍKY ZA RADY :nazdravi:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 02.10.2011 18:15

Jak začnou blikat dvě ledky tak to chce okamžítě vyrazit do HLpropanu a nechat si celej ten LPG systém vymontovat, protože ti to už nepojede,hlásí to total error a může se stát ,že ti to za jízdy vybouchne !!!! :dih: :dih: :dih: :dih: :dih: :dih:

MOŽNÁ BY CHTĚLO OBČAS ČÍST MANUÁL ,VŠE TO TAM MÁŠ NAPSÁNO :irre: :irre: :irre: :irre: :irre: :irre:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 02.10.2011 19:53

mrkni do manuálu a pořádně si to přečti,když dojde plyn tak by to mělo pípnout a přepnout na benzín,spotřebu by si měl mít aspoń 10l na sto,to znamená na 38l by si měl najezdit min 380km,pokud najedeš míń tak si to nech seřídit.
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 02.10.2011 19:53

Wolf2 Jak začnou blikat dvě ledky tak to chce okamžítě vyrazit do HLpropanu a nechat si celej ten LPG systém vymontovat, protože ti to už nepojede,hlásí to total error a může se stát ,že ti to za jízdy vybouchne !!!! :dih: :dih: :dih: :dih: :dih: :dih:

To jako myslíš vážně ?? :D Vždit to je upozornění, že dochází plyn néé :?: :!:
Hm s tim návodem máte pravdu :D

OK díky zítra tam zajedu asi :shocked: Po návodu :dih:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 02.10.2011 20:49

Mám jinej systém než ty, takže na mě moc nehleď, ale mě když došel plyn tak to prostě zapípalo, přeplo se na benzín (ze zelené LED na žlutou) a jelo se dál .... Nějaké pípání a blikání LED, že ti dochází LPG je asi trošku mimo (teda aspoň u mého systému) - poslechl bych Wolfa a to beze srandy, protože ani žádnýho smajla ti do své odpovědi nedal. Dej vědět co a jak a možná bych jel pro jistotu na benzín ....
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 02.10.2011 21:02

:shocked: Dobře, zítra tam pojedu a dám vědět ... chjooo už mam zase štěstí koukám :dih: Díky kluci :gott:

JO A JÁ ŽADNÝ MANUÁL NEMAM :nnou: TO JSEM NĚJAKÝ NASRANÝ TEDA, TEĎ JSEM SI TOHO VŠIML :wallbash:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 02.10.2011 21:12

Tak přátelé a Milan86 - pokud u systému Lovtec Magic 3 a Magic 2 začnou blikat střídavě dvě ledky červená a modrá a zazní akustický signál tak to znamená ,že došel plyn a systém se přepnul na benzín ,aby přestala signalizace pípat ,tak stačí stisknout na ovladači tlačítko a signalizace utichne ,ale ledky stála blikají ,ale POZOR pokud se při pípání stiskne tlačítko krátce ,tak to sice přestane pískat ,ale systém při určitých situacích přepíná na LPG a při opětovné zátěži přepne zase na benzín .
Postup jak se má přepnout - po zapnutí akustického signálu a blikání obou ledek ,je potřeba krátce zmáčknout tlačítko na ovladači ,tím utichne pískání a pak ještě jednou zmáčknout to samé tlačítko ,ale na min. 2 s a tím se docílí to ,že už se to nebude dále přepínat na LPG . :wink: Po natankování LPG je potřeba zase zapnout provoz na LPG . :wink:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 02.10.2011 21:24

Wolf2:

Takže nemusim nikam jezdit :?: :?: Ty jsi mi teda dal, jako kdybych to dneska nečetl někde na foru co to znamená :D

1. Prosimtě já jsem to zmáčknul 1x a přestalo to pípat, ale stále to blikalo - což tedy znamená, že jedu na benzín jo :?: :?:
2. Pak jsem to zmáčknul zase po druhé jak píšeš a svítilo to zas jak má, takže ted jezdim tedy na plyn stále - svítí to modře jak má a červená rezerva :palec_nahoru:

A prosimtě jak poznám, že už tam neni žadný plyn a jedu na benzín ?? TO MÍSTO TÉ MODRÉ BUDE ŽLUTÁ :?:

Seš moc hodnej díky :bravo22: :nazdravi: :gott:

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 03.10.2011 13:03

Na můj vkus je v této diskusi trochu moc smajlů...
:nunu:
Také radím, neplašit a ukazování diod nebrat moc vážně. Na mém systému mám 4 žluté diody a jednu červenou (rezerva). Červená se mi rozsvěcí okolo najetých 250 km, ale na nádrž (cca 42 l LPG) najedu i přes 400km, podle stylu. Nuluju si počítadlo a diody mě neserou... Když mám prázdno, zapípá to, tak zmáčknu čudl, přepnu do benzínu a je to. Jak tu je někde psáno, excentrem na nádrži se dá ukazatel poštelovat, ale přesně to mít nikdy nebudeš.
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 03.10.2011 20:22

mám nadrž asi na cca 60 litrů natankoval jsem nejvice 56 litru ujedu cca.540 km a červena se mi rozsvítí na posledních cca.150 km

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 03.10.2011 23:45

Klvys: tomu se snad ani nedá veřit :shocked: , já podle papíru mam 51 nádrž a poprvé jsem natanková 35l a vice to už nešlo, takže ted to nechávám úplně vycucnout a jsem zvědavej :shocked:

Ale jinak ti :bravo22: :)

Odpovědět

Zpět na „Motor“