LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Mošna
Nováček
Nováček

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Mošna » 07.09.2011 09:05

Wolf2 píše:
Mošna píše:Tak mi umřel některý vstřikovač
na benzin ,nebo LPG ???
Benzínový vstřikovač...
Ford Focus Combi 1,6 74kW 03/2001 Silver
Od dubna 2010 jezdím na LPG

Obrázek

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 07.09.2011 10:03

a to fakt v servise nepoznaji ktery to je? :-D neni to nahodou servis jizdnich kol nebo tak neco? Prece pokud nejede tak postupne zkousim vytahovat kabely od svicek a ktery nebude mit vliv na nevyrovnany beh motoru tak presne ten valec to je ... to zvladne i decko ....
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

Mošna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mošna » 07.09.2011 11:18

el_Barto píše:a to fakt v servise nepoznaji ktery to je?
Ještě jsem v servise nebyl, určitě to zvládnou :beer:

Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 07.09.2011 11:47

Mošna píše:Benzínový vstřikovač...
Je potřeba jednou za čas ,já to dělám jednou za půl roku , vyrazit na projížďku (cca 300km ,nejlépe dálnice ) čistě na benzín + nějaký čistič vstřiků např. čistič vstřiků Wynns , jelikož vstřikovače benz , jsou za vstřikovačema lpg a dochází při vstřikování lpg k zasírání vstřikovačů benz. ,pak to má za následek nepravidelný chod motoru a pak to tvoje - odpálení vstřikovačů benz. Vždy mi taková procedůra pomohla na normální volnoběh a skvělou kondici vstřikovačů. :wink:

Mošna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mošna » 07.09.2011 13:28

Wolf2 píše:...jelikož vstřikovače benz , jsou za vstřikovačema lpg a dochází při vstřikování lpg k zasírání vstřikovačů benz.
jj díky za doporučení, občas to budu muset na benzín asi prohnat...
...ale co se umístění vstřikovačů týče, mě se vstřikuje plyn do sacího potrubí, takže benzínové vstřikovače jsou, podle toho jak tomu rozumím, úplně mimo mísu a jen tak si tam hnijou a nic nevstřikují. Vstřikují jen při startech a době, než se auto zahřeje na teplotu, kdy to přepne na plyn. Ale chápu, že se můžou "zanést bordelem" vznikajícím při spalování LPG...

Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 07.09.2011 14:13

nesmýš zapomenout ,že většinou se jedná o nepřímé vstřikování paliva "benzínu" těsně před válec (to je většina benz. motorů) ,ne přímo do válce ( přímí vstřik paliva do válce mají motory FSI) a to má za následek ,že při vstřikování lpg do sacího traktu se lpg ,než doputuje do válce může usazovat na vstřikovačích benzínu a tím pádem se zanáší trysky vstřikovačů benzínu a tím dochází ke špatnému rozprášení paliva a tím dochází k špatnému chodu motoru na volnoběh ,nebo zničení vstřikovačů benzínu. :wink:

http://mechmes.websnadno.cz/dokumenty/p ... enzinu.pdf

Mošna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mošna » 07.09.2011 14:35

AHÁ - no to jsou mi věci! Díky za vysvětlení!!! :idea:
Měl jsem o tom jen teoretickou představu...

Obrázek

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 07.09.2011 22:06

ten cistic muzes aplikovat urcite by tomu nemel vadit. Osobne cas od casu jsem v takovem presu ze zapomenu natankovat a tak kdyz jedu an benzin tak tomu dam trochu pod ocas nez navstivim dalsi LPG benzinku, coz je nekdy 30 nekdy i 200km kdyz neni cas. Me to nepotkalo, ale nemam na LPG tolik najeto, porefereruju az me to potka, ale vubec bych se toho nebal. melo yb to jit teoreticky poznat na tahu a i na volnobehu. Konkretne volnobeh teda spis ovlivni svicky, ale pokud jsou v poradku tak to jsou spis vstrikovace, enbo nedejboze neco vaznejsiho ... ale to radeji nerozebirat, verim ze u yamahy vymysleli dobry motor ...

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 10.09.2011 14:05

tak podle toho co tady čtu už asi vím kde mám hledat problém. stává se mi totiž zcela pravidelně, že ihned po startu má motor na volnoběh nepravidelný chod a lítají otáčky. když vyjedu hned, tak to musí vypadat jakože se rozjet neumím, protože to poskakuje jako koza ...
přisuzoval jsem to nekvalitnímu palivu i když poslední tankování bylo na Slovnaftě, ale už hodně dávno. Prvně zkusím do benzínu přidat nějaký ten sajrajt na čištění a uvidím.
Jinak mě čeká první revize LPG, v týdnu tady někde musím sfouknout.

Jo stala se mi zajímavá věc. Při úplně prvním tankování mi do nádrže natlačili přesně 52,1l LPG. Někdy v srpnu jsem dojel tankovat - ještě jsem normálně přijel na LPG, takže v nádrži pořád něco bylo a natlačil jsem 52,37 :!: :!: Hlava mi to nebere, jedině možný rozdíl tlaků :?: Při placení říkám, že jsem natankoval víc než při úplně prvním tankování a paní na to, že stojan mají po revizi a že měli před měsícem kontrolu a ať si klidně stěžuju .... Tak jsem to ani nemyslel a ona na mě hned jak furie :bebng:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 10.09.2011 21:02

ona musela byt jako furie ptz te obrala ...

ja se s tim taky setkal ze jsem do nadrze natankoval az podezrele moc paliva. Od te doby beru jen na Lukoilu a na stanicich kterym se da verit, a muzu rict ze i spotreba spadla (asi kvuli tomu ze mi tvrdili kolik tam toho plynu nedali a ve skutecnosti ho tam bylo min).
Divil by ses ale COIka nezkontrolovala ani jednu LPG pumpu, tak proc nepodvadet ze. Nabidnou o padesatnik levnejsi plyn a ve vysledku kdyz se to prepocte na realne mnozstvi tak jsou s cenou treba o 2kc vys ...

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 11.09.2011 21:07

Ahoj,

tak jsem se taky objednal na přestavbu, jedu tam za necelej měsíc. Teď ale řeším kam dát plnicí hrdlo. Viděl jsem tu fotku jak to tu někdo měl pod dvířkama k nádrži, ale to se tam pak pokaždý musí šroubovat ta redukce.

Chtěl bych se tedy zeptat těch co to tak mají, zda je to dobré, jak moc se to musí utahovat aby to neunikalo? U předchozích aut jsem to měl v nárazníku, ale ta varianta pod víčkem se mi líbí víc, ale nevím zda je praktická. Dík za zkušenosti.
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 11.09.2011 23:04

WGeorge Přesně moje slova :palec_nahoru: :beer: A držim palce s přestavbou, já jdu ve čtvrtek :)

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 12.09.2011 09:05

mam to pod vickem a bez problemu, redukce je nasroubovana hned, ma tesneni, takze pekne poznas rukolu kam az to dotahnout a vypada to elegantne. Z jedne veci mam obavy, v zahranici kdyz do stavajici redukce das jeste dalsi, pro jine plnici hrdla, tak mam obavy aby se to nevylomilo z hrdla, ale letos jsem najel neco pres 5 tis na ruzne dalsi redukce a bez problemu, ale je fakt ze jsem to vzdycky radeji jistil nebo rovnou pridrzoval. Nevidim v tom azdny zasadni sek a pod vicko nadrze to doporucuju ...

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 12.09.2011 11:33

el_Barto:

Díky za pozitivní reakci, asi teda to nechám dát pod dvířka. Můžeš mi prosím pro inspiraci ještě říct, kde tu redukci převážíš? V interiéru bude asi smrdět :nixw: . Hlavně doufám že tu redukci nebudu moc často strácet, přeci jen víčko stálo jen 40Kč ta redukce bude asi dražší. :wallbash:
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 12.09.2011 12:27

Hle a je tam na to místo ? Až budu mít čas vyfotim svoje hrdlo a taky díky, schválně jim to řeknu ve čtvrtek a už vidim jak mě posílaj do prd ... :D :irre:

Odpovědět

Zpět na „Motor“