LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Milan86

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 21:10

Kluci odpovězte mi ještě pokud víte na ten můj případ s dojezdem na dálnici, máte to déle než já, at vim o co jde ... psal jsem to červeně viz toto

Ještě jsem si něčeho všiml a docela jsem se vylekal po ceste na dálnici - měl jsem tam daný omylem na počítači zbylé KM benzínu a začalo to ukazovaz cca 60 km dojezd a furt to ubíralo a když jsem už byl v nervech, najednou tam hupslo zase cca 160KM dojezd což odpovídá ručičče čtvrtka nádrže - TAKŽE Z TOHO ASI PLYNE, NEKOUKAT NA ZMATENÝ ODPOČÍVADLO BENZÍNU PŘI JÍDZĚ NA PLYN, ALE JEN SE ŘÍDIT RUČIČKOU NA UKAZATELI BENZÍNU :?: :?: NEBO SE PLETU 8O

Díky :palec_nahoru:

Jinak jimm dno nemam rovné, jak ti to vyvětlit prostě nízká díra po rezervě a ta LPG placka na 51L je vyšší - mohl jsem to mít zarovnaná, ale tím menčí objem :nixw: :nnou:

A kde i koupil tu sadu ? Vapadá to dobře, pokud neni nějak obr, juknu po ní ... nechci mít v kufru rezervu, neříkam že mam plný kufr, ale i tak se mi to nelíbí a když to být nemusí, tak pryč s ní a pod auto/kufr to dát nejde :dih:

S těma ledkama, určitě to budu sledovat pomocí km-metrovníku než to budu mít zmáklé :cooler: :D
Zatim mam 140 KM a furt svítí všechny, ale už se to mění když jsem v kopci :x Chci ještě všechny zelené ledky sakra :D

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 21:40

JEŠTĚ POTŘEBUJI NUTNĚ PORADIT NA ZÍTRA, MUSIM SI PŘEPSAT MALEJ TECHNIČÁK A KURVA CO TODLE ZNAMENÁ :?: :?: :bebng: :puke_r:

Nechali jste si do Vašeho vozidla, v odborném servisu namontovat LPG zařízení? Toto pracoviště Vám do velkého technického průkazu provedlo zápis o instalaci a nyní máte povinnost do 10 pracovních dnů tuto skutečnost nahlásit na registru vozidel, který změnu zaeviduje a provede změnu v TP a vystaví nové osvědčení o registraci vozidla ORV - malý technický průkaz ( OTP ), v němž budete mít zapsáno alternativní užití BA + LPG

potřebné podklady :

technický průkaz TP
osvědčení o registraci vozidla ORV :?: :?: , malý technický průkaz ( OTP )
protokol pověřeného pracoviště ministerstvem dopravy o zástavbě LPG :?: :?:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 26.09.2011 21:59

dojezdové km na benzín neřeš - koukni na můj dojezd :idea: :wink: ale toto byla výjimka, jezdím tak aby mi dlouho nesvítilo hladové oko. ber to tak, že tam pořád máš benzínovou ŘJ a ta je oblbnutá. stejně tak máš nyní mimo provoz průměrnou a okamžitou spotřebu na palubáku :idea: :idea:

jo a kolik mám najeto na LPG od posledního tankování je taky vidět na fotce a jak jsem psal já i jiní, budeš to stejně dělat taky tak :ble2:

na magistrátu to máš za chvilku, jen si vezmi vše cos napsal :lol: není co radit, papíry co jsi dostal od firmy vem všechny a hotovo. úředník už si tě nasměruje :wink:
Přílohy
dojezd 0km, ale jedu :))) namotáno krásných kulatých .... s LPG to naskakuje nějak rychleji ...
dojezd 0km, ale jedu :))) namotáno krásných kulatých .... s LPG to naskakuje nějak rychleji ...
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.09.2011 22:19

:D Díky za fotku a za vysvětlení a ta nula je super haha a myslel jsem si to, že to tak je :palec_nahoru:

Jinak prosimtě a to se dělá na Magistrátu nebo na Přepisu vozidel :?: :?: viz toto:

http://www.prepisy-vozidel.cz/registry-vozidel-v-cr/1/8

osvědčení o registraci vozidla ORV
protokol pověřeného pracoviště ministerstvem dopravy o zástavbě LPG

:?: :?:

EDT: Musim na přepis vozidel, už to čtu :dih:

A díky Miro to je když to člověk nechá na poslední chvíly :wallbash:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 27.09.2011 09:16

nic ve zlém ,ale asi bych si přepsal nick z Milan86 na Goro ( zmatený jako Goro před Tokiem ) :lol: :lol: :lol: :lol: - to chce klid a nestresuj :wink:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 27.09.2011 09:36

Já nenávidim jakýkoliv úřady a takové paírování, to jsem v .... :D Jojo zmatenej jak lesní včela, snad to dám odpo :bebng: :wink:

