Kmitání volantu!!!

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
zirafak
Test driver
Test driver

Re: Kmitání volantu!!!

Příspěvek od zirafak » 30.06.2008 10:00

reklamoval som pneu kupene cez internet,ale bolo to druhy den po nakupe.Poslali nove a tie stare som odovzdal spät.Ziadny problem.
Tak isto som aj v minulosti reklamoval pneu znamemu,ktory na nich najazdil asi 2000 km/bol 2 tyzdne na dovolenke/ a tiez nebol s reklamaciou ziadny problem

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 30.06.2008 10:05

a ako dlho to trvalo odo dna odoslania po dorucenie novych ? ja som kupoval cez dobrepneu
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 30.06.2008 10:19

v prvom pripade na 2 den/zo Slovenska/ a v druhom pripade asi 4 dni z Nemecka

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 30.06.2008 10:24

Ku tomu kmitaniu volantu - osobne si myslim ze aj niektore useky dialnice mozu do istej miery za vibracie.. jednoducho, ked idem po D1 z BA do Trnavy, tak trasie volant, ked zleziem na R1 z Trnavy do Nitry, tak vibracie prestanu.. vyvazovanie kolies bolo realizovane asi pred mesiacom, takze nevyvazenost by to nemala byt, to iste mi robi aj sluzobne vozidlo, zeby bola vlnita dialnica :?: 8O
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 01.07.2008 12:00

tak MOMO disk je vyrovnany a na moje potesenie servisak co ho rovnal povedal ze je velmi tvrdy, oni predavaju nemecke Alutec, Dotz, Enzo, Aez, Dezent ktore su o dost maksie, s tymi pri rovnani nema problem. tak aspon som sa dozvedel ze su naozaj kvalitne a pevne. co sa tyka gumy tak je zle odliata, na vyvazovacke to s nou nehadzalo isla rovno ale pri jazde sa o5 v spatnom spravala jak vajco, btw. s volantom uz netrasie, ohladom reklamacie pneu (kupoval som cez dobrepneu aka pneumax) mi povedali 30dnovu lehotu, ak mi to suri, aby som si kupil novu a az sa vyreklamuje tak mi vratia peniaze :evil: , takze to budem asi riesit po sezone, o dva tyzdne idem do HR

bee
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bee » 03.07.2008 18:04

stan píše:tak MOMO disk je vyrovnany a na moje potesenie servisak co ho rovnal povedal ze je velmi tvrdy, oni predavaju nemecke Alutec, Dotz, Enzo, Aez, Dezent ktore su o dost maksie, s tymi pri rovnani nema problem. tak aspon som sa dozvedel ze su naozaj kvalitne a pevne. co sa tyka gumy tak je zle odliata, na vyvazovacke to s nou nehadzalo isla rovno ale pri jazde sa o5 v spatnom spravala jak vajco, btw. s volantom uz netrasie, ohladom reklamacie pneu (kupoval som cez dobrepneu aka pneumax) mi povedali 30dnovu lehotu, ak mi to suri, aby som si kupil novu a az sa vyreklamuje tak mi vratia peniaze :evil: , takze to budem asi riesit po sezone, o dva tyzdne idem do HR
Ahoj, mohol by si mi pripadne odporucit ten servis na rovnanie diskov? dik.

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 03.07.2008 19:08

ano je to Rotkiv v Presove, za jedno kolo beru liter a upozornia ta ze disk moze prasknut, ale inac stroj je profi, ziadne trieskanie kladivom alebo nahrievanie autogenom, moj to prezil 8)

mosquito
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mosquito » 03.07.2008 20:19

no jestli se tu tedy mluví o kmitání volantu ve vyšších rychlostech,tak se mohu jednoznačně přidat :cry: nevím co s tím..
FF I., 1.8 16V, 85kw, hatchback
[img:1niuytbc]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:1niuytbc]

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 03.07.2008 20:21

1/zkontrolovat jak disky tak samotne pneu
2/ komplet riadenie

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 03.07.2008 20:50

chmelko píše:1/zkontrolovat jak disky tak samotne pneu
2/ komplet riadenie
1/vratane zadnych, mne uz teraz netrasie, bolo to zadnymi, trasenie pri hlinikacoch je hlavne vysledkom zleho vyvazenia, kriveho disku alebo deformovanej pneu, ktoru dobry servisak spozna, ked nespozna tak ist inym autom za tvojim a kontrolovat ci sa neodvaluju ako vajco, tahanie volantu je zla geometria, trasenie pri brzdeni o5 kolesa alebo kotuce, inac v servise mi dokonca ponukli na vyskusanie inu gumu aby som posudil , btw. pytal som sa na vymenu pruzin a geometrie, tak mi povedali ze pri pruzinach to nie je potrebne :? , dvaja nezavisly povedali ze treba a iny dvaja ze netreba :roll:

bee
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bee » 03.07.2008 21:04

dnes som dal prehodil povodne 16" kolesa, mechanik mi ponukol prevazenie, tak som povedal OK, prevazme, a zo 4 kolies len jedno bolo OK, inde doplnal 5 alebo aj 10g, vravel ze je to bezne ze kolesa su na novych autach zle vyvazene, ze na to vo fabrike kaslu... Tak som bol zvedavy na to kmitanie, isiel som tie iste trasy co predtym.... A KMITANIE NIKDE !!! Takze ziadne servo, su to jednoznacne zle vyvazene kolesa. Po korekcii fabrickych kolies krasna hladka jazda, fakt ani tuk! Len cista spetna vazba, kt. citit ze pracuju tlmice, ze je to asfalt. Ziadna neistota preco to kmita... Ked teraz nieco citim, presne viem co to je, co je pod kolesami :)

bee
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bee » 03.07.2008 21:06

stan píše:ano je to Rotkiv v Presove, za jedno kolo beru liter a upozornia ta ze disk moze prasknut, ale inac stroj je profi, ziadne trieskanie kladivom alebo nahrievanie autogenom, moj to prezil 8)
Dakujem, budem potrebovat...

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 03.07.2008 22:07

bee píše:dnes som dal prehodil povodne 16" kolesa, mechanik mi ponukol prevazenie, tak som povedal OK, prevazme, a zo 4 kolies len jedno bolo OK, inde doplnal 5 alebo aj 10g, vravel ze je to bezne ze kolesa su na novych autach zle vyvazene, ze na to vo fabrike kaslu... Tak som bol zvedavy na to kmitanie, isiel som tie iste trasy co predtym.... A KMITANIE NIKDE !!! Takze ziadne servo, su to jednoznacne zle vyvazene kolesa. Po korekcii fabrickych kolies krasna hladka jazda, fakt ani tuk! Len cista spetna vazba, kt. citit ze pracuju tlmice, ze je to asfalt. Ziadna neistota preco to kmita... Ked teraz nieco citim, presne viem co to je, co je pod kolesami :)
povedali mi pripad ked chlapik kupil nove audi a triaslo to volantom, ze niekde buchol elektron a novy stoji 50litrov, chlapi mu prehodili pneu a trasenie nikde, cize deformovana pneu sa moze dosta aj do premiovej triedy 8O

bee
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bee » 03.07.2008 23:59

suhlas, to moze byt tiez pricina asi, ja som pri vyvazovani mojich 18" bol a boli vyvazene dobre. Pneu som kupil cez net (nejlevnejsipneu.cz) tak ci boli 100% ok neviem, momentalne budem cakat na 1 novu (zrusil som 1 koleso). Ale tovarenske 16" (vobec nejazdene) boli zle vyvazene (videl som na vlastne oki :)) a po korekcii a nahodeni na auto (18" v garazi=sklade) vsetko v najlepsom poriadku. Tak myslim ze by triasli volantom, keby som ich nedal skontrolovat, ako pise tuto Forfoc (Forfoc mal by si to riesit, teraz uz viem, ze normalne to nie je ani na nasich autach), ze mu nove auto (rovnake ako moje, s tovarenskymi kolesami) tiez od zaciatku trasie volatom..

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 04.07.2008 07:18

vravel som,ze je to vyvazenim kolies,popripade krivy disk :idea:

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“