A teraz otazka. Co je lepsie, ked menis olej kazdych 20t km (ako pise vyrobca), prvy alebo druhy? A ktory je lepsi, ked menis kazdych 15t km?
Ja som si isty, ze tunajsi odbornici, aj na zaklade posuchania oleja medzi prstami, maju spravnu odpoved

Mno letos z kraje roku jsem měnil na Edge 5W-40 A3/B3 a první půlrok asi 5000km auto od výměny ztichlo ,ale zhruba v těchto dnech postupně po 8000 km mám spíš pocit že opět je auto po nastartování hlučnější jako před výměnou oleje a není to prostě ono dokud se to trochu nezahřeje , takže skrz krátké jízdy na doporučení vracím se na 5W-30 ale opět A3/B3 a uvidíme co na to spotřeba oleje atd , to že je to levnější varianta bych neřešil protože podle uváděných hodnot je to taky výborný olej , a ten formula je spíš víc pro naftu i když je universal.Zizass píše:jarod72pm:
Tak jsi se rozhodl pro levnější variantu oproti Mobil ESP Formula 5W-30 ?![]()
Ptal jsem se na webu na použití lehkoběžných olejů 5w30- A5 a toto mi bylo odpovězeno:
...názory se na to líší, obecně samožřejmě platí, že oleje se sníženou HTHS viskozitou (např. Ford Formula F 5W-30) o něco méně chrání motor před opotřebením. Na druhou stranu máme ve firmě služebního focuse 1.6 16V, který jezdí na olej Ford Formula F 5W-30 a má najeto téměř 300 000km a funguje bez problémů. Případně Vám mohu doporučit i olej 5W-40, např. Total Quartz 9000 5W-40 = je za skvělé peníze a zároveň patří mezi nejkvalitnější na trhu.
Já jsem teď dával 2x fordí formulu,ale taky uvažuji ,že zkusím příště nějaký Mobil 5w30 ( A3¨)
pkadecka:
někteří uživatelé potvrzují ,že se jim motor krásně zklidnil atd po užití 5w40 ???
Kup 5 litrů, jinak se tu objeví téma "škodí hladina oleje dlouhodobě na spodní rysce motoru?".Klvys píše:Opět otazka nechci zakladat zbytečně tema..kolik L oleje se vleze do fiesty 1.6 88kw??
A nebude to tím, že se v posledních dnech ochladilo?jarod72pm píše:Mno letos z kraje roku jsem měnil na Edge 5W-40 A3/B3 a první půlrok asi 5000km auto od výměny ztichlo ,ale zhruba v těchto dnech postupně po 8000 km mám spíš pocit že opět je auto po nastartování hlučnější...
To mi zrovna nesedí ,minulý týden jsem dal plnou 100 verva . Do té doby jsem měl jen obyč 95 makro + aditiva(někdy 98 robin oil) a auto při studeném motoru stejně hlučné . Verva je sice poznat = líp táhne i do kopce . Co se týče hlučnosti spíš to přikláním k oleji kdy Castrol asi nebude takový zázrak(první půlrok jsem si ho ale pochvaloval hodně) . I když je brzo na takové úvahy , za rok si to porovnám s Mobilem .George V. píše:No mně přijde, že největší vliv na hluk motoru má kvalita natankovaného benzínu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů