tak trochu jiný sraz - cyklovýlety - co takhle něco v 08/12
- MART.IN
- Člen klubu
Re: tak trochu jiný sraz - cyklovýlet jaro 2011 - předehra 9.10.
na přesmykači tolik nezáleží
na řazení si zvykneš hodně rychle a na řazení 2:1 ještě rychlejc
na řazení si zvykneš hodně rychle a na řazení 2:1 ještě rychlejc
Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002
- qwerton
- Pokročilý
já jsem na sramu jel jednou, bylo to cca 40 km a na to řazení jsem si nezvyknul - no, vlastně ani nechtěl, protože celá ta Merida mě štvala.
švára si na něj sednul a říkal, že bude blinkat, jak je to vysoký.
takže až se rozjezdím, tak to bude v pohodě, určitě v tom hraje roli valivý odpor, měl jsem 1,95 a ted 2,25 mám takový pocit, s takovejma drapákama (ještě mě napadá, že rychlosti měřím na jiných cyklo kompjůtrech, tak v tom taky může být drobný rozdíl...
no, když postavím vedle sebe starý a nový, je to fakt jako dětský koloRaada píše: Ja bych mel spis problem jezdit na klasickych "detskych" 26" MTB

no jo, ale to že Raada jezdil na 28" jsem zapoměl, takže u něj to asi rozdíl nebude. u mě to rozdíl je. převody jsou určitě jinak, to je jasný a kliky nevím, to jsem nějak neměřil. ale vím, že úsek, kde jsem jel předtím na 3/8 (max) cca 31 km/hod a mít ještě menší kolečko, tak rezerva v silách by byla, tak stejny usek jedu dneska při 3/6 (z 3/9) cca 29 km/hod nebo na 3/7 těch 31 km/hod ale na víc není síla - zatímMART.IN píše:Nesouhlasim s qwertonem![]()
26 v. 29 neni o síle, délka klik a převody jsou o síle, 29 o valivém odporu a jízdních vlastnostech, ale Raada do teď jezdil na 29´´ takže:

- Raada
- Test driver
Ja mam na trekovym kole nejtezsi prevod 48x13 a nejlehci 28x30. Na biku mam 44x11 a 22x36! Na treku jsem radil ten nejtezsi az kdyz jsem dosahl rychlosti vyssi nez 35km/h a pouzival jej jen z kopce nebo jako udrzovaci na dlouhych rychlych rovinkach, kde nebyl problem jet 40 i vice. Ted mam gumy 29x2.00 a premyslim, ze kdyz bych jel nekam na delsi jezdeni po asfaltu tak si tam prehodim trekovy plaste a duse. Rozmer rafku je stejnej 622, jen je o neco sirsi nez na treku.
- qwerton
- Pokročilý
hele to je na mě už moc akademický
, ale trochu jsem pohledal a máme to skoro stejný, až na 4 zoubky na velkým vzadu 
FSA Gamma Drive 44/32/22 MegaExo
SRAM PG950 11-32T (11-32 (11-12-14-16-18-21-24-28-32 tooths))
no, je jedno co tam je, hlavně, aby to umělo tahat vozík s dvojitou náloží ve srovnání s podzimem
tzn tak o 14 kg nákladu více - při suché plínce 

FSA Gamma Drive 44/32/22 MegaExo
SRAM PG950 11-32T (11-32 (11-12-14-16-18-21-24-28-32 tooths))
no, je jedno co tam je, hlavně, aby to umělo tahat vozík s dvojitou náloží ve srovnání s podzimem

- Raada
- Test driver
Tak jestli pojedes na jare opet s vozikem, ale tentokrat s obema prckama tak to 

- qwerton
- Pokročilý
no, přesně tak nějak to mám v plánu
ale nejdřív si to budu muset někde v kopcích trochu vyzkoušet, abych pak nemusel někde tlačit a nebyl za kotvu

ale nejdřív si to budu muset někde v kopcích trochu vyzkoušet, abych pak nemusel někde tlačit a nebyl za kotvu

-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě kolo stojí od posledního výletu a vyjede asi až na další výlet s váma. Takže kotva budu já, protože přes zimu nebylo kde a jak trénovat 

- Raada
- Test driver
Vymluvy!!! Na zacatku ledna bylo hodne teplo tak se slo projet a pristi tyden se ma oteplit tak urcite vyrazime provetrat novy kolicka
. Tento rok bychom chteli jet Krale Sumavy tak musime neco najet at tam nejsme za uplny hovada.

-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že sem v práci od rána do noci a to i některé víkendy, tak těch skoro doslova pár dní kdy bylo hezky, sem raději věnoval částečně autu a částečně svému relaxu na horách či v posteli. Na kolo jdu, až bude pryč sníh a minimálně 15 stupňů. Dřív ne.
- qwerton
- Pokročilý
přesně, příležitostí už letos bylo dost, a už netrpělivě čekám, až ten bílej hnus zase sleze.
Fordík: teď jsem koukal na předpověď a v pondělí by mělo být 10°C, takže když trochu slevíš ze svých teplotních nároků tak můžeš hned vyrazit
Raada: jo tak na krále šumavy si troufáš? no, tak to budu držet palce. já se chystám na tu zlatou šlapku, jak jsem psal, to není taková masovka a je to stejný termín. jo hele a trochu mimo mísu, na kole máš duše s galuskovým, nebo s auto ventilkem?
Fordík: teď jsem koukal na předpověď a v pondělí by mělo být 10°C, takže když trochu slevíš ze svých teplotních nároků tak můžeš hned vyrazit

Raada: jo tak na krále šumavy si troufáš? no, tak to budu držet palce. já se chystám na tu zlatou šlapku, jak jsem psal, to není taková masovka a je to stejný termín. jo hele a trochu mimo mísu, na kole máš duše s galuskovým, nebo s auto ventilkem?
- Raada
- Test driver
No Krale chci dat jenom v ty 70km verzi a SArka by jela asi jen 45km. Skoda, ze je to ten samej termin jako ta slapka. Docela bychom jeli i ji. Jela by nas skupinka asi 4 lidi s celoperama tak by mohla bejt i sranda. Rozhodne nepojedeme za nejakym vysledkem, ale spis si to uzit a svezt se.
Mam samozrejme galuskovy ventilky. Uz jen proto, ze ho neriznes o rafek jako autovej.
Mam samozrejme galuskovy ventilky. Uz jen proto, ze ho neriznes o rafek jako autovej.
- qwerton
- Pokročilý
no, ta šlapka je právě schválně ve stejném termínu, aby tam nebylo tak plno 
no, já jsem to vyměnil za autovej, protože ruční pumpičkou ten galuskovej na 4 atmosféry fakt nenašťouchám a to mě trochu zneklidnilo. jinak jsem právě už letos defekt řešil a krom toho, že jsem neměl tu galusku jak pořádně nafouknout, tak druhý překvápko bylo, že jsem dírou v ráfku ten autovej ventilek neprotáhnul....

no, já jsem to vyměnil za autovej, protože ruční pumpičkou ten galuskovej na 4 atmosféry fakt nenašťouchám a to mě trochu zneklidnilo. jinak jsem právě už letos defekt řešil a krom toho, že jsem neměl tu galusku jak pořádně nafouknout, tak druhý překvápko bylo, že jsem dírou v ráfku ten autovej ventilek neprotáhnul....
- Raada
- Test driver
Ja mam velkou kovovou pumpu asi za litr s manometrem a tou nafoukam bez problemu treba 10atmosfer a hlavne za chvilku. Ma koncovku jak na autovej tak na galuskovej ventilek. Tu mam na takovy to maly domaci foukani
. Na kole vozim pumpu s duopistkem, ktera ma moznost foukat jak autovej tak galuskovej ventil. Sice to trva podstatne dele, ale v pripade nouze nebo defektu to bez problemu nafoukam taky. Na treku jsem mel 4,5 atm. a bez problemu jsem to natlacil. Obecne lepsi kola maji jenom galuskovej ventilek, ten motorkovej najdes na tech horsich.

- qwerton
- Pokročilý
aha, takže jsem si z dobrýho kola udělal horší? sakra
já mám taky dvoupístovou na autoventilek i galusku, ale je to jen nasazovací na ventilek a na starým kole jsem tam dostal maximálně 2,5 a víc mi to nešlo.
no nic, zž to mám hotový a vzadu mám autovej, tak je to jedno. ted uz to zpět nevrátím.

já mám taky dvoupístovou na autoventilek i galusku, ale je to jen nasazovací na ventilek a na starým kole jsem tam dostal maximálně 2,5 a víc mi to nešlo.
no nic, zž to mám hotový a vzadu mám autovej, tak je to jedno. ted uz to zpět nevrátím.
- Raada
- Test driver
Ja si pri koupi hned koupil nahradni dusi a blbec jsem prehledl, ze Specialized duse stoji 250Kc. Tak mam super drahou dusi. Na webu se da koupit Maxxis treba za 120Kc i mene. Samozrejme v 29" neni takovej vyber, ale da se rozhodne levneji nez za 250
.
Jo a mam pocit, ze autovej ventilek neudrzi tak vysokej tlak jako galuskovej. Proste videl bych ho jako spolehlivejsi, neproriznes ho o rafek a projde dirou.

Jo a mam pocit, ze autovej ventilek neudrzi tak vysokej tlak jako galuskovej. Proste videl bych ho jako spolehlivejsi, neproriznes ho o rafek a projde dirou.