Petr
Fofo 1.6 16V, r.v. 99

V TP mam zapisane pneu s profilom 55. Aktualne jazdim zimne pneu s profilom 60 a rozdiel v zrychleni je nebadatelny - v obvode kolesa je rozdiel iba 3.3% cize 500ot./min pri rovnakej rychlosti to nerobi ani nahodouballu píše:Nebude lepší a jednoduší snížit profil pneumatik při stejné šíři a zapsat do TP za litr. Při stejné šíři a o stupeň nižšího indexu to dělá o 500 ot/min vyšších při stejné rychlosti. Převodovku bych stopro nerozdělával ani nevyměňoval. Jestli to uděláš gumama nebo převodovkou, stejně v obou případech ti bude kecat tachometr.
Rozdiel medzi rozvodovkou 3.82 a 4.06 na 5. stupni pri rychlosti 120 km/h je cca 200 otacok. Ked je to vysokootackovy motor tak tych 200 otacok je dost rozdiel + tazsi staly prevod ako keby "kradol" Nm. Pocitovo to vobec "netlaci do sedadiel".Ma.rt píše:Ja vam nechci brat iluze, ale ta zmena staleho prevodu nebude mit tak dramaticky vliv, je to jen o nejakych 5-6%. Ja jsem uz takhle na jednom aute staly prevod nechaval menit pri GO prevodovky, ale naopak z pomala do rychla (cca 8%), protoze se zacalo jezdit na dalnicich 130 a nechtel jsem tak velke otacky. Na dynamice to bylo znat nepatrne... co jsem musel jet na ctyrku, jel jsem na ni stejne dal a spis jsem ocenil, ze kazdy kvalt jsem mohl rozjet o neco vice nez predtim...
jedno elegantni reseni tenhle rebus ma a to je auto se sestikvaltem
Taky je plan ... len to zrejme bude trochu dlhsia chvilkapelen píše:Uplne nejjednodusui je jeste chvilku pojezdit a pak vymenit cele auto.

to je mozne len jednoducho vymenit prevodovku? napr si takto "prirobit" 6tku - vymenit 5rychl prevodovku za 6rychlostnu?maxo111 píše:Jedine vymenit celu prevodovku - foki sice v inom vlakne hodil foto rozobratej prevodovky (myslim, ze staci vymenit 1 koliecko - link http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =9&t=15774) ale na celu operaciu treba ajtak defacto inu prevodovku z ktoreho to "1 koliecko" vyberes, a obi2 prevodovky musis rozoberat - to mozes radsej vymenit celu prevodovku a mas menej starosti

anubis píše: to je mozne len jednoducho vymenit prevodovku? napr si takto "prirobit" 6tku - vymenit 5rychl prevodovku za 6rychlostnu?

Uživatelé prohlížející si toto fórum: xSam a 1 host