Nejde vykon a syci turbo?????
- bofo
- Nováček
Re: Nejde vykon a syci turbo?????
Ahoj,
já mám podobný problém, ale zřejmě trochu jiného rázu. Po opravě alternátoru jsem zjistil, že auto nemá takový tah a zrychlení jako dříve. Nejmarkantnější je to na 4 a 5.To je jako kdyby Turbo vůbec nezabíralo. A zajímavé je to, že do kopce je to hrozný, když nejsem rozjetý, to jsem rád, když kopec vyjedu.
Myslíte, že by to mohlo mít spojitos s elektrikou opravovaného alternátoru (na dvakrát, podruhé jako reklamace prvníh opravy)? A nebo to lze ještě spojit s tím, že mi přetěsňovali čerpadlo, lae jen vstup a výstup, ani ho neměli vyndaný.
Předem díky za postřehy.
1,8 TDi, 66 kW, focus GHIA combi
já mám podobný problém, ale zřejmě trochu jiného rázu. Po opravě alternátoru jsem zjistil, že auto nemá takový tah a zrychlení jako dříve. Nejmarkantnější je to na 4 a 5.To je jako kdyby Turbo vůbec nezabíralo. A zajímavé je to, že do kopce je to hrozný, když nejsem rozjetý, to jsem rád, když kopec vyjedu.
Myslíte, že by to mohlo mít spojitos s elektrikou opravovaného alternátoru (na dvakrát, podruhé jako reklamace prvníh opravy)? A nebo to lze ještě spojit s tím, že mi přetěsňovali čerpadlo, lae jen vstup a výstup, ani ho neměli vyndaný.
Předem díky za postřehy.
1,8 TDi, 66 kW, focus GHIA combi
-
- Test driver
tak alternator by som osobne fakt vylucil..
pretesnovali čerpadlo čoho? to by mohol byt ten problem..slabe tlaky
pretesnovali čerpadlo čoho? to by mohol byt ten problem..slabe tlaky
- bofo
- Nováček
Přetěsňovali palivové čerpadlo. Původní diagnóza byla, že palivové čerpadlo kape na alternátor a ten proto nevydržel, což ale v servisu nepotvrdili. Tak nevím, jestli tam mohli něco podělat?
-
- Test driver
diesly sa priznam nepoznam a ucim sa len tu z fora, ale podla toho co pises, spravili nieco s čerpadlom..
-
- Nováček
Tak zatim zavada kterou sem psal se neukazala auto jezdi jak ma vubec jsem nic neopravil jak jsem psal pred tim.Akorat nevim jestli mam napsat novi problem nebo muzu napsat co se mi zase prihodilo.Nebo jestli to nema neco spolecneho se zavadou pred tim.Hledal sem uz tady na foru a nic nenasel.Uz po 2. se mi stalo ze kdyz rano jsem chtel nastartovat tak mi vsecky rucicky vyskocili do prava teplota,otacky.rychlost,palivo.Drzi se to asi 3-4 vteriny.Auto ma normalni chod 900.otacek pak vse padne a je v poradku?.Nevedel by nekdo co by to mohlo byt?
Diky moc.
Diky moc.
FoFo-combi 1.8.TDDI.
r.v.99-66,kw barva černá
r.v.99-66,kw barva černá
- Peter
- Junior
-
- Nováček
Dekuji za radu,necham si promerit baterku.
FoFo-combi 1.8.TDDI.
r.v.99-66,kw barva černá
r.v.99-66,kw barva černá
- Koubek
- Nováček
U nás v Brně (Rašino) stojí hadice od intercooleru 1200.
A komplet sada hadic k turbu (včetně ventilů) 5600+práce a zrovna tahle sranda mě v nejbližší době čeká.
Motor mě vůbec netáhl a spotřeba šla k 10/100. Stačí když hadička přepadu je měkká a nedrží tlak a turbo nezabírá.
A komplet sada hadic k turbu (včetně ventilů) 5600+práce a zrovna tahle sranda mě v nejbližší době čeká.
Motor mě vůbec netáhl a spotřeba šla k 10/100. Stačí když hadička přepadu je měkká a nedrží tlak a turbo nezabírá.
Focus Combi 1.8TDCi 74kW r.v.2003
- bofo
- Nováček
Ahoj všichni,
takže můj problém je vyřešen. Známý mechanik si to vzal do parády a zjistil, že táhlo na ventilu u turba, které zajištuje sání bylo zaseklé v jedné pozici, takže to promazal a rozhejbal. U mého fokuska se to jěštš děje mechanicky, u novějších už elektromagneticky, tak možná se to teď hodilo. Lidová cena a už zase můžu přišlápnout plyn a zrychlovat
.
P.S.:Omlouvám se za ne moc technický popis, ale byl jsem rá, že to šlape, takže jen co jsem pochytil v té euforii
Mějte se a ať to jezdí.
takže můj problém je vyřešen. Známý mechanik si to vzal do parády a zjistil, že táhlo na ventilu u turba, které zajištuje sání bylo zaseklé v jedné pozici, takže to promazal a rozhejbal. U mého fokuska se to jěštš děje mechanicky, u novějších už elektromagneticky, tak možná se to teď hodilo. Lidová cena a už zase můžu přišlápnout plyn a zrychlovat

P.S.:Omlouvám se za ne moc technický popis, ale byl jsem rá, že to šlape, takže jen co jsem pochytil v té euforii

Mějte se a ať to jezdí.
Fofo 1,8 TDi GHIA kombi 66kW 1999
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chci se zeptat..hadice od intercooleru mám v nich prasklinky a jsou zralé na výměnu,ale mě by zajímalo zda pasují hadice z TDCi na TDDi
je tam něco jiného nebo jsou shodné děkuji 

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nikdo mě neporadí
docela bych to potřeboval vědět...nu v nejhorším případě zajedu ke Křížovi.

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia

- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
skus pozriet na i-netove obchody,pokial budu rovnake tak ich budu predavat pod jednou polozkou,inak neviem poradit..