FrnaK píše:Jasio píše:Pro nováčky, kteří se nedostali k dokumentaci:
Když vezmu verzi kombi a kola R14 (protože s větším průměrem se mírně zvyšuje spotřeba)
1,6 průměr 6,9 l
1,8 průměr 7,5 l
2,0 s koly R15 průměr 8,9 l
Pokud někdo jezdí za míň tak většinou mimo město a s lehkou nohou.
Ještě jeden faktor: 1,6 používá dlouhé převody a to znamená nižší hlučnost a spotřebu. Naproti tomu 2,0 nebo vozy ve výbavě Trend, mají krátké převody s opačným účinkem.

Jsem novacek a zajima mne, jak se podari nekomu dostat u 1.6-ky spotreba na 6,9. Jezdim s velmi lehkou nohou, nejsem zavodnik, radim mezi 2,5 az 3 tis otacek a spotreba? Za cerven jsem nekde kolem 9 a 9,5
litrech/100 km

Muze byt problem v motoru? Proc mi to tak desne zere ... ?
Dekuji za kazdy tip!
Osobne tiez niesom velmi spokojny so spotrebou,priemerka okolo 7,5l,ale to najazdim vacsinou mimo mesta,ak vacsinou v meste tak 8,5.Tie tabulkove hodnoty sa daju dosiahnut ozaj iba pri velmi defenzivnej jazde,predpisaanych 14" kolesach,bez klimy a za idealnych poveternostnych podmienok.Cifru 9,5 som tam videl uz tiez,ale to som jazdil velmi razatne po meste a klukatych cestach mimo mesta a motor udrzoval vo vysokych otackach...Najnizsiu priemerku,ktoru mi vykazoval bolo 5,4 mimo mesta pri plynulej jazde s dodrzovanim vsetkych rychlostnych limitov....