Při odbočování má řidič dát přednost chodcům. A jelikož chodec smí přecházet vozovku, pokud do 50 m není přechod, tak i pokud tam nebyl přechod, měla dle mého názoru přednost.silverwolf píše:Včera: odbočuju z hlavní na vedlejší a vidím, jak na tý vedlejší jedna mladá tlačí kočárek a za ruku vedle dalšího prcka. Kouká na mně jak odbočuju a furt jde - z chodníku na silnici. Tak jsem přibrzdil abych se ujistil, že mě vidí, ona sice zpomalila, ale šla pořád dál. Tak to jsem kua nevydržel, stáhl jsem okno a houk jsem na ní : " madam, tady není žádnej přechod!" A víte co mi na to řekla? " Já jsem byla na vozovce první"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Těhotenství (obzvláště první a počátek - první trimestr) je pro ženský organismus záhul. Některá to zvládne dobře, některá ne. A hormony jsou fakt svina.Boban píše:voe žárlit měsíc po svatbě to fakt nééééMacmiro píše:Boban: Tak to je sílaKomunikuje alespoň s tebou? Jakou má představu, že to bude řešit. Zkus se domluvit, že jí dáš nějákej prostor pro osobní život, vyser se na žárlení. Držím palec
))))) prostor by chtěla, ale tak aby mě bylo jedno kde je a kdy se vrátí, to, ale dle mého nemusíme být spolu
, jo komunikuje , tak, že v pátek se zastaví pro nějaký věci.
Možná už jste to u Vás zrušili, ale v ČR má chodec za povinnost při přecházení vozovky použít přechod, místo pro přecházení, atd. Pokud přechod není do 50 m, smí přecházet vozovku i mimo přechod. Ale mimo přechod nemá "absolutní" přednost. Paragraf 54, odst. 2.misoo píše:keby nemala decka - jemne narazit nech si o kapotu aspon namlati hubu, ziadne prechadzanie mimo prechod neexistuje a duplom ze by mal chodec prednost !! teda aspon u nas...
No, asi bude problém někde jinde a tohle (nebudu si kazit náladu odepisováním) je už jen záminka. Co mi ale hlava nebere, že v jednom roce jde zvládnout svatba, dítě a rozchod. V každým případě držím pěsti, at do dopadne pro všechny co nejlíp.Boban píše:Zuzko jj máš a mělas pravdu !!! že by opět ?![]()
Eidž nemám žádnou potřebu prověřovat co kdy a jestli tamnebo onam opravdu byla, ale dostávat za uši protože jí pošlu smsku když je u kamarádky, že nebude si kazit náladu odepisováním atd. to mi nepříjde normální.První trimestr už je pryč a ona taky.
Taky je tam napsáno: Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem.Eidž píše:Paragraf 5, odst.1, písmeno h)
ridič je povinen:
h) s výjimkou řidiče tramvaje umožnit chodci, který je na přechodu pro chodce nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky; ... (pak se píše o povinnosti jet tak, aby jsi byl schopen i zastavit vozidlo, pokud je to nutné)
Tedy koukám do pravidel vytištěných dle novely z roku 2006.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů