Vaše mobily - Rady,tipy...
-
- .
Re: Vaše mobily - Rady,tipy...
nasiel som aplikaciu gingerbread.Zda sa ze to robi sama.
Focus mk3 ST
Kuga 4x4
exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i
Kuga 4x4
exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlím nad výměnou blbého telefonu za chytrý a kukám,že nabídka je víc než široká...Jaký datový tarif pro chytrý telefon používáte?Jsme u vodafonu a prodloužením smlouvy asi i zůstaneme.Ty maj 150MB,300MB a 600MB.Teď mám 150MB a nikdy jsem nevyčerpal.
Na mobily jsem koukal na samsungy...samsung galaxy ace, ace plus,který je teď v nabídce je prý špatný,samsung SII. Chválu jsem slyšel i na modely od HTC.Když ty samsungy shrnu,tak SII mě přijde už skoro velká,ale láká mě na ní 8megový foťák a ful HD videa.To ten ace má jen 5megový foťák.Nějaké aplikace bych tam narval,nějakou hru bych si asi taky zahrál a nějakou navigaci.Jinak nějakej bláznivej rejpal v tom systému asi nebudu.
A pak se zeptam ohledně smluv...Teď nám vyprší dvouletá s Vodafonem, tak bych jí asi prodloužil. Dostali jsme od nich bonus a ještě jsem je ukecal na volání mezi našimi čísly včetně sms zdarma. Chtěl jsem také přejít na jejich balíčky tarifů na míru, ale bylo mi řečeno,že to jsou balíčky pouze pro uživetele bez smlouvy,že pokud půjdu pod smlouvu,tak mi ho zruší. Je to skutečně tak? Balíčky jsou totiž podstatně výhodnější,takže nějaký prostor pro bonus nebo snižování tam je...Mám ještě tlačit a dělat Zagorku?Jakou máte praxi.Když si totiž vzpomenu na jejich veselé velikonoce,kdy měly vše za půlku, tak jsem jako dlouholetý zákazník s dobrou platební morálkou nasranej...
Dík za reakce.
Na mobily jsem koukal na samsungy...samsung galaxy ace, ace plus,který je teď v nabídce je prý špatný,samsung SII. Chválu jsem slyšel i na modely od HTC.Když ty samsungy shrnu,tak SII mě přijde už skoro velká,ale láká mě na ní 8megový foťák a ful HD videa.To ten ace má jen 5megový foťák.Nějaké aplikace bych tam narval,nějakou hru bych si asi taky zahrál a nějakou navigaci.Jinak nějakej bláznivej rejpal v tom systému asi nebudu.
A pak se zeptam ohledně smluv...Teď nám vyprší dvouletá s Vodafonem, tak bych jí asi prodloužil. Dostali jsme od nich bonus a ještě jsem je ukecal na volání mezi našimi čísly včetně sms zdarma. Chtěl jsem také přejít na jejich balíčky tarifů na míru, ale bylo mi řečeno,že to jsou balíčky pouze pro uživetele bez smlouvy,že pokud půjdu pod smlouvu,tak mi ho zruší. Je to skutečně tak? Balíčky jsou totiž podstatně výhodnější,takže nějaký prostor pro bonus nebo snižování tam je...Mám ještě tlačit a dělat Zagorku?Jakou máte praxi.Když si totiž vzpomenu na jejich veselé velikonoce,kdy měly vše za půlku, tak jsem jako dlouholetý zákazník s dobrou platební morálkou nasranej...

Dík za reakce.
- Blackhawk
- Test driver
Kludne chod do S2-jky, telefon je dost tenky a preto sa nezda az taky velky. Pokial ti sadne do ruky tak nemas o com premyslat, chod si ho niekde nazivo pozriet a vyskusat.
- Mufin01
- Test driver
Já mám Galaxy Ace a připadne mi velikostí akorát. Padne do ruky i do kapsy a nikde nepřekáží. Velikost displeje dostačující (internet, navigace, geocaching...). Foťák taky dostačující, na pořádné focení mám zrcadlovku. Párkrát jsem měl v ruce i Galaxy SII, ale to už je sakra pádlo. Blbě se mi držel a ovládal jednou rukou, ale asi je to o zvyku. Pro někoho s velkou hnátou to bude akorát 

- Blackhawk
- Test driver
Mobilny priaznivci, chcel by som vas poprosit aby ste zaspamovali toto vlakno: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 31&t=24189
Podla mna by bolo super keby malo forum podporu tapatalk-u.
Podla mna by bolo super keby malo forum podporu tapatalk-u.
- Anndy
- Test driver
Z mojho pohladu, aby bol clovek spokojny s androidom (napr.) treba volit slusny HW. Zo skusenosti by som vynechal vsetky galxy Ace a Ace+, ci S, alebo podobne nevykonne veci. Lebo clovek bude po tyzdni zufaly ako to ide pomaly, nema to svizne reakcie (myslim na bezne veci, ako vyhladavanie zozname a spol.) a bude na nervy.
Preto kludne odporucam ten galaxy SII, ci nejake ekvivaletne HTC alebo sa mi aj pacia nove lumie od nokie - ale to aspon radu 7x. Tak isto by som nevylucoval iPhone.
Preto kludne odporucam ten galaxy SII, ci nejake ekvivaletne HTC alebo sa mi aj pacia nove lumie od nokie - ale to aspon radu 7x. Tak isto by som nevylucoval iPhone.
-
- .
neni spatny napad pre nas co sem chodime cez fony 
K tomu telefonu.Hlavne aby sa pacil tebe a splnoval vsetko co potrebujes.Podla mna velmi zalezi na operacnom systeme.3 roky som vyuzival odkusnute jablko a jedno viem isto,uz v zivote nikdy!!!Dalej som presiel aj cez windows mobile, a tiez sa mi nepacil.Teraz mam android a zatial len chvalim.
telefon mam sony ericcson xperia pro,ale ako som uz pisal,kazdemu vyhovuje nieco ine.Vela zdaru pri vybere

K tomu telefonu.Hlavne aby sa pacil tebe a splnoval vsetko co potrebujes.Podla mna velmi zalezi na operacnom systeme.3 roky som vyuzival odkusnute jablko a jedno viem isto,uz v zivote nikdy!!!Dalej som presiel aj cez windows mobile, a tiez sa mi nepacil.Teraz mam android a zatial len chvalim.
telefon mam sony ericcson xperia pro,ale ako som uz pisal,kazdemu vyhovuje nieco ine.Vela zdaru pri vybere

Focus mk3 ST
Kuga 4x4
exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i
Kuga 4x4
exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ten samsung se mi líbí designově, ale nevím jestli za ty prachy zkrátka konkurence není lepší.Nějaký aktuální test chytrých telefonů jsem nenašel...A na tom acu si také zahraju nějaké hr\?Viděl jsem GTAčko atp.Nebo je to jako s pc,že za půl roku to na tyhle aplikace bude šlupka...Nevím jak jde vývoj kupředu...
A jak to máte s tím netem v mobilu?
Zkušenosti s hádáním lepších služeb u operátorů?
A jak to máte s tím netem v mobilu?
Zkušenosti s hádáním lepších služeb u operátorů?
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
SII už je poněkud starší, srovnatelná se řadou Sensation od HTC (sensation bych řadil o něco výš), případně o něco pomalejší ale skvěle optimalizovaný HTC One V.
Ve foťácích Samsungy výrazně předčí HTC.
GTA rozjedeš na Sensationu, SII, One V a "těch lepších", na galaxy mini a ace určitě ne - pokud ano, telefon ti za chvíli shoří, kór když má o něco horší displej
. V případě androidu už jedině s icecream sandwich verzí, která například Sensation zrychlila cca o 1/3 a celkově má spoustu vnitřních vychytávek.
Net v mobilu, jak jej používáš? za mne alespoň 300mb, 100mega není na denní připojení. Rozhodující taky je, jestli plánuješ využívat online aplikace, mapy, atd. Ty dokáží také hodně sežrat.
Zkušenost s hádáním lepších služeb - není proč se hádat, na rovinu řekni, co bys chtěl, co ti nabízí konkurence (fiktivně) a zkus více míst, infolinka, prodejna.
Ve foťácích Samsungy výrazně předčí HTC.
GTA rozjedeš na Sensationu, SII, One V a "těch lepších", na galaxy mini a ace určitě ne - pokud ano, telefon ti za chvíli shoří, kór když má o něco horší displej

Net v mobilu, jak jej používáš? za mne alespoň 300mb, 100mega není na denní připojení. Rozhodující taky je, jestli plánuješ využívat online aplikace, mapy, atd. Ty dokáží také hodně sežrat.
Zkušenost s hádáním lepších služeb - není proč se hádat, na rovinu řekni, co bys chtěl, co ti nabízí konkurence (fiktivně) a zkus více míst, infolinka, prodejna.
- Blackhawk
- Test driver
S2-jka mala najvykonnejsi dvojjadrovy procesor, bol vykonnejsi nez konkurencia od qualcommu a nvidie, cize cisty vykon bol na strane S2 oproti konkurencie. Vyhoda Sensation bola v rozliseni displeja, ale naopak S2-jka mala krajsie podanie farieb. Na Sensation som pocul kritiku co sa tyka vydrze baterie, ale neviem ako je to v sucasnosti, ci to opravili alebo nie.
Momentalne bola tato generacia nahradena novou - HTC One X a One S a od Samsungu tu mame cochvilu S3-jku, ktora zatial podla benchmarkov v niecom predci HTC a v niecom nie. Na rozdiel Samsung ide ako parny stroj a je to vidiet na roznych softverovych vychytavkach, ktore ponuka.
Vsetko je vsak o preferenciach, najlepsie by bolo ak by si mal niekoho v okoli, kto niektory ten mohil vlastni a sam si ho vyskusal ci ti vyhovuje alebo nie.
EDIT: pokial mas zaujem o nejake benchmarky, tak treba zbehnut na stranku: http://www.anandtech.com/tag/smartphones
Momentalne bola tato generacia nahradena novou - HTC One X a One S a od Samsungu tu mame cochvilu S3-jku, ktora zatial podla benchmarkov v niecom predci HTC a v niecom nie. Na rozdiel Samsung ide ako parny stroj a je to vidiet na roznych softverovych vychytavkach, ktore ponuka.
Vsetko je vsak o preferenciach, najlepsie by bolo ak by si mal niekoho v okoli, kto niektory ten mohil vlastni a sam si ho vyskusal ci ti vyhovuje alebo nie.
EDIT: pokial mas zaujem o nejake benchmarky, tak treba zbehnut na stranku: http://www.anandtech.com/tag/smartphones
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ten foťák je pro mě docela důležitej...zvyknul jsem si ho využívat v práci a občas na výletech.Ten S2 dělá poměrně slušný fotky.
Ta verze ice cream sendwich je s označením 4.0?
Net teď používám na mejly,net(občas seznam,fb a tohle forum).Videí na youtubu tak 5 do měsíce,jen nějaký kravinky. Mapy občas a vystačím si,ale věřím tomu,že s chytrým telefonem ta žravost dat násobně stoupne...Bude se líp serfovat atd.
Jak je to vůbec s těma mapama?Jedu na A-GPS s netem.Pokud budu v zahraničí,tak navi nebudu moct použít?
Dá se "sehnat" i nějaká aplikace s turistickýma mapama v čr,případně cyklotrasama,že bych nemusel kupovat ty papírové...to je přežitek přece
To hádání jsem myslel v uvozovkách...dnes pošlou další návrh,jsem zvědavej...
Ta verze ice cream sendwich je s označením 4.0?
Net teď používám na mejly,net(občas seznam,fb a tohle forum).Videí na youtubu tak 5 do měsíce,jen nějaký kravinky. Mapy občas a vystačím si,ale věřím tomu,že s chytrým telefonem ta žravost dat násobně stoupne...Bude se líp serfovat atd.
Jak je to vůbec s těma mapama?Jedu na A-GPS s netem.Pokud budu v zahraničí,tak navi nebudu moct použít?
Dá se "sehnat" i nějaká aplikace s turistickýma mapama v čr,případně cyklotrasama,že bych nemusel kupovat ty papírové...to je přežitek přece

To hádání jsem myslel v uvozovkách...dnes pošlou další návrh,jsem zvědavej...
-
- .
Takze android si sa rozhodol?Ja pouzivam LOCUS (turisticka navigacia)a som s nim nesmierne spokojny!Ked chces pouzivat telefon aj ako GPS tak si o nom pozistuj s akym chipsetom disponuje!Do auta pouzivam ficurku NAVIGON a este ma nenechal nikde..
Focus mk3 ST
Kuga 4x4
exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i
Kuga 4x4
exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i
- Anndy
- Test driver
co sa tyka spotreby dat - v praci a doma pouzivam wifi - inak som na 3G a tych cca 200-300MB mesacne aj tak miniem.
Keby som ale wifi nemal, myslim, ze minimum je 500MB/mesiac - to by malo na bezne pouzitie stacit (socialne siete, youtube, surfovanie, etc...).
Ked androidy - tak by som naozaj pokukoval po top modeoch, alebo byvalych top-modeloch od htc a samsungu. Tie zebezpecia to, ze ich vyrobca ako-tak podporuje (hlavne updaty adnrodida) + ma clovek vykon potrebny, aby sa to dalo oznacit za svizny telefon. Plus na ne zozenie aj siroku komunitu a podporu.
Tiez by som vyzadoval model s ICS4.x.
Keby som ale wifi nemal, myslim, ze minimum je 500MB/mesiac - to by malo na bezne pouzitie stacit (socialne siete, youtube, surfovanie, etc...).
Ked androidy - tak by som naozaj pokukoval po top modeoch, alebo byvalych top-modeloch od htc a samsungu. Tie zebezpecia to, ze ich vyrobca ako-tak podporuje (hlavne updaty adnrodida) + ma clovek vykon potrebny, aby sa to dalo oznacit za svizny telefon. Plus na ne zozenie aj siroku komunitu a podporu.
Tiez by som vyzadoval model s ICS4.x.
- Mufin01
- Test driver
Zdrojů map je na internetu spousta, ale o způsobu jejich získání se na slušném fóru nemluví
Já osobně ale používám OpenStreetMap, která je zdarma, velice podrobná a v případě nutnosti i offline(v tom případě se ale předpokládá domácí příprava mapy a její stažení do telefonu)

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
sensation výdrž baterie - den
SIII se prodává od dneška, v ČR.
Ano, ice cream = 4.0
Jestli chceš vážně kvalitní foťák, tak HTC kvalitní fotky nedělá, v tomhle případě vol určitě spíše multimediální Samsung.
čím novější a výkonnější mt tím lépe - větší připravenost pro aktualizaci SW, nové verze androidu atp., nezáruční cestou, přehráním ROM - sw, se dá ale do mt dostat víceméně cokoli. zase záleží, jestli se ti to chce řešit.
Jako navigaci využívám Sygic, který má po stáhnutí mapy offlinově.
Jinak online google maps
Co se týká datové spotřeby, klidně zkus menší balíček a pak v případě větší potřeby si jej změníš, pokud to tedy tvůj poskytovatel nabízí
SIII se prodává od dneška, v ČR.
Ano, ice cream = 4.0
Jestli chceš vážně kvalitní foťák, tak HTC kvalitní fotky nedělá, v tomhle případě vol určitě spíše multimediální Samsung.
čím novější a výkonnější mt tím lépe - větší připravenost pro aktualizaci SW, nové verze androidu atp., nezáruční cestou, přehráním ROM - sw, se dá ale do mt dostat víceméně cokoli. zase záleží, jestli se ti to chce řešit.
Jako navigaci využívám Sygic, který má po stáhnutí mapy offlinově.
Jinak online google maps
Co se týká datové spotřeby, klidně zkus menší balíček a pak v případě větší potřeby si jej změníš, pokud to tedy tvůj poskytovatel nabízí