co vas v posledni dobe vytocilo
- chycek
- Pokročilý
Re: co vas v posledni dobe vytocilo
Hm, tak to je škody, hlavně že jsou všechni OK.
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
§ 19, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(4) Vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Vodič motorového vozidla i nemotorového vozidla odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo.
Celkom na zamyslenie...
(4) Vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Vodič motorového vozidla i nemotorového vozidla odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo.
Celkom na zamyslenie...
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

ved to je v poriadku: Ak mas zelenu ked odbocujes vlavo/vpravo a na danej ceste je prechod kde idu chodci...to je to iste ako ked odbocujes vlavo ale musis dat prednost vozidlam iducim oproti rovno
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Akurat sa tam nic nepise o prechode pre chodcov - iba o chodcoch prechadzajucich cez vozovku.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

-
- Test driver
Podle mě se tam předpokládá, že budou přecházet po přechodu pro chodce ...
Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- bertikcertik
- Junior
Neznám do podrobna sice vaši vyhlášku na SK, ale předpokládám, že grupa právníků jen rozšířila bod o ustanovení povinností řidiče, ve kterém se mimo jiné praví, že: Řidič nesmí ohrozit chodce přecházející pozemní komunikaci, na kterou řidič odbočuje, při odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci, při vjíždění na pozemní komunikaci a při otáčení nebo couvání.georgi píše:§ 19, zákon č. 8/2009 Z.z.:
Celkom na zamyslenie...
Z toho se logicky nabízí otázka, že omezit chodce vlastně může a aby ho vlastně ani neomezil, přikazuje mu tento váš paragraf 19 mu dát dokonce přednost. Takto bych si to vysvětlil

Jen pro informaci, u nás máme jen toto znění § 21, bod 5: Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
Samozřejmě, bavím se o chodcích mimo přechod. O přechodu je to jiná.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Motorkáři. Co ti dnes předváděli, jsem již dlouho neviděl. Řekl bych, že mají o více jak dvě kolečka míň...
Že čára není zeď jsem již nějak akceptoval a většinou se jim uhnu ke kraji. Někteří i poděkují. Dnes nás však brala nějaká skupina na křižovatce u Letů (I/4) tak, že kolona aut jela těch svých 80 km/h, asi dvacet motorek nás postupně předjíždělo ani ne stovkou. Na omezení před křižovatkou kolona zpomalila na šedesát, motorkáři také ubrali, ale pořád měli lehce navrch a aby jim to na těch výbrusech moc nedrncalo, brali to v protisměru za dvojitou čárou. Auta od Prahy se jim vyhýbala až na krajnici.
Podobná scénka se opakovala na křižovatce před Milínem, kde se k tomu přidala ještě jedna dáma, s vlastní charakteristikou na kapotě. Zřejmě pospíchala, ale když se proti ní vylouplo auto, nějak nemohla v koloně najít mezeru, kam by se zařadila. Zůstala tak stát čumákem v koloně a zadkem v protisměru.
No a jako třešnička objížďka přes Jíloviště. Kvůli nějakému vysekanému motorkáři byla Strakonická pod Cukrákem uzavřena.
Už aby tu byl podzim, chalupáři zazimovali své letní příbytky, přeživší motorkáři své stroje a pumpičkáři své bicykly. Pak snad bude až do jara klid.
Že čára není zeď jsem již nějak akceptoval a většinou se jim uhnu ke kraji. Někteří i poděkují. Dnes nás však brala nějaká skupina na křižovatce u Letů (I/4) tak, že kolona aut jela těch svých 80 km/h, asi dvacet motorek nás postupně předjíždělo ani ne stovkou. Na omezení před křižovatkou kolona zpomalila na šedesát, motorkáři také ubrali, ale pořád měli lehce navrch a aby jim to na těch výbrusech moc nedrncalo, brali to v protisměru za dvojitou čárou. Auta od Prahy se jim vyhýbala až na krajnici.
Podobná scénka se opakovala na křižovatce před Milínem, kde se k tomu přidala ještě jedna dáma, s vlastní charakteristikou na kapotě. Zřejmě pospíchala, ale když se proti ní vylouplo auto, nějak nemohla v koloně najít mezeru, kam by se zařadila. Zůstala tak stát čumákem v koloně a zadkem v protisměru.
No a jako třešnička objížďka přes Jíloviště. Kvůli nějakému vysekanému motorkáři byla Strakonická pod Cukrákem uzavřena.
Už aby tu byl podzim, chalupáři zazimovali své letní příbytky, přeživší motorkáři své stroje a pumpičkáři své bicykly. Pak snad bude až do jara klid.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- Zemča
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
bacha, znám lidi, kteří honí bicykl i v zimě (patřím mezi ně)
je: Kia Rio 1,4 16V Play, 71kW, 2011
byl: Ford Focus Combi 1,8TDDi, 55kW, 2001
byl: Fiat Tempra 1,9TD, 66kW, 1993
byl: Ford Fiesta, 1,1i, 37kW, 1993
byl: Trabant 601s de Luxe, 19kW, 1986
https://www.ermail.cz/link/maemVJJcYjNlT ... lVN2ClVjmV
byl: Ford Focus Combi 1,8TDDi, 55kW, 2001
byl: Fiat Tempra 1,9TD, 66kW, 1993
byl: Ford Fiesta, 1,1i, 37kW, 1993
byl: Trabant 601s de Luxe, 19kW, 1986
https://www.ermail.cz/link/maemVJJcYjNlT ... lVN2ClVjmV
- NEEO
- Test driver
tak jsem slavil s kámošem narození jeho potomka v Hradci Králové v novém pivovaru v nějakém Rooster's Cocktail Baru a pivko plzeň za 60kč
zloději

- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to JardaB: Když to čtu, tak jsem rád, že jedu do Prahy až dneska...
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Začínají mi docházet slova. Opět sedím na policejní stanici a sepisujeme protokol. Poptávka po airbagách je zřejmě vysoká, protože auto nevydrželo bez povšimnutí jedinou noc. V pondělí ráno jsem si ho vyzvedl ve firmě opravené a vysušené, večer dorazil domů, zaparkoval, zamkl a ráno na mne opět čumí jen díra ve volantu
A jsem prý opět druhý, tentokrát je přede mnou stejný případ (také airbag).
Asi v tom autě začnu nocovat...
Jestli to tak půjde dál, přijdu o povolení parkovat mimo firemní parkoviště, což pro mne bude znamenat denně další hodinu cestování navíc
A co je hoší, jsem si jist, že jsem večer auto zamykal (ještě jsem to zkoušel), ale ráno byly dveře bez poškození otevřené (okénko vcelku a nikde žádná rýha). To bude ještě radost s pojišťovnou
Dá se takto snadno "stará" fabie otevřít (kombík, 2008, centrál bez alarmu)? Stačí jen ano/ne, zbytek případně přes SZ.

A jsem prý opět druhý, tentokrát je přede mnou stejný případ (také airbag).
Asi v tom autě začnu nocovat...
Jestli to tak půjde dál, přijdu o povolení parkovat mimo firemní parkoviště, což pro mne bude znamenat denně další hodinu cestování navíc

A co je hoší, jsem si jist, že jsem večer auto zamykal (ještě jsem to zkoušel), ale ráno byly dveře bez poškození otevřené (okénko vcelku a nikde žádná rýha). To bude ještě radost s pojišťovnou

Dá se takto snadno "stará" fabie otevřít (kombík, 2008, centrál bez alarmu)? Stačí jen ano/ne, zbytek případně přes SZ.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- petulak
- Test driver
Těm kreténům, stačí 8 vteř. a jsou ve vnitř.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
jardab: ano da, je na to jednoduchy figl. Focus jednickovy je otevreny do minuty bez poskozeni
Mozna ze zasveceni maji jeste lepsi metody.

Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- chycek
- Pokročilý
Nějak takhle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Dla-fTE ... re=related[/youtube]
Té reklmy na konci si nevšímejte.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Dla-fTE ... re=related[/youtube]
Té reklmy na konci si nevšímejte.
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to su tie nase derave zakony... podla tohoto musis dat prednost akymkolvek chodcom, prechod neprechod !georgi píše:§ 19, zákon č. 8/2009 Z.z.:
Celkom na zamyslenie...