NO STRESS :bravo22: DOKUD MĚ TAM NĚKDO NEŘEKNE, CO MI VŠE CHYBÍ A NEPOŠLE DO PRD ... :D :puke_r:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 27.09.2011 12:45

oni to hlasi nejak pres net na dopravku, jen tam zajdi s technicakama a papirama o prestavbe a oni uz to s tebou daji dokupy ;) ..
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 27.09.2011 19:32

Mno sileny 30 min cekam na Registru vozidel a kdyz uz jdu k okenku tak zenska mi rekne ze musim o kus dal na STK a tam mi to bez nejake prohlidky za 50kč napsali do Maleho technicaku malim pismem a kvuli tomu jsem tam vsude byl asi 2 hodiny :-D a vsude same razitka lol Ale nejdulezitejsi ze to mam vse v cajku a uz se venuji jen zkoumanim plynu ;) mam skoro najeto 200 km a stridaji se prvni a druhe zelene svetlo, takze stale plnej ;) :nazdravi: :bravo22:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 27.09.2011 20:13

ty svetylka jsou ale opravdu jen silne orientacni.... vsak uvidis ...
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 27.09.2011 22:49

Vsak to taky necham uplne vypnout :) At poznam kolik ujedu cca ...

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Grilované kuře

Příspěvek od Leon_vendelin » 30.09.2011 14:24

Ahoj kluci, hlasim prvnich 10 000km na plyn... :Dancer: zatim pohoda i bez flashlube ale mam k vam dotaz, občas se mi na rychlomeru vpravo vedle osy rucicky rozsviti zluta kontrolka takove to "grilovane kure" :-) ...je to snad nejaka signalizace od diagnostiky motoru, lambdy ci co... treba po sto kilometrech to zas zhasne. Upozornoval me uz na to montaznik, ze je to pri LPG normalni, ze ridici jednotka obcas je zmatena diky tomu, ze ji tam fusuje jeste jedna paralelni a tak hodi chybovou hlasku. Mam pocit, ze se to objevi vzdy kdyz tomu trochu vic podkourim k omezovaci a zrejme se tam k plynu pristrikne i benzin a pak dojde k vyse zminenemu zmateni smyslu. :irre:
O co mi jde. Nijak me to neomezuje, jen jsem se v nejakem casaku docetl, ze kdyz se neco podobneho stane na dieslu tak motor prepina do nouzoveho rezimu, na mensi vykon, vetsi spotrebu atd... ja nic nepozoruji... mozna trochu ta spotreba ale spise si to namlouvam... Takze dotaz... co ta kontrolka presne znamena, co ji spousti, kdy ta hlaska odpada(po nejakych danych kilometrech bez problemove jizdy je to vyhodnoceno a vymazano) ...a hlavne jma to nejaky vliv na chod motoru, nebo je to jen info ridicovi?
Diky hlavam pomazanym za pripadnou odpoved :-)
Jinak prilis aktivni chod vetraku sahary trva :wallbash: , jak je trochu delsi kopec huci jak vrtulnik...kdysi jsem to tu resil... ale to jen pro ty co si nahodou pamatuji :-)
Hezky slunecny vikend
Vendelin
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje :-)

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 30.09.2011 16:30

2: Leon_vendelin

Ta kontrolka znamená, že je něco špatně od řj motoru. Může o být hodně věcí. Na tohle doporučuji koupit z Číny diagnostiku ELM a kouknout se na chybovou hlášku a pak budeš chytřejší. Ta diagnostika mě vyšla i s poštovným na cca 250Kč, takže to je levnější než jakákoliv diagnostika v servise. Jinak za jakých podmínek kontrolka sama zhasíná netuším, ale pravděpodobně po tom co bude několik startů bez chyby. Říkáš, že se rozsvěcuje když tomu dáváš kotel, takže je možné že ti druhá lambda vyhodnotí zvýšené emise (horší funkce katalizátoru), ale to je pouze můj tip.
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 30.09.2011 18:33

WGeorge píše:2: Leon_vendelin

Ta kontrolka znamená, že je něco špatně od řj motoru. Může o být hodně věcí. Na tohle doporučuji koupit z Číny diagnostiku ELM a kouknout se na chybovou hlášku a pak budeš chytřejší. Ta diagnostika mě vyšla i s poštovným na cca 250Kč....
Diky za info, mas nejakej link na tu diagnostiku?
V.

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 30.09.2011 19:26

například tady http://www.ebay.com/itm/150567409681?ss ... 1497.l2648 nebo zde na foru najdes o diagnostice mnoho. Jsou i lepší diagnostiky, ale jsou o něco dražší.
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 30.09.2011 20:56

aha to bude asi nad moje technicke moznosti... to bude chtit nejaky diagnostickej program nejspis a zrejme i nejake interpretace chybovych kodu... navic asi nemam kartu na placeni pres internet... no uvidime... ale diky :-)

Odpovědět

Zpět na „Motor“