Studený motor
- sir
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Starty za studena - smutna historie
Po kontrole zhavicu, diagnostice, vymene 2 vstriku a prehrani SW se mi nektere problemy odtranili, ale puvodni studene starty zustaly. Dnes rano -2C, kdyz pres noc bylo kolem -5C, jsem vyzkousel nasledujici. Otocit klickem, pockat cca 15 sekund, nestartovat a klicek zase vypnout. Pote jeste jednou zapnout klickem, pockat cca 10 sekund na cerpadlo a nastartovat --> startlo napoprve. Nevim cim to je, zkousel jsem to jiz dvakrat a bezproblemu. Nevim jestli to je cerpadlem, nebo jeho nabehem. Kdo mate tyto problemy, vyzkousejte to a napiste vase zkusenosti. Cus.
FF 1.8TDCI 74kW COMBI, r.v. 01/2004, Tm.seda metaliza
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to sir:
Zatim je jen maly mraz. Melo by to startovat na prvni nazhaveni. Pravdepodobne tve zhavice pri zhaveni jiz nedosahuji obvykle teploty. To muze byt zpusobeno tim, ze jsou uz castecne vypalene, zvedl se jim elektricky odpor a pri zhaveni jimi prochazi mensi proud a nestihnou se nazhavit na vyssi teplotu. Investice do novych zhavicu neni zase tak velka.
Zatim je jen maly mraz. Melo by to startovat na prvni nazhaveni. Pravdepodobne tve zhavice pri zhaveni jiz nedosahuji obvykle teploty. To muze byt zpusobeno tim, ze jsou uz castecne vypalene, zvedl se jim elektricky odpor a pri zhaveni jimi prochazi mensi proud a nestihnou se nazhavit na vyssi teplotu. Investice do novych zhavicu neni zase tak velka.
- martyG
- Pokročilý
Tak my dvaja si môžeme podať ruky, pretože takto isto mi fofo ráno štartuje a to mám komplet výmenu origo žhavičov a filtra Delphi. Chcel som ísť na diagnostiku, ale ako vidím asi je to zbytočné...Mathiassko píše: Tak mam rovnaky problem ako vacsina ludi v tomto vlakne. Ranne starty mojho focusa su proste vzdy az na druhy raz. Aj dnes (vonku bolo -6) dvojite nazhavenie az pokym necvakne relatko zhavenia. Potom start. Motorom sa potoci, ale ako keby neprisla vobec nafta do systemu.
Vždy ma zožiera slepá závisť, keď počujem ako štartujú staré ochcávky

Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martyG
- Pokročilý
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- sir
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
TDCI - startiky
to pelen: Mozne je vsechno. Ovsem kdyz zhavice v servisu vytahli a premerili, jejich zaver byl, ze neni treba menit. Rozhodne uz do servisu nejdu, kdyz mi to zatim timto zpusobem startuje OK, dalsich 10.000 Kc bez rozpoznani priciny chyby bych uz asi nerozchodil. Ale dik za koment, neco na tom asi bude, bud spadla nafta (cerpadlo) nebo zhavice, ale co by na to rekl Jan Tleskac?
FF 1.8TDCI 74kW COMBI, r.v. 01/2004, Tm.seda metaliza
- bluetoooth
- Junior
- Ahmed
- Test driver
Re: Starty za studena - smutna historie
Na jake cerpadlo cekas? Diesel netlaci naftu pred startovanim, jako je tomu u benzinaku... Podle me jedina vec, co jsi udelal je, ze jsi 2x nazhavil a tim to lepe chyta, protoze je ta komora lepe prohrata. To vetsinou neni treba delat ani pri -15°C, pokud je vsechno v poradku. Urcitou roli taky hraje olej, ale to se tu uz psalo xxxkrat.sir píše:Po kontrole zhavicu, diagnostice, vymene 2 vstriku a prehrani SW se mi nektere problemy odtranili, ale puvodni studene starty zustaly. Dnes rano -2C, kdyz pres noc bylo kolem -5C, jsem vyzkousel nasledujici. Otocit klickem, pockat cca 15 sekund, nestartovat a klicek zase vypnout. Pote jeste jednou zapnout klickem, pockat cca 10 sekund na cerpadlo a nastartovat --> startlo napoprve. Nevim cim to je, zkousel jsem to jiz dvakrat a bezproblemu. Nevim jestli to je cerpadlem, nebo jeho nabehem. Kdo mate tyto problemy, vyzkousejte to a napiste vase zkusenosti. Cus.
- abe
- Junior
Ahoj, tak píšu po týdnu co jsem byl v servisu kvůli startování u p.Dudíka z Kravař
Zkoušel jsem auto týden, ať zas nepíšu že je vše v pořádku a ona se mi ta chyba se startováním vrátí. Takže dnes můžu potvrdit že se startováním nemám chvála bohu problém
hurá
Měl jsem špatný vstřik na 1 a 3 válci, hodně propouštěli přes přepad. Výměna pro jistotu všechny vstřiky za starší(které byli v pořádku), vyšli mně na 1ks 1000kč, ale se zárukou půl roku. Takže jsem šťastný jako blecha.
P.S. na diagnostice my to hlásilo, občasná chyba zapalovaní.
Zkoušel jsem auto týden, ať zas nepíšu že je vše v pořádku a ona se mi ta chyba se startováním vrátí. Takže dnes můžu potvrdit že se startováním nemám chvála bohu problém

Měl jsem špatný vstřik na 1 a 3 válci, hodně propouštěli přes přepad. Výměna pro jistotu všechny vstřiky za starší(které byli v pořádku), vyšli mně na 1ks 1000kč, ale se zárukou půl roku. Takže jsem šťastný jako blecha.
P.S. na diagnostice my to hlásilo, občasná chyba zapalovaní.
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem si byl u mechanika pro moje autí, tak zrovna přede mnou maník vyzvedával svoje Fofo s podobnym problémem co tady popisujete u Vašich TDCi. Stál jsem stranou a odposlech jsem rozhovor o jeho startech. Mechanik mi pak řek že mu dělal vstřiky že je to bolístka těhle motoru a že by to mělo bejt už v poho. Takže zřejmě dělal to samé co Abemu.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/