Po prerazeni chvilku pockej a az potom pridej plyn. Je mozne, ze jsi rychlejsi nez sepnuti spojky.

Ale divny je, ze se mi to stava pouze kdyz dam plyn na podlahu. Kdyz jezdim "normalne" tak to slape jako hodinky...Boban píše:Já to sázím na 99% sjetá spojka už je tak hotová, že jí utrhneš i na čtyřku. Kdyby to byl rozepínací mechanismus, poznal bys to při samotném řazení (šlo by hůř řadit ) a kdyby byla mastná lamela od oleje měl bys strátu oleje tudíž louži pod autem.
Diky za vyklad. Jeste dotazek, kolik si mam tak pripravit na opravu? Do Fordu ale asi nepujdu... tak cca od vodka.. Jestli mam zacit setrit..Boban píše:Vím jak to myslíš, ale přece v souvislosti na sešlápnutí plynu ti vzrustá výkon který potřebuješ přenést z motoru na převodovku a následně kola.
Je pravda ta věc, že by se to projevilo spíš třeba když pojedeš do kopce na 2 nebo 3ku kdy má motor větší sílu než na tu čtyřku. To že to utrhneš za jízdy bez jakýhokoliv pohybu spojkového pedálu nasvědčuje tý spojce,, mechanismus vylučuju z důvodu tohodle - spojkové ložisko funguje tak, že když sešlápneš pedál, brzdová kapalina tlačí ložisko od převodovky směrem k motoru, tím stlačí centrání pružinu a ta přes páku odtlačí přítlačák od lamely a setrváku, věř mi ta pružina je hodně silná a jen tak by to samovolně neklouzlo, lamela je už moc tenká nebo mastná obojí je špatný
spíš to první
![]()
kdyby to bylo jinak poškozený tak bys to poznal při rozjezdu kdy pouštíš spojku víc s citem, celý auto by cukalo.
Jeste mi akorat neni jasny, proc to dela jen obcas :/pelen píše:Pri seslapnuti plynu uplne na podlahu se myslim nastartuje booster efekt - ridici jednotka kratkodobe zvysi moment a v tom ti sjeta spojka proklouzne.XBD846 píše: Ale divny je, ze se mi to stava pouze kdyz dam plyn na podlahu. Kdyz jezdim "normalne" tak to slape jako hodinky...
To jsem pochopil, ale mel jsem na mysli tu plnou akceleraci. Malo kdy to vypadne..chmelko píše:ved ti to tu Pelen celkom pekne vysvetlil..
ide o to,že pri plnej akceleracii nevladze spojka pritlačit tanier tak aby chytil hned a neprekluzoval..
ak to tam davas jemne, tak sa chyti..
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Semrush [Bot] a 2 hosti