Tempomat
- Giggo
- Zkušený
Re: Tempomat
Kámoš má FF3 bez tempa.
Co do kabeláže a zapojení bych se neobával, podle mě budou mít přípravu snad všechny.
Bál bych se toho co říká ZaQik tj. aktivace. Jestli kámoš pučí jeho FoFo zajedu s tím za jiným známým na diagnostiku a zkusíme se tomu podívat na zub.
Milan26 to víme, ale sem to uplně nepatří.
Já třeba před Fofem chtěl kupovat Mondeo, Passata, Signuma, Accorda, ale tím že mi předchozí auto ukradli, nebyly prachy. Dnes toho rozhodně nelituju (a to sem šel z většího do menšího FoFa) a mým účelům FoFo II. zatím vyhovuje perfektně.
Co do kabeláže a zapojení bych se neobával, podle mě budou mít přípravu snad všechny.
Bál bych se toho co říká ZaQik tj. aktivace. Jestli kámoš pučí jeho FoFo zajedu s tím za jiným známým na diagnostiku a zkusíme se tomu podívat na zub.
Milan26 to víme, ale sem to uplně nepatří.
Já třeba před Fofem chtěl kupovat Mondeo, Passata, Signuma, Accorda, ale tím že mi předchozí auto ukradli, nebyly prachy. Dnes toho rozhodně nelituju (a to sem šel z většího do menšího FoFa) a mým účelům FoFo II. zatím vyhovuje perfektně.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- Cowley
- Zkušený
jj, taky sem spokojenej, a to sem mel predtim Omegu. Kazdopadne otazku Co dal to neresi - do trojky rozhodne soukrome nepudu, ten firemni mne fakt nepresvedcil.
- Nicco
- Zkušený
Samantus, este sa venujes tym tempomatom alebo uz s tym radsej nechces mat nic spolocne?Samantus píše:jj kabely mezi volantem a gemem jsem tahal
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
- tromar
- Nováček
Pytam dneska v obchode rezistor 520 (chcem si vyrobit tie tlacice sam) a predavac my vravi, ze taky neexistuje - treba ho nahradit resp. vyskladat z viacerych... Ostatne rezistory mal. Robil to tu niekto tak?

Ford Focus combi 2, 1,6TDCi 80kW 2005
-
- Junior
Nejbližší existují 523 a 517, ale myslím si, že jsem dal 510 a 10 do série (nebo jsem se na to vykašlal a dal jen 510?)
- tromar
- Nováček
Vdaka MiloshCZ, skusim to.
A este jedna otazocka... Kedze nemam kabelaz od konektoru C103 k tlacitkam, budem potrebovat piny, ktore pouzijem do konektora C103 s novou kabelazou. Neviete my poradit, aka je to velkost, resp. ake mam v obchode pytat - kde to zohnat? Bez nich sa tazko napojit cez ten konektor...
A este jedna otazocka... Kedze nemam kabelaz od konektoru C103 k tlacitkam, budem potrebovat piny, ktore pouzijem do konektora C103 s novou kabelazou. Neviete my poradit, aka je to velkost, resp. ake mam v obchode pytat - kde to zohnat? Bez nich sa tazko napojit cez ten konektor...
- ZaQik
- Admin
napis mi adresu, poslu Ti je postoutromar píše:Vdaka MiloshCZ, skusim to.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- tromar
- Nováček
Dakujem pekne ZaQik.
Nejake pouzite som dneska doma nasiel, hadam pojdu vytunit... zajtra ich vyskusam. Keby daco, tak SZ
Nejake pouzite som dneska doma nasiel, hadam pojdu vytunit... zajtra ich vyskusam. Keby daco, tak SZ

- FUGAS
- Test driver
Takže jsem se právě vrátil z Forda a tempomat nefrčí
Zkoušeli to i podle návodu od ZaQika:
1. programovani modulu - programovatelne parametry - polozky otacek rychlosti
- date prvni volbu na "pritomen" a 7 minut podle pokynu prepinate zapalovani mezi polohami 0 a II (tim zprovoznite tempovat v PCM)
- zkontrolujete si, zda je druha volba "Message from ABS via CAN" (kdyz ne, tak nastavite)
2. programovani modulu - programovatelne parametry - popis/charakteristiky
- prepnete polozku "rizeni rychlosti GEM" na "aktivni" (GEM zacne poslouchat tlacitka)
- prepnete polozku "rizeni rychlosti IC" na "aktivni" (na pristorjovce se bude rozsvecet kontrolka
Krok 2 se podařil, ale pro krok 1 je tam IDS-ka vůbec nepustila a napsalo to DATA ERROR. Zkoušeli to víckrát, ale beze změny. Pojistkový blok mám prý nějakou vyšší řadu (DE), ale na druhou stranu tam prý toho není moc obsazeného (výbava Trend). Takže teď nevím co s tím, odkud mám začít to řešit. Možnosti co mě napadají kde by mohl být problém jsou tyto:
- chyba ve volantu (nefunkční tlačítka), ale hlásila by IDS error?
- chyba v konektoru, kde je připojená elektronika volantu, prý nemusí být obsazené všechny piny
- pojiskový blok to nemusí podporovat
- otázkou je jakou verzí IDS to zkoušeli, jestli neměli nějakou starší která to neumí
Budu velice vděčný, za každou konstruktivní radu, která by mi mohla pomoci, já fakt nevím

1. programovani modulu - programovatelne parametry - polozky otacek rychlosti
- date prvni volbu na "pritomen" a 7 minut podle pokynu prepinate zapalovani mezi polohami 0 a II (tim zprovoznite tempovat v PCM)
- zkontrolujete si, zda je druha volba "Message from ABS via CAN" (kdyz ne, tak nastavite)
2. programovani modulu - programovatelne parametry - popis/charakteristiky
- prepnete polozku "rizeni rychlosti GEM" na "aktivni" (GEM zacne poslouchat tlacitka)
- prepnete polozku "rizeni rychlosti IC" na "aktivni" (na pristorjovce se bude rozsvecet kontrolka
Krok 2 se podařil, ale pro krok 1 je tam IDS-ka vůbec nepustila a napsalo to DATA ERROR. Zkoušeli to víckrát, ale beze změny. Pojistkový blok mám prý nějakou vyšší řadu (DE), ale na druhou stranu tam prý toho není moc obsazeného (výbava Trend). Takže teď nevím co s tím, odkud mám začít to řešit. Možnosti co mě napadají kde by mohl být problém jsou tyto:
- chyba ve volantu (nefunkční tlačítka), ale hlásila by IDS error?
- chyba v konektoru, kde je připojená elektronika volantu, prý nemusí být obsazené všechny piny
- pojiskový blok to nemusí podporovat
- otázkou je jakou verzí IDS to zkoušeli, jestli neměli nějakou starší která to neumí
Budu velice vděčný, za každou konstruktivní radu, která by mi mohla pomoci, já fakt nevím

bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe
- breit
- Junior
Tak jsem se dnes objednal do AMB na Smíchov s tím, že mi zkusí tempomat aktivovat. Jedu tam ve čtvrtek, tak jsem zvědavý.
Volant s tlačítky už mám v kufru, tak mi ho tam kdyžtak rovnou přehodí...
Zdálo se mi, že přijímací technik si není moc jistý v kramflecích, ale byl si vědom toho, že už to někdy dělali, tak že to zkusí...
V nejhorším jsem ještě na příští středu objednaný do Pardubic do Auto IN, kde by to měli umět bez problému.
Trošku mě zlomil Fugasův příspěvek, ale snad nedopadnu jako on
Volant s tlačítky už mám v kufru, tak mi ho tam kdyžtak rovnou přehodí...
Zdálo se mi, že přijímací technik si není moc jistý v kramflecích, ale byl si vědom toho, že už to někdy dělali, tak že to zkusí...
V nejhorším jsem ještě na příští středu objednaný do Pardubic do Auto IN, kde by to měli umět bez problému.

Trošku mě zlomil Fugasův příspěvek, ale snad nedopadnu jako on

Prodáno
Ford Focus II 2010 Frozen White,1.6 100k
gallery: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=31784

gallery: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=31784

- FUGAS
- Test driver
Breit: Jak víš, že to v těch Pardubicích umí bez problémů? Že bych si tam zajel...
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to tam delal samantus a ten uz tam neni .
k fugasovi : chce to si s tim hrat a zkouset ,ale na to asi ve fordu nebudou mit cas ani naladu .
k fugasovi : chce to si s tim hrat a zkouset ,ale na to asi ve fordu nebudou mit cas ani naladu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- ZaQik
- Admin
vim, zes volal, ale jsem u zakaznika a je tu moc usi (plati me za hodinuFUGAS píše:Breit: Jak víš, že to v těch Pardubicích umí bez problémů? Že bych si tam zajel...

zmer si na konektoru na GEMu, zda mas odpor v tlacitkach ... jestli nekde neni preruseny kabel
- FUGAS
- Test driver
ZaQik: V pohodě, říkal jsem si, že asi děláš
To jsem v háji, já si nic nezměřím, vůbec tomu nerozumím, ani žádné měřáky nemám 

- ZaQik
- Admin
zkus:
1. zmáčknout tlačítko na výhřev zadního skla a držet
2. otočit klíčkem do polohy II
3. pustit tlačítko
... pak pipne a blikne, že je připraven k testu.
4. zkus třeba pustit zadní stěrač ... jen pip a blik
5. zkus tlačítko ON tempomatu a pak ostatní ... mely pípat a blikat
1. zmáčknout tlačítko na výhřev zadního skla a držet
2. otočit klíčkem do polohy II
3. pustit tlačítko
... pak pipne a blikne, že je připraven k testu.
4. zkus třeba pustit zadní stěrač ... jen pip a blik
5. zkus tlačítko ON tempomatu a pak ostatní ... mely pípat a blikat