Papá mně to olej
- Radeczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- polygraph1
- Nováček
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- polygraph1
- Nováček
- Radeczek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- E-man
- Nováček
Všechny zdravím a prosím o názor...
Můj problém se má asi takto. Někdy začátkem prosince loňského roku jsem zpozoroval rapidní úbytek oleje, asi0,6l za cca 2000km.Všechno prohlédnuto kamarádem, tak jsem se rozhodl problém přisoudit v zimě častými krátkými couračkami, oleji 10W40 Shell těsně před smrtí, který tam minulý majitel asi 3 roky lil a nakonec i zřejmě mé radůstce, využívat mazlíkův potenciál, čemuž se mi ale nechce věřit...
V lednu jsme teda olej vyměnili za Valvoline 5W 30tku a já doufal, že "problém" zmizí. Dnes jsem ale zjistil opět úbytek z půlky měrky na min a to jsem olej kontroloval před týdnem a radoval se, že je tam v podstatě už dva měsíce stejně, tedy bez úbytku. Auto nečoudí, jezdí čistě, nikde nic neteče (teda doufám, auto mám v garáži a ani kapka), kilometry sedí... Kamarád mechanik se mě dnes snažil uklidnit zprávou, že jsou to nejspíš gufera, ale já bych se rád zeptal i na Váš názor. Když to vemu kolem a kolem, tak investice cca 200Kč za litr oleje co budu dolívat na cca 5000 km, což je pro mě 6 měsíců ježdění, není tak katastrofální, ale je jasný, že je nemocnej. K mechanikovy se dostanu až někdy příští týden, tak kdyby Vás něco napadlo... Díky 
Můj problém se má asi takto. Někdy začátkem prosince loňského roku jsem zpozoroval rapidní úbytek oleje, asi0,6l za cca 2000km.Všechno prohlédnuto kamarádem, tak jsem se rozhodl problém přisoudit v zimě častými krátkými couračkami, oleji 10W40 Shell těsně před smrtí, který tam minulý majitel asi 3 roky lil a nakonec i zřejmě mé radůstce, využívat mazlíkův potenciál, čemuž se mi ale nechce věřit...

-
- Junior
Re: Papá mně to olej
U mého minulého auta jsem měl stejný problém, taky mi mechanik řekl, že to jsou nejspíš gufera , nabídl mi cenu 200,- za výměnu 1ks, jenže prej by měnil všech 16 (na všech ventilech) to už je 3200,-, za to jsem mohl skoro 8let dolejvat olej, tak jsem se na výměnu vyprdnul a jen dolejval olej. To auto jsem měl 5let, tak jsem nakonec ještě skoro 2000,- ušetřil 

Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
- E-man
- Nováček
Re: Papá mně to olej
LH: U mě bude cena prý do 1000,-Kč, což není tak strašný, ale přesně jak říkáš...
Investice několika stovek ročně není děs.
No nechám ho na to kouknout a když zjistí, že by to mohli být ty gufera, asi je vyměním, ale jen aby to bylo tím
Investice několika stovek ročně není děs.
No nechám ho na to kouknout a když zjistí, že by to mohli být ty gufera, asi je vyměním, ale jen aby to bylo tím