A mozes nahanat dalsie kmchylo píše:Huraaaaaa..... auto startuje ako hodinky niekedy mam dojem ze sa ani kluciku nedotknem a uz bezi.No takze naozaj bola chyba v startery. Vyskratovany rotor proste robil sarapatu v elektrike a preto to nechcelo naskocit aj ked tocil a navonok nebolo nic poznat.
Dakujem vsetkym za rady a za psychicku podporu.
robi to aj mne a robilo mi to uz na vecsine diesel focusoch. Nejako to vobec neriesi, ale je to asi tym ze sa zapne regler a altik zacne pracovat. ma to na starosti riadiaca jednotka motora. A na jednom mi dokonca presne v tom momente zacinalo svietit dobijanie, vymenila sa poistka a bolo OK.chylo píše:Vsimol som si dalsiu vec na aute a neviem kam to dat. Ked nastartujem tak zapnem parkovacky. Asi po 10 sec. na volnobehu sa parkovacky asi na pol sekundy roziaria a otacky zakolisu smerom hore. Je to naozaj len pol az sekunda. Je to take bliknutie. Co to moze byt ? Vypne sa vtedy nieco v elektrike ? Zhavenie alebo ohrev nafty ? Pripada mi to ako keby proste vypol nejaky spotrebic v aute a do elektrickeho obehu sa dostalo na chvilu vatsie mnozstvo prudu ako je treba.
S touto teorii nesouhlasim. Pokud se nemylim, tak diesely nemaji elektricke dopravni cerpadlo (apon to tu nekde psal Foki). To, ze tocemim starteru vyrobis alternatorem proud a ozivis napeti v el. siti je protimluv - starter tocenim motoru el. praci spotrebovava i na toceni tim alternatorem, takze alternator doda pri startovani nanejvys tolik el. energie, kolik sam odebere (ve skutecnosti ale vzdy mene).PetrXX píše:baterii mám už přeslouženou a smrdí mi v autě už 3-4 roky. to zapříčiňuje tento problém...... nažhavíš ..... otočíš startérem ....... chytne to ......... a než altík dá proud je baterka tak slabá že palivové čerpadlo nestihne dotlačit naftu a chcípá.............. po pátém startu je altík tak nabuzený že pustí proudu dostatek a FOFO nemá problém udržet otáčky díky čerpadlu, které už frčí naplno. jsem zvědavý na vš názor a hlavně na vaši výměnu baterky .....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti