Vzduchový filtr
-
- Test driver
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem pátral a originál stojí 300.-, takže není co řešitchmelko píše:ak je to renomovaná značka tak si myslim, že u filtru žiadne rozdiely nebudu...kolega pracoval v jednej takej firme a hovoril, že každý týžden menili obaly presne podla toho pre koho tie filtre dodávali...
ak je to no name, tak by som radšej priplatil za tu značkovu..

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- toro
- Nováček
to PHECZ
To není o stovkách, ale o desítkách korun!Hlavně záleží, kde to koupíš.Není butique jako butique.Tak, jak píše Pelen, je to správné.Když na tebe dolehne výměna v poklídku řešíš....
1,8 TDDI 66 kW - HB, red pipe met.
- mosad
- Junior
Taky jsem se chtěl podívat na vzduch filtr. Jenže nejdou povolit dva šroubky na levé straně u výstupu hadice. /Vpravo šly v poho/ Vesele se točí celé i s tím spodním protikusem. Včera sem to nastřík MD sprejem ale moc nevěřím že povolí. Ten protikus je navíc kulatý a není tam moc místa ho něčím přidržet. Máte nějaké rady co s tím? Podle toho, že ty dva šrouby nejdou povolit a zarezly bych tipoval, že filtr dlouho nikdo neměnil.
- carlos
- Junior
Poradím, měl jsem to samé, vyndej celý kastlík vzduchového filtru,
je tam jen posazen v takových 2 gumových čepech. Je samozřejmě
nutné sundat hadice, které vedou z filtru.
Když to budeš mít venku, tak se s tím už dá něco podniknout.
Já jsem ten kulatý protikus zbrousil na plocho pro stranový klíč.
(obyčejným pilníkem- trpělivost nutná
) Pak už to šlo za co chytit
a povolit. Vyrobil jsem tak vlastně matku, která se dá přidržet klíčem.
Nebo tam dáš novou matku.
je tam jen posazen v takových 2 gumových čepech. Je samozřejmě
nutné sundat hadice, které vedou z filtru.
Když to budeš mít venku, tak se s tím už dá něco podniknout.
Já jsem ten kulatý protikus zbrousil na plocho pro stranový klíč.
(obyčejným pilníkem- trpělivost nutná

a povolit. Vyrobil jsem tak vlastně matku, která se dá přidržet klíčem.
Nebo tam dáš novou matku.
- mosad
- Junior
Moc dík za radu. Nakonec to řeší servis, protože mi včera několikrát zůstalo viset plynové lanko. Fík řval jak býk, 4000 otáček a jen sem řadil. Po chvíli se naštěstí plyn pustil, ale pak už fungoval jen jako vypínač - jedu/nejedu. Tak sem to hned odvez do servisu a rovnou jim řek ať vyřeší i šrouby na filtru.
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mně dnes stalo to samý u jednoho šroubku,nepomohla ani brzdovka,budu muset vyndat celej kastlík,jak píše Carlos.mosad píše:Taky jsem se chtěl podívat na vzduch filtr. Jenže nejdou povolit dva šroubky na levé straně u výstupu hadice. /Vpravo šly v poho/ Vesele se točí celé i s tím spodním protikusem. Včera sem to nastřík MD sprejem ale moc nevěřím že povolí. Ten protikus je navíc kulatý a není tam moc místa ho něčím přidržet. Máte nějaké rady co s tím? Podle toho, že ty dva šrouby nejdou povolit a zarezly bych tipoval, že filtr dlouho nikdo neměnil.

- mosad
- Junior
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Díky Carlosovi
Demontáž+ povolení zarezlého šroubku+zpětná montáž=30min.
Trochu jsem to vylepšil,když už jsem to mněl venku:rostříhal jsem manželce gumový rukavice,co mněla na práci na zahradě,použil jsem konečky prstů,naplnil vazelínou a navlékl zespodu na ty kroužky,v kterých je protizávit.Tak snad budu mít příště pokoj.

Demontáž+ povolení zarezlého šroubku+zpětná montáž=30min.
Trochu jsem to vylepšil,když už jsem to mněl venku:rostříhal jsem manželce gumový rukavice,co mněla na práci na zahradě,použil jsem konečky prstů,naplnil vazelínou a navlékl zespodu na ty kroužky,v kterých je protizávit.Tak snad budu mít příště pokoj.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: Vzduchový filtr
zdravim vsetkych,
a otazka otazocka...kupil som si origo vzduchovy filter a je pri nom pribaleny stvorcek z cierneho molitanu tak 5x5x1,5 cm - co s nim?????
filter som este nemenil, takze to v tom plastovom kastliku mozno najdem, ale radsej sa pytam dopredu.
edit: este nieco ma napadlo, ako je utesneny ten rezonator (neviem ako inak nazvat cierny plastovy box v spodnej casti prepojeny s telesom vzduch. filtra, umiestneny je vedla airboxu smerom k blatniku), pretoze jam ho nemam utesneny nijako. Asi odtial nieco vypadlo.
a otazka otazocka...kupil som si origo vzduchovy filter a je pri nom pribaleny stvorcek z cierneho molitanu tak 5x5x1,5 cm - co s nim?????
filter som este nemenil, takze to v tom plastovom kastliku mozno najdem, ale radsej sa pytam dopredu.
edit: este nieco ma napadlo, ako je utesneny ten rezonator (neviem ako inak nazvat cierny plastovy box v spodnej casti prepojeny s telesom vzduch. filtra, umiestneny je vedla airboxu smerom k blatniku), pretoze jam ho nemam utesneny nijako. Asi odtial nieco vypadlo.
bude
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW titanium 2013
Bol
Focus combi 1,8TDCi 85kW GHIA 2002
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Bol
- Jemar
- Zkušený
Po vyndání starého filtru bezpečně poznáš kam ten molitanový čtvereček patří.
- jamaka
- Test driver
v diesloch patri stvorcek do kosa a rezonator je tam len volne vsunuty.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Nováček
dik za rady,
s tym stvorcekom by som to celkom chapal, kedze ten filter ide aj do benzinov, ale ten rezonator ma dojima. to ho mozem rovno vyhodit, zbytocne tam rezonuje jak je tam volny

s tym stvorcekom by som to celkom chapal, kedze ten filter ide aj do benzinov, ale ten rezonator ma dojima. to ho mozem rovno vyhodit, zbytocne tam rezonuje jak je tam volny

bude
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Bol
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Bol