nepatrné pohasnutí světel u c maxe 05
- mickielli15
- Pokročilý
Re: nepatrné pohasnutí světel u c maxe 05
tak to mě trochu uklidnilo, ale stejně je to trošku rušivé 

Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition 

- zuntak
- Junior
Tak sem se ptal a prý ford má dobíjení takový že přebíjí trošičku takž asi bez nějakýho problému,a hold prý jsou citlivý halogenový žárovky tak je to znát,škoda to dělá taky u oktávek ale dávaj na kostku u žárovky nějaký odpor tepelný a ten to zmírní ale nikde jsem ho ještě neviděl tak nevím jak to funguje.
- KASHA
- Pokročilý
taky mám novou baterii a fungl novej alternátor a při přidání plynu mi to taky dělá. Jinak v osvělený zadní SPZky, taky vyhnilý kontakty. Dají se samostatně někde koupit nebo ste je nastavovali nějakým plíškem "made in dodo"?
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

- stand
- Zkušený
uhnilé osvětlení vyřeš led páskem
Jinak světla stále kolísají i s novou baterkou..

Jinak světla stále kolísají i s novou baterkou..
- KASHA
- Pokročilý
Hmm led páskem říkáš
pošli odkaz

FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

-
- Zkušený
Taky mi při sundání nohy z plynu svítí světla o trošičku míň,asi je to normální,na volnoběh to dobíjí menším napětím.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- stand
- Zkušený
http://www.led-tech.cz/131-led-pasek-su ... -metr.htmlKASHA píše:Hmm led páskem říkášpošli odkaz
Něco takového vyber (lépe asi vybrat voděodolný model), nalep dovnitř světýlka, připoj na kabílky a máš opraveno za pár kaček, nové světýlko stojí majland.
Tady na fóru je toho spousty(kluci to maj v osvětlení interiéru, RZky, i v předních světlech - zkus pohledat.
No nevím jestli je to tím, stačí sundat nohu z plynu a hned světlo pohasne i když je motor stále v otáčkách-tudíž se alternátor točí o 106-žádnej volnoběh!!!!!!Standa.64 píše:Taky mi při sundání nohy z plynu svítí světla o trošičku míň,asi je to normální,na volnoběh to dobíjí menším napětím.
Je to přímo závislé na plynovém pedálu, viz mé video na předchozí stránce.
-
- Zkušený
Takovou změnu v intenzitě teda nemám.Trošku pohasnou,ale je to sotva znatelné.Pokud při přidání plynu je napětí o cca 0,8 V vyšší,