mlžení oken

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
carlos
Junior
Junior

Příspěvek od carlos » 12.12.2006 15:28

to gacger:
Zkus také, jestli nemáš stále zavřenou klapku vzduchu pro
vnitřní cirkulaci, jestli ti funguje správně. Je to většinou
slyšet, že zaklapne a nebo, že se otevře. Když máš puštěnou
vnitřní cirkulaci vzduchu delší dobu, tak se také může mlžit
okno.
Ale jak popisuješ, vypadá to, že se ti tam dostává
voda k pylovému filtru. Mě se to nemlží téměř vůbec, jen když
jedu v delším dešti, tak musím pustit na "1" ofuk skla a nohou a
tato poloha úplně stačí a sklo se odmlží.
FF 1,8 TDDi kombi 75k r.v.2000, state blue
Obrázek
Obrázek

DavidW
Nováček
Nováček

Příspěvek od DavidW » 12.12.2006 17:49

Taky se nám mlžila okna, nakonec jsme zjistili, že je klapka pro cirkulaci vzduchu zaseklá v poloze pro vnitřní cirkulaci. Servo ovládající klapku se normálně otáčelo, ale klapka se ani nehla(hranatá díra pro hřídelku serva v klapce byla vyšolichaná do kulata). Tehdy mě to nenapadlo, ale při zaseklé klapce foukal ventilátor pořád stejně ať to bylo přepnuté na vnitřní nebo vnější vzduch. Teď když je klapka spravená, tak při poloze pro nasávání venkovního vzduchu ventilátor fouká o poznání méně, než při vnitřní cirkulaci.
Ford Focus 1.6i 5HB Trend 07/99
Obrázek

gacger
Nováček
Nováček

Příspěvek od gacger » 03.01.2007 10:00

No fakt to byla ta klapka,normálně to vrčelo,ale klapka se ani nehla. Díky za radu Fofocusáci :lol:

Stehnak
Test driver
Test driver

Roseni okna, led uvnitr vozu.

Příspěvek od Stehnak » 11.01.2007 19:50

Nebudu zakladat nove, taky se hlasim s podobnym problemem a prosim o radu:

Ihned po jizde se mi zacina brutalne srazet voda na prednim skle, pokud nejni pod 0°C, tak rano musim nastoupit s hadrama a vytrit okno do sucha abych zkrz nej neco videl. A pokud pod nulou je, musim skrabat led nejen z venku, ale take zevnitr! Pomaha mi s tim vyhrivani okna, ale fakt mi to dost stve. Led se obcas obevi i na bocnich oknech. Toz este jedna vec mi ted dosla, dneska sem dosel a led jen na prednim, bocni OK a posledni moji jizdu sem mel stale ofuk v poloze tesne pred prednim oknem - aby se nezapla klima (stejne by se teda nezapla bo tu na severu zacalo mrznout) a klima se pod 4°C nezapne tak jako tak.

Hledal sem hledal, ba co vic, kdyz mi ted ve Fordu spravovali zamek volantu, koukli se mi i na pylovy filtr. Je OK, ale kolem neho pry byla voda, tak to nejak zatmelili ci co, aby se tam uz nedrzela... bohuzel to nepomohlo.

Dost tady prselo, ale ted asi tyden ne, ale stale pozoruji to stejne, parkuju venku.

Poradte prosim jak zkontrolovat tu klapku, esli nejni stale zavrena.
Diky i za dalsi postupy ktere by vedli k odhaleni meho problemu.
Ď, Milos.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 12.01.2007 07:45

To akoze ti zamrznu okna pocas jazdy,alebo ked rano prides do auta :?: :?:

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 12.01.2007 10:52

zirafak píše:To akoze ti zamrznu okna pocas jazdy,alebo ked rano prides do auta :?: :?:
Ano, rano dojdu a najdu led na prednim, zadnim, nekdy i na bocnich oknech a zpetnem vnitrnim zrcatku... Pokud je nad nulou, tak jsou okna zevnitr mokra, ale celkem dost.
Pocas jizdy ne, mam ofuk na "2" na predni okno a OK. Ale kdyz ho prepnu na jakoukoli jinou polohu (=na predni okno to vubec nefouka), tak behem 5 minut se predni okno o5 zacina dost rosit...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 12.01.2007 11:02

mám pocit, že při zapnutí vnitřního okruhu začne větrák mnohem víc hučet - tak bys mohl jednoduše odzkoušet, jestli ta klapka je funkční) . Zapnu vnitřní okruh, víc to hučí, vypnu, hluk se zmírní. Aspoň takhle jsem to měl u Mégana, tam to bylo fakt markantní, myslím, že u Focuse se to chová stejně. Kdyžtak mě někdo prosím vyveďte z omylu...
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 12.01.2007 11:22

Stehnak píše:
zirafak píše:To akoze ti zamrznu okna pocas jazdy,alebo ked rano prides do auta :?: :?:
Ano, rano dojdu a najdu led na prednim, zadnim, nekdy i na bocnich oknech a zpetnem vnitrnim zrcatku... Pokud je nad nulou, tak jsou okna zevnitr mokra, ale celkem dost.
Pocas jizdy ne, mam ofuk na "2" na predni okno a OK. Ale kdyz ho prepnu na jakoukoli jinou polohu (=na predni okno to vubec nefouka), tak behem 5 minut se predni okno o5 zacina dost rosit...
Tak potom to s ofukom okien a s pelovym filtrom nema nic spolocne.Mas proste vo vnutri auta prilis vysoku vlhkost.Netecie ti niekde do auta :?: :?:

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 12.01.2007 11:22

Foqus píše:mám pocit, že při zapnutí vnitřního okruhu začne větrák mnohem víc hučet - tak bys mohl jednoduše odzkoušet, jestli ta klapka je funkční) . Zapnu vnitřní okruh, víc to hučí, vypnu, hluk se zmírní. Aspoň takhle jsem to měl u Mégana, tam to bylo fakt markantní, myslím, že u Focuse se to chová stejně. Kdyžtak mě někdo prosím vyveďte z omylu...
ano, tak nejak to mam. Hluk se o neco zvysi, ale vzduchu to fouka +- stejne. A taky vim ze sem stal za nakladakem na semaforech, citil sem jeho vejfuk, zapnul sem vnitrni okruch a zadny "smrad" mi pote dovnitr nesel... ja fakt nevim. Este teda mam jednu vec ktera by s tim mohla souviset. Kdyz sem auto koupil tak bylo pod kobercama dost vody - Foki rikal ze to je po tom co mi cistili vnitrek vozu. Tenkrat (06/2006) sem odendal listy, zapricil prkynka pok koberce aby to vyschlo... a ze tenkrat v lete peklo. Sahal sem pote rukou pod koberce a zadnou vlhkost sem uz nenasel...

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 12.01.2007 11:28

zirafak píše:
Stehnak píše:
Tak potom to s ofukom okien a s pelovym filtrom nema nic spolocne.Mas proste vo vnutri auta prilis vysoku vlhkost.Netecie ti niekde do auta :?: :?:
Nikdy sem zadnou vodu v aute nenasel... jen orosena popripade zamrzla okna. Ja vim ze tady dlouho byla 99% vlhkost - mesic tady chcalo a chcalo, ale jak pisu voda v aute nebyla. postupne sem si zacal vsimat, ze mam ty okna orosene, a pak s prvnim mrazem totalne pokryte ledem...

Mate nejaky napad cim ty okna umyt (krom Pelenovym octem) aby to nebyla alespon tak brutalni? Myl sem je normalne necim jako ironem, proste necim do domacnosti na okna...

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 12.01.2007 12:16

Tak už nám dochází nápady, co? Znám ještě dvě auta, co se taky mlží jako kráva. Jedno Toledo, který bylo bouraný a má kolem dveří těsnění spíš jako závěsy (vůbec nedrží na svým místě), a potom Peugeot 306, který byl údajně jedním z úplně prvních vyrobených. Pak jsem se od jednoho známého, který se nějak pohybuje okolo výroby gumových těsnění okolo dveří a skel pro Škodu, dozvěděl, že by si nikdy nekoupil právě takové auto, které pochází z rozjezdu výroby modelu už jen proto, že minimálně 1/2 roku se ladí těsnění tak, aby mělo správný účinek. Ale to jsou takový řeči, který ti stejně nepomůžou...
Bylo to auto bouraný?
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 12.01.2007 12:28

Skusil by som snad nieco od Sonax-u,alebo podobneho vyrobcu :idea:
Ja mam doma kupeny proti roseniu nejaky pripravok a je skutocne dobry.Najprv sa dokonale poumyvaju okna/zbavia sa spiny a mastnoty/ a potom sa v tenkej vrstve nanesie a vylesti uvedeny pripravok.Neviem vsak,ako sa vola,ale vyrabaju to Holandania.Doma mrknem a vecer napisem.Kupoval som to na Shell-ke za cca 300sk,ale vydrzi to na peknych par rokov a da sa to pouzit aj bezne v domacnosti.

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 12.01.2007 12:39

Foqus píše:Tak už nám dochází nápady, co? Znám ještě dvě auta, co se taky mlží jako kráva. Jedno Toledo, který bylo bouraný a má kolem dveří těsnění spíš jako závěsy (vůbec nedrží na svým místě), a potom Peugeot 306, který byl údajně jedním z úplně prvních vyrobených. Pak jsem se od jednoho známého, který se nějak pohybuje okolo výroby gumových těsnění okolo dveří a skel pro Škodu, dozvěděl, že by si nikdy nekoupil právě takové auto, které pochází z rozjezdu výroby modelu už jen proto, že minimálně 1/2 roku se ladí těsnění tak, aby mělo správný účinek. Ale to jsou takový řeči, který ti stejně nepomůžou...
Bylo to auto bouraný?
No bohuzel... napsal sem este Fokimu PM o komentar, tesneni nevypada zle.
zirafak píše:Skusil by som snad nieco od Sonax-u,alebo podobneho vyrobcu :idea:
Ja mam doma kupeny proti roseniu nejaky pripravok a je skutocne dobry.Najprv sa dokonale poumyvaju okna/zbavia sa spiny a mastnoty/ a potom sa v tenkej vrstve nanesie a vylesti uvedeny pripravok.Neviem vsak,ako sa vola,ale vyrabaju to Holandania.Doma mrknem a vecer napisem.Kupoval som to na Shell-ke za cca 300sk,ale vydrzi to na peknych par rokov a da sa to pouzit aj bezne v domacnosti.
Ano presne tak sem to myl, trochu jarove vody, umyt, pak iron a vylestit novinama do sucha. Kouknu se tady v jednom marketu, maji tam toho od sonaxu dost. Jinak diky za rady, dneska se nalozim do sauny a v pondeli vyrazim prave na SK k Novemu Mestu nad Vahom na sluzebku. Tak kdyby jste tam nahodou byli chvilu bez eletriky tak predem "sorry" :-).

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 12.01.2007 12:54

...nooo,tak sa zastav v TT a ja ti z toho zazraku proti zahmlievaniu trochu ulejem :idea: :wink:

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 12.01.2007 16:35

Stehnak píše: ...
Mate nejaky napad cim ty okna umyt (krom Pelenovym octem) aby to nebyla alespon tak brutalni? Myl sem je normalne necim jako ironem, proste necim do domacnosti na okna...
Kdyz se ti nelibi osvedceny redeny ocet, tak muzes pouzit nasledujici cistici pripravek nemecke vyroby:

Brilliantklar (dodavatel firma Saving Patrik Mahler Praha).
Obsah 75 ml, cena v r. 2003 byla 490,-.
Pouziva se na cisteni bryli, ucinek proti mlzeni vydrzi nekolik dni - osobne vyzkouseno. Na okna do auta se pouzije silne zredeny vodni roztok.
:lol: :lol: :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“