Nefunkční ESP
- ZaQik
- Admin
Re: Nefunkční ESP
vycteni chyby je zaklad - bez toho se dal nehnem
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Stávalo se to mě, nejdřív se občas rozsvítily kontrolky ESP a ABS, po novém nastartování zhasla a bylo to ok. Pak začaly svítit čím dál častěji, až svítily pořád.
diagnostika ukázal špatné čidlo na LZ kole. Výměna nepomohla, nakonec byla chyba v drátech.
Jak říká ZaQik - nejdřív diagnostika, ta tě navede správným směrem.. může vyplivnout že nemá kontakt s čidlem (pak čidlo nebo dráty), nebo že nemá z čidla signál - pak zahnojený kroužek. Zkus pak prohodit čidlo na špatné straně s čidlem na druhé straně. Když se chyba "přesune" s čidlem na druhou stranu, pachatel je jasný. Když ne, tak je chyba v kroužku nebo drátech - podle toho, co vyplivne diagnostika. (nejhorší by byla chyba přímo v abs/esp modulu..)
diagnostika ukázal špatné čidlo na LZ kole. Výměna nepomohla, nakonec byla chyba v drátech.
Jak říká ZaQik - nejdřív diagnostika, ta tě navede správným směrem.. může vyplivnout že nemá kontakt s čidlem (pak čidlo nebo dráty), nebo že nemá z čidla signál - pak zahnojený kroužek. Zkus pak prohodit čidlo na špatné straně s čidlem na druhé straně. Když se chyba "přesune" s čidlem na druhou stranu, pachatel je jasný. Když ne, tak je chyba v kroužku nebo drátech - podle toho, co vyplivne diagnostika. (nejhorší by byla chyba přímo v abs/esp modulu..)
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

- pesoo
- Nováček
Zlobí ESP
Po dlouhe dobe nas na horach prekvapil snih. Bylo to ujezdeny a klouzalo to ze mel clovek problemy udrzet se na nohou. Po lehkem stretu s chodnikem (byl promackly disk ale v mistnim pneu servisu to kladivem za chvilku srovnali a znovu vyvazili) pravym zadnim kolem a po snaze vydrapat se v serpentinach do kopce se spoustou protaceni kol a asi dvou vyhrabavani ze zasnezenych okraju silnice se auto zdalo byt ok. Nikam to nemelo snahu utikat a ani pri silnem brzdeni nebyl problem. Az po case na suche silnici kdyz jedu ostreji do zatacky, ozyva se od vnejsiho predniho kola huceni, kdyz se to jeste vice priostri tak i rany a na displeji problikava kontrolka ESP. Pokud ESP vypnu vse je ok. Je mi jasne ze se na to bude muset podivat servis jen bych chtel poprosit o radu co by to asi mohlo obnaset. Vymenu cidla/cidel ESP nebo nejaky vetsi zasah?
FF II 1.6 Ti-VCT kombi 2007
- ZaQik
- Admin
tady se tezko radi - pokud kontrolka ESP po nastartovani zhasne, tak zadnou chybu nenajde
a pokud rezes zatacky, at se ESP aktivuje a pribrzdi Ti (a pritom poblikava kontrolka) ... a pribrzdeni je slyset kovovym zvukem
a pokud rezes zatacky, at se ESP aktivuje a pribrzdi Ti (a pritom poblikava kontrolka) ... a pribrzdeni je slyset kovovym zvukem

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- viduka55
- Zkušený
Tak huceni do zatacky muze byt lozisko. U toho bouchani zalezi jaky bouchani to je....tezko se to resi po internetu. A problikavani ESP pri ostrem prujezdu zatackou v tomto pocasi je celkem normalni...viz Zaqik
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

- lucky.jack
- Test driver
Může být načatý ložisko, náboj(viz hučení a hluky), ze kterého čte informace senzor ABS a ESP. Bez zvedáku nebo aspoň sundanýho kola, těžko soudit...
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- pesoo
- Nováček
Bylo to vse na suche vozovce a ty zatacky zas tak ostre nebyly, kdyz zacne to huceni tak sviti ESP kontrolka. A jak uz sem dodaval kdyz ESP vypnu nic se nedeje a vse je ok i v hodne ostrych zatackach, takze to je jednoznacne v ESP.
FF II 1.6 Ti-VCT kombi 2007
-
- Nováček
Ahoj ,už nějakou dobu nemám funkční esp... jde o chybu C1288. Nějak jsem to neřešil i když jsem věděl v cem je problém
Až dneska jsem narazil na toto téma ...a dočetl jsem se že hodně lidem se to stalo po výměně zadních brzd nebo manipulací okolo
zkoušel už někdo přendat "špatný" modul do jiného auta ?
jde mi o to jestli tou manipulací např. s brzdovym valeckem nebo něčím podobným se nevygenerovala chyba a zapsala se jako trvalá ? 

- pesoo
- Nováček
- Hans91
- Nováček
Prosím o pomoc s ESP SYSTEM FAULT. Kde se přesně nacházejí ty blbý snímače? Může s tím mít souvislost napětí baterie??
Ford Focus Mk2 1.6i TiVCT HatchBack 2005 TITANIUM
-
- Junior
Hledat v tomto vlákně! Tahle chyba může být způsobena i modulem ESP - nutná výměna za větší částku. Ale také to může být jen odpojený konektor, chybný snímač apod. Bez diagnostiky to nepůjde.
Snímače a konektory jsou vzadu přímo v náboji kola a vepředu též viditelně kabely ke kolům.
Snímače a konektory jsou vzadu přímo v náboji kola a vepředu též viditelně kabely ke kolům.
Focus II hatch, 1.6 Ti-VCT 85 kw, rok 2006
- tommula
- Zkušený
Ahoj mam asi problem...
pri velmi pomale jizde, vetsinou kdyz se na 1cku rozjizdim po ceste od domu (fakt hrbolata) nebo obcas od prace kdyz auto delej stoji, rozne se mi na chvilku ESP (takovy ten smyk na budicich). Jakmile se ale trochu vic rozjedu a preradim na 2jku kontrolka zmizne.. nikdy nezustane svitit nebo tak... a funguje normalne.
diag. jsem jeste nedelal, co jsem tak zbezne zkousel tak chyby nebyly...ale zkusim zase vycist..
Nedala to vzdy, jen obcas...a jen pri prvnim rozjezdu po noci myslim, v lete jsem to nepozoroval...
Jeste resim, zda nemam nahodou nacate zadni lozisko, a tim padem by to mohlo spolu souviset... zda se mi ze to huci od zadniho praveho kola, ovsem ne na vsech povrsich a mam pocit ze si toho vzdy vsimnu az kdyz prezuju na zimaky... ale hodne zalezi na povrchu...je to souvisle huceni, ne moc hlasite, ale ja ho slysim...
Pokud to bude lozisko, nebo bude nacate tak jsem vybral sfk toto
a taky jsem mozna jen magor co si toho moc vsima, ale rad bych predesel nejakemu vetsimu problemu.
Díky za pripadny tip..
Asi se objednam na jarni prohlidku do servisu, velmi brzy..
pri velmi pomale jizde, vetsinou kdyz se na 1cku rozjizdim po ceste od domu (fakt hrbolata) nebo obcas od prace kdyz auto delej stoji, rozne se mi na chvilku ESP (takovy ten smyk na budicich). Jakmile se ale trochu vic rozjedu a preradim na 2jku kontrolka zmizne.. nikdy nezustane svitit nebo tak... a funguje normalne.
diag. jsem jeste nedelal, co jsem tak zbezne zkousel tak chyby nebyly...ale zkusim zase vycist..
Nedala to vzdy, jen obcas...a jen pri prvnim rozjezdu po noci myslim, v lete jsem to nepozoroval...
Jeste resim, zda nemam nahodou nacate zadni lozisko, a tim padem by to mohlo spolu souviset... zda se mi ze to huci od zadniho praveho kola, ovsem ne na vsech povrsich a mam pocit ze si toho vzdy vsimnu az kdyz prezuju na zimaky... ale hodne zalezi na povrchu...je to souvisle huceni, ne moc hlasite, ale ja ho slysim...
Pokud to bude lozisko, nebo bude nacate tak jsem vybral sfk toto
a taky jsem mozna jen magor co si toho moc vsima, ale rad bych predesel nejakemu vetsimu problemu.
Díky za pripadny tip..
Asi se objednam na jarni prohlidku do servisu, velmi brzy..

Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno
-
- Junior
A nedělá to přesně při rychlosti 23 km/h? 
V ten okamžik se totiž provádí jakýsi test ESP, je to nahodile, ale je slyšet takové kovove cvaknutí. Ovšem to by nemělo rozsvěcet kontrolku...

V ten okamžik se totiž provádí jakýsi test ESP, je to nahodile, ale je slyšet takové kovove cvaknutí. Ovšem to by nemělo rozsvěcet kontrolku...
Focus II hatch, 1.6 Ti-VCT 85 kw, rok 2006
- tommula
- Zkušený
e-e nebo jsem to nevypozoroval... me prijde ze to dela kdyz auto fakt delsi dobu stoji a je vetsi zima... a to jeste ne vzdy... kazdopadne kdyz kontrolka zhasne, tak asi neresim
uvidime na jarnim servisu, necham zkontrolovat loziska apod..a treba na neco prijdou
a kdyz ne, tim lepe 

uvidime na jarnim servisu, necham zkontrolovat loziska apod..a treba na neco prijdou

Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
- viduka55
- Zkušený
Zhasina to az kdyz se rozjedes nebo to zhasne chvili po nastartovani?
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”