Studený motor
- HonzaV
- Junior
Jen bych k tomu chtěl napsat, že až do 0 st. C mi auto také startovalo bez problému a to jsem měl všechny žhaviče KO. Pokud šla teplota níž, byl problém nastartovat. Po výměně žhavičů je vše v pořádku. Co mi sdělil jeden starý servisák, když nechce TDCi v zimě nastartovat a žhaviče a akumulátor je přitom v pořádku, problémem jsou potom nejčastěji přicpané vstřiky vlivem nekvalitní nafty.Dala píše:Mimichodem je to pořádná ostuda Fordu že ani po těch letech motor vyrobený po roce 2000 má pod teplotou 0st. Cels. problémy se startováním a bohužel podle počtů příspěvků na tomto fóru to není nic ojedinělého.
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
- opicak
- Junior
To Abe: Tak to tě lituju, to už by mě položilo.Jen k mému 4měsíčnímu problému - stále trvá. Zajímavé je, že se startem není problém - dnes -8, jen klasicky jednou nažhaveno a do 5 vteřin motor bublá.Bohužel stále trvá "postartovní problém", když nechám auto běžet na volnoběh, tak cca po 2-7 minutách prudce bez varování klesnou otáčky, zase skočí na vyrovnaný chod, po chvíli znovu a končí to tím, že motor okamžitě chcípne, jako bych ho vypnul klíčkem. Po nastarotvání se situace opakuje. Vše se opakuje až do alespoň minimálního zahřátí motoru. Pak vše OK. Když na nic nečekám a po startu okamžitě jedu,není problém, až na to, že motor "táhne" a i bez plynu jede na dvojku cca 25km rychlostí. (připomíná mi to jízdu se 120cítkou a vytaženým sytičem).Když vymáčknu spojku otáčky klesnou na klasický volnoběh - žádné "řvaní" motoru.Jakmile se motor zahřeje, je opět vše OK. Jezdit se s tím dá v pohodě, ale s..e mě to. Po 8. lednu opět Kravaře a pak už snad jen rada kolegy - garážmistra - jezdíš? jezdíš, tak na to s.r a nech to vyhnít. Ale degraduje to řekněme moderní motor tdci na něco, co neumím pojmenovat. 

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
moc to tady nesleduji ( mám benzín a zatím pohoda ), ale když máš ty problémy hlavně při volnoběhu, možná se ptám blbě, ale nemůže to souviset s tvým měněným setrvačníkem?
jestli ho teda máš měněný a zase si to nepletu s někým jiným
jestli ho teda máš měněný a zase si to nepletu s někým jiným

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- opicak
- Junior
Skubi neblbni.
Je teda pravda, že už mě napadají různé šílenosti (už jsem i vypínal při startu mobil, jestli to není tím
), ale tohle? Když motor nastartuju a škrabu zamrzlé sklo, tak myslíš, že může na volnoběh chcípnout díky vyměněnému setrváku? To už bych skoro hledal souvislost mezi chcípáním a naloženou/nenaloženou cestovní postýlkou v kufru. Sorry - nic ve zlým, určitě přivítám každý tip na závadu, ale tohle se mi nezdá. 

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Scorpio
- Nováček
Olej
Já mám stejné problémy jako vy (startuje to špatně...akorát když už nastartuje, tak je klid). Už sem vyměnil baterku...nic, neska jdu na svíčky. Ale hlavně mi z pod auta kape olej
. Tak 3 kapky za den uprostřed mezi kolama. Doufám že to není nějaká prasárna. Nebo nemáte tucha co mě čeká? Sorry asi to tu nepatří...
TDCi 2003/74kW

TDCi 2003/74kW
Ford Focus TDCi 1.8/74kW 2003
- listicka12
- Nováček
-
- Junior
- opicak
- Junior
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
..no vidíš ..ty fňukáš a máš tu tolik nápadů ..jen se nějakého chytit
..já se starty zatím (klepy klep - zaklepání na dřevy ..pro jistotu) problémy nemám ..chytá v pohodě (zatím tankuju jen dobrou (=bohužel drahou) naftu ..mám 125000 a žhaviče snad budou v pořádku ..je to dovoz z Italie a říkám si, že tam asi tolik nežhavily ..přece jen je to na jihu.. a tam je žhavo samo o sobě..

..já se starty zatím (klepy klep - zaklepání na dřevy ..pro jistotu) problémy nemám ..chytá v pohodě (zatím tankuju jen dobrou (=bohužel drahou) naftu ..mám 125000 a žhaviče snad budou v pořádku ..je to dovoz z Italie a říkám si, že tam asi tolik nežhavily ..přece jen je to na jihu.. a tam je žhavo samo o sobě..
- opicak
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: