Nebavíme se o názorech ale zkušenostech s jednotlivéma gumama. Ty jsi neřekl svůj názor a zkušenosti s gumama, ale jen papouškuješ výsledky testů, a ještě jedna paní povídala . Je zde 80% členů, kteří na vlastní zkušenost mohou porvrdit, že gumy na autě se chovaly jinak, než psaly v testech.Hal9000 píše:To je jeden pohled. Druhý je že někdo řekl svůj názor a pár lidí jiné názory prostě nemusí.
Ale, tůto je můj zdejší poslední příspěvek do této debaty, jezděte na čem chcete
Mám s 6mm vzorkemm Michelin Alpin sport 5let staré. Na suché a posoplené zimní cesty sedí velmi dobře, ale já jezdím 50 km do práce okrskama mimo Brno a jezdím o víkendech do hor, nebo si auto pujčují syni též na lyžování. Sníh na cestě o síle 3cm dělá těmto gumám problém tak proto obouvám gumy , které mám odzkoušené v těch nejtěžších podmínkách, kdy druzí již ve fujavici nasazovali řetězy. Nebýt proražení jedné staré předchozí zimní, tak jsem koupil nové Sávy, ale problém byl sehnat jednu gumu, tak jsem musel koupit přechodně celou jetou sadu, a tím na nové již nebylo. S vyhláškou to nemá nic společného. Zimní obouvám od roku 1998 a to v listopadu, do konce března , nebo dojíždím.Eidž píše:A jsme u toho - lidi koupí zimní, protože legislativa nařizuje.
Ale smysl je úplně někde jinde. Možná, na to ježdění, co má ballu, by kvalitní letní s vyšším vzorkem fungovaly líp, než povinné zimní, které koupil jeté, aby měl od cajtů klid. Nevím, kam a jak jezdí ballu. Jen odhaduji. Protože kdyby jezdil ve sněhu, tak si asi koupí nové. Nevím. Odhaduji.
V testu AutoZeitung (DE) 2011 - 205/55 R16 skončily na 5. místě více zde: http://www.autozeitung.de/reifentest/wi ... n393674/10phofy píše:Jaký je je Váš názor na tyhle pneumatiky? http://pneumatiky.heureka.cz/pirelli-wi ... kace/#text
Dovolím si nesouhlasit. Především jde o to, KAM a KDY s autem v zimě jedeš. Jestli jedeš v nížině do práce a zpět, tak sníh za zimu na silnici potkáš tak 5 dnů za zimu. Jinak jezdíš na vodě, či suchu.Forfoc píše:.... O co v zimě jde především, je bezpečná jízda na sněhu ....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů