TDCi - vstřikování
-
- Test driver
Re: TDCi - vstřikování
Ty vole
...to si mohl mít pomalu nové ne?

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
-
- Junior
takže repas ti prováděl svoboda je nejdražší,ale je tu jakoby jedinej co dělá na tdci vše,ten druhej udělá jen vstřiky ale vejdeš se do 10 000,ale myslím že cenovej příklad jsem zde už uváděl na ně.známej to dělal letos u něj a celí ho to vyšlo na 36 500.
Ve vstřikách měnil ty zpětný ventilky za 16 500 a v čerpadle vnitřek za 16 000 vše i zprací,třeba na vstřikách strávil úctyhodných 6 hodin práce,ale test starých byl o půl 11 a test repasů byl v 11,takže repas půl hodiny a demontáž a motáž 5 a půl hodiny,asi skrz vstřiky vydělával celej motor.
Ve vstřikách měnil ty zpětný ventilky za 16 500 a v čerpadle vnitřek za 16 000 vše i zprací,třeba na vstřikách strávil úctyhodných 6 hodin práce,ale test starých byl o půl 11 a test repasů byl v 11,takže repas půl hodiny a demontáž a motáž 5 a půl hodiny,asi skrz vstřiky vydělával celej motor.

Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Hele obvolával jsem několik míst kde ot dělaj, levněji mi to nabídli jen někde v říčanech u prahy a to o cca 5000,- Kč, ale to bych tam musel dovézt a to by mě vyšlo na 6000,- Kč...
Tak jsem to nechal udělat ve fordu v HK..a oni dva vstřiky úplně vyměnili a dva repasovali...
Tak jsem to nechal udělat ve fordu v HK..a oni dva vstřiky úplně vyměnili a dva repasovali...
-
- Junior
aha,tak když dali dva nové tak už by ta cena zas nebyla tak hrozná.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Hele a co říkáš na ten obrázek? Zmanená to něco? Nebo to je řízený něja\kou zpětnou vazbou a nějak to koriguje vytřikování aby šly válce nastejno? Tak mi říkal kamarád, že po repasi se dělaj kalibrace znova po cca 10tkm - ale mluvil o mechanickejch vstřikách u offroadů, nemělo by se to teda jen dokalibrovat?
-
- Junior
Tyhle korekce fungujou hlavne na volnobehu, aby mel motor vyrovnanej chod ikdyz je rozptyl ve vykonu jednotlivych valcu, vstrikovacu apod. Jednotka meri rozdily ve zrychleni po zapalech jednotlivych valcu a vyrovnava to, aby to bezelo plynule. Ty hodnoty co jsou na tom obrazku jsou podle me v pohode. Jen ten jeden valec je nejaky slabsi, ale to muze byt i kompresi. Po repasi vstrikovacu je slusna firma zmeri na stolici oproti referencnimu a vygeneruje ti k nim nove C2I kody, ktere je nutne naprogramovat do jednotky. Tyhle korekce udavaji rozdily v mnozstvi paliva danym vstrikovacem pri ruznem tlaku v railu. Prepokladam, ze kdyz si to nechal delat u Forda tak ty kody vstrikovacu preprogramovali. Normalne jsou kody do tela vstrikovace vygravirovane a u tech repasu je tam vetsinou teplu odolna samolepka takze kdyz na ty vstriky kouknes tak na tech repasich by mela byt nalepka s novym kodem.
Focus II 1.8 TDCi
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
To jsou takový ty jakoby MAC adresy? Ty dvojice hecadecimálních čísel oddělený pomlčkama?
A kdyby tam nebyly nahraný, dá se to reklamovat?
A kdyby tam nebyly nahraný, dá se to reklamovat?
-
- Junior
To je ono, kazdej vstrikovac je 16 hexadecimalnich cislic. Nejaky kody tam nahrany budou urcite, jinak ta jednotka hazi chybu a nejde ani nastartovat. Mohlo by se stat, ze tam nechali puvodni kody. Jak jsi to mel napichnuty na ten ForDiag tak ten uz umi kody vycist a programovat, takze by se dalo zkontrolovat jestli sedi s tim co je na tech vstrikach. Jinak IDS nebo nejaka jina diag co to umi.
Focus II 1.8 TDCi
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kódy jsme načetli, ale k číslům na vstřikách se asi bez demontáže nedostanem 

-
- Test driver
Zezadu by to číslo na vstřiku přes zrcátko a nasvětlení mělo byt vidět.
- Jardak
- Test driver
Pozor u repasovaných vstřiků nemusí se sedět kód který je uveden na vstřiku s kódem který je nově vygenerovám po opravě.Já jsem u p.Velendorfa koupil sadu repasovaných vstřiků proti mým vyndaným z auta a ke každému vstřiku jsem dostal protokol na kterém je uveden kromě změřených parametrů,také původní kód který je uveden na vstřiku a nově vygenerovaný kód který se musí zadat do řj. Znamená to tedy,že na vstřiku mohl zůstat původní kód.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Takže když tam kouknu zrcátkem, tak si opíšu kódy a ty v ŘJ maj bejt, nebo teda nemusej?
Že bych kdyžtak zajel do forda a chtěl po nich zapsání jako reklamaci...
Že bych kdyžtak zajel do forda a chtěl po nich zapsání jako reklamaci...
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Opiš kódy ze vstřiků a načtem co je v jednotce...
-
- Junior
Podívejte se ještě zhora na plast krytu motoru nebo plast krytu rozvodů. Z výroby tam bývá samolepka s původními kódy vstřikovačů. Pokud kódy v jednotce se budou shodovat s tou samolepkou tak je jasné, že to po výměně nepřekódovali. S tím jaké tam mají být kódy je to tak, u těch repasí budou na těle určitě původní kódy, nebo nové na samolepce. Na těch nových budou správné kódy na těle. Pokud na těch repasích nic není přilepené a ani jsi nedostal v tom Fordu nejaký doklad o repasi s novým kódem tak buď ten vstřikovač nikdo nerepasoval, nebo ho jen vyčistili ultrazvukem bez rozebírání. Uvidíš podle toho jestli se to bude shodovat s tím co je v jednotce zapsané.
Focus II 1.8 TDCi
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Papír mi nedali a prej ho ani nemaj, že jim to prej posílaj jen na nějakym papejru, podle kterýho to pak technik montuje na auto a ten to pak asi vyhodil...nicméně jsou ochotni to bezplatně připíchnout a otestovat, změřit komprese...ale v hradci - teď domlouvám, jestli by to šlo i tady v Praze...