co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
No Name
Pokročilý
Pokročilý

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od No Name » 17.02.2011 07:13

Považuji se za inteligentního člověka a uvědomuji si, že bych si měl něco spořit na důchod, když se o mě nedokáže postarat stát. Dokonce mám v plánu si nějaké peníze dávat bokem, až se vzpamatuji z hypoték a podobných nesmyslů a budu schopen nějaké peníze přišetřit. Ale bude to tehdy až já se rozhodnu a peníze budu dávat tam, kam se mi to bude zdát nejlepší, třeba do madrace, kvůli trapným 2-3% nehodlám riskovat, že mě o ně nějaká zlodějská vláda nebo "pan podnikatel" připraví.
Ve svých 33 letech nepředpokládám, že bych se důchodu vůbec dožil, a pokud čirou náhodou ano, budu muset přežít ještě mnoho hladových vlád, možná nějakou další "revoluci" a možná dokonce i válku. Něco z tohoto, mě o mé případné úspory určitě připraví...
Také se považuji za klidného člověka, ale to co ta zlodějská sebranka, která si říká vláda, poslední dobou předvádí, způsobuje, že začínám vidět opravdu rudě. Pokud budou chtít uzákonit povinné spoření na důchod, budu muset překonat svou přirozenou lenost a vyjít do ulic, asi s rajčaty, vejci, nejlépe ale s pořádnou holí. A myslím, že by nás mělo být co nejvíce a ztlouct tu sebranku, co se do nich vejde, čistě jako poslední varování. A až mě druhý den zabásnou, tak budete muset jít vy ostatní znovu a ztlouct je ještě víc, aby si to kurva už uvědomili, že jsou tu proto aby sloužili lidu a aby jako naši zastupitelé dělali to nejlepší pro národ a aby se ze svých činů také kurva už do prdele zodpovídali!!! :nunu: :nunu: :nunu:
Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS
Obrázek
BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 17.02.2011 07:54

foki píše:kdyby mel takovy nazor kazdy odbornik ktery by byl ve vlade (skoda ze takoví nejsou ) tak by nam bylůo lepe . http://www.novinky.cz/finance/225310-za ... l?ref=boxB
Takovýhle lidi do politiky nikdy nepůjdou a to proto, že to nejsou bezpáteřní svině a nedělají si iluze otom, že by v té sebrance sami něco z,ohli. Z české politiky se stal dobrý business pro lidi co potřebují prolobovat své zájmy skrz různé spřízněné firmy a nahrabat co nejvíc sojek. Už vidím, jak si některý z politiků spoří u nějaké takové pojišťovny svoje statisíce a miliony. Ty je radši chytře nainvestují do nemovitostí a blůů čipsů :evil: :evil:
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.02.2011 11:14

No Name píše:Považuji se za inteligentního člověka a uvědomuji si, že bych si měl něco spořit na důchod, když se o mě nedokáže postarat stát. Dokonce mám v plánu si nějaké peníze dávat bokem, až se vzpamatuji z hypoték a podobných nesmyslů a budu schopen nějaké peníze přišetřit. Ale bude to tehdy až já se rozhodnu a peníze budu dávat tam, kam se mi to bude zdát nejlepší, třeba do madrace, kvůli trapným 2-3% nehodlám riskovat, že mě o ně nějaká zlodějská vláda nebo "pan podnikatel" připraví.
Ve svých 33 letech nepředpokládám, že bych se důchodu vůbec dožil, a pokud čirou náhodou ano, budu muset přežít ještě mnoho hladových vlád, možná nějakou další "revoluci" a možná dokonce i válku. Něco z tohoto, mě o mé případné úspory určitě připraví...
Také se považuji za klidného člověka, ale to co ta zlodějská sebranka, která si říká vláda, poslední dobou předvádí, způsobuje, že začínám vidět opravdu rudě. Pokud budou chtít uzákonit povinné spoření na důchod, budu muset překonat svou přirozenou lenost a vyjít do ulic, asi s rajčaty, vejci, nejlépe ale s pořádnou holí. A myslím, že by nás mělo být co nejvíce a ztlouct tu sebranku, co se do nich vejde, čistě jako poslední varování. A až mě druhý den zabásnou, tak budete muset jít vy ostatní znovu a ztlouct je ještě víc, aby si to kurva už uvědomili, že jsou tu proto aby sloužili lidu a aby jako naši zastupitelé dělali to nejlepší pro národ a aby se ze svých činů také kurva už do prdele zodpovídali!!! :nunu: :nunu: :nunu:

skoda ze to neni petice ale dam :palec_nahoru:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 17.02.2011 12:02

No, jestli to penzijní lobby fakt protlačí komplet a nebude úniku před povinným spořením do soukromých penzijních fondů napadá mne jediná obrana - dát dohromady partu spolehlivých lidí ze svého okruhu a takový fond si založit. Ale obávám se že stát nastaví takové klacky pod nohy (státní garance, ...) že to nepůjde.
I kdybych měl všechno prožrat a v důchodů bydlet v zemljance a jíst suchý brambory a chleba z dřevěné mísy (už nám jí vyřezává, dřevo si nakrad v panském lese), je to jen a pouze moje věc. Existuje x způsobů jak se finančně zabezpečit. Někdo bude investovat do nemovitostí, jinej do dětí a jejich vzdělání, další budovat rodinnou firmu, jinej bude mít bednu zlatých prutů, ale i když si nabijou hubu, bude to jejich svobodné rozhodnutí.
Vojta

urquell
Nováček
Nováček

Příspěvek od urquell » 17.02.2011 13:14

tomason píše:Povinné úspory na penzi mají po smrti propadnout pojišťovně
NIKDY VY HOVA-A :irre:
To je tím, že se nejedná o spoření, ale o pojištění. V tom případě to ale bohužel jinak fungovat nemůže, protože na X lidí, kteří se nedožijí průměrného věku a nestihnou si tak vybrat prostředky úměrné svému pojistnému, tak připadne Y lidí, kteří budou naopak žít nadprůměrně déle a vyčerpají tak poměrně více, nežli by odpovídalo jejich pojištění. V principu toto je u pojištění normální a běžné. U havarijka taky, když nebouráte, Vám to nikdo nesplatí zpátky a vlastně platíte škody těm, kdo bourali. Pochopitelně nikdo nevíme, v které kategorii skončíme, a kolika se dožijeme, kdybychom to věděli, žádné pojištění by nebylo možné.

Spíš mě hodně vadí, že by to mělo být povinné pro všechny. O férovosti nastavení takovéhoto pojištění si v ČR nedělám iluze. Povinnost vychází z toho, že stát svým občanům nedůvěřuje, považuje je za neschopné se o sebe postarat, což je zpětně živná půda pro řadu politiků, parazitů a zlodějů, neb blbým a nezodpovědným se nejlépe vládne.
FoFo I 1.6/16V 74 kW 2002 kombi

Obrázek

Stela
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stela » 17.02.2011 14:42

Tak dnes sem se vytočil u zubaře. :evil:
Syn chodí už 2 roky na rovnátka a už to stalo asi 7 tis. jasny že je to potřeba ale dnes po navštěvě my paní doktorka řekla že je potřeba ještě dorovnat zuby at si připravym 20-25 tis.? 8O
Ty voe to mě dostalo . To si asi myslí že si peníze tisknu. A vrchol všeho je ten že stat manželce odebral 3 800.- z mateřsky . Haleluja :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
S-Max - 2.0 Duratorq TDCi 140 k, Titánium - 7 míst černá Panther
Na blbnutí a do práce: SMART FORTWO
Obrázek
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 17.02.2011 14:49

Ty si něco požil ne :?: Na to nikdo rozumný nemůže přistoupit,protože na konci ty peníze někdo dostat jednoznačně má a ne že propadnou státu-pojišťovne.
Má důchodové pojištění a mám na výběr doživotní rentu s garancí výplaty či jednorázové plnění na konci.V tom není žádný problém to jen zase někdo chtěl víc zahrabat na lidech(obětích).
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

urquell
Nováček
Nováček

Příspěvek od urquell » 17.02.2011 16:11

nepožil, ale vyplývá to z pojistné matematiky, ať se nám to líbí nebo ne, na tom není nic neetického...

snadno si lze odpovědět na následujícím případě: budeš platit X let pojištění, dožiješ se smluveného věku a zvolíš výplatu formou doživotní renty; máš to štěstí, že budeš žít nadprůměrně dlouho, třeba do 88 let; a teď otázka za sto tisíc - odkud se asi vezmou peníze, o které díky své silně nadprůměrné době dožití přečerpáš to, cos tam vložil (neb na začátku smlouvy nebylo jasné, kolik se dožiješ a proto se vycházelo z nějakého matematického modelu, který jsi ovšem svou dlouhověkostí přelstil)?

Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.02.2011 16:29

myslim ze rozumne by bylo , nasporim si treba 100000kc , v dobe naroku odejit do duchodu budu mit 2 moznosti bud si tech 100000 vybrat a zit z nich tzn sam rozhodnu jestli je utratim a pak se pujdu past nebo je tam nechat s tim ze budu cerpat duchod , v pripade umrti to udelat jako u stavebka , moznost vybrat zustatek bez naroku na uroky a treba nejake premie .

ted je mi 42 kdyz pujdu v 65 (nevim v kolika je ted duchod ) tak mam pri 500 mesicne 130000kc . kdyz to udela 1000000lidi tak je to slusny kapital na zhodnoceni a vynosy ktere ja bohuzel neuvidim , ale za to zase pozaduji aby ten kteremu jsem dal za tech 23let vydelat se o me nejakým zpusobem postaral (jako v minulosti stat ) . kazdopadne kdyz ty penize poskytne banka jako pujcku , tak z uroku bude mit vic nez me zaplati , nevim kolik maji predstavu vyplacet ale kdyz vezmu 3000 mes , tak je to na 3 roky coz je v podstate nic .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 17.02.2011 18:02

Jenomže zde má jít o peníze poslané do privátního fondu,takže skutečnost,že někomu něco propadne je absolutně nepřípustné :!: :!: :!:
Kalkulovat s úmrtnostníma tabulkama je nesmysl,každý ať dostane co si naspoří+zisk,jenže zisk u PF i pojistek je malý,protože portfolio možných investic je příliš konzervativní.
Navíc soukromý subjekt si za správu veme taky svůj díl ve finále je to celé nesmysl.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

urquell
Nováček
Nováček

Příspěvek od urquell » 17.02.2011 21:43

beru to pouze selským rozumem, nicméně to je právě jeden z rozdílů mezi spořením a pojištěním; je dobré to v hodnocení nesměšovat; spoření je spoření, spořené peníze jsou vkladatelovy, někdo jiný je dočasně spravuje a spoření bude předmětem dědictví; v penzijním fondu se ale nevytváří úspory, nýbrž pojišťuje/zajišťuje se příjem osoby v budoucnu, pak je jen logické, že osoba po svém úmrtí příjem mít nebude;

pak existují produkty kombinující obojí (mají spořící i pojistnou filozofii)

nicméně z diskuse zde zatím vyplývá, že někdo se chce zajistit do budoucna spořením, někdo pojištěním, někdo obojím; právě proto jsem psal, že je nesmysl udělat to povinně jedním způsobem, zvlášť, když pochybuji, že od okamžiku "povinnosti" bude vybrán (kým?) ten nejvýhodnější (pro koho) produkt

Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.02.2011 07:38

http://www.novinky.cz/domaci/225597-pok ... korun.html

usmev barty me po ranu vytocil maximalne , a to co zase vymyslí .... radsi nebudu komentovat . sice castecne souhlasim ale jak nekdo napsal v diskuzi , ty nejbohadsi stejne nemaji zadne zisky a tudiz spadnou do te nejnizsi skupiny a zase se budou smat
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.02.2011 07:39

a dnesni vyuctovani plynu , rocni zdrazeni 16% tzn cca 2600 kc .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

HmerX
Test driver
Test driver

Příspěvek od HmerX » 18.02.2011 08:08

... to nás nejspíš nase.e všechny :evil:
Ford Focus 2005 2,0 TDCi

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 18.02.2011 08:12

hm, budu se tesit az to najdu ve schrance :dih: .. ocni zdrazeni 16% je fakt bomba
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

Odpovědět

Zpět na „Pokec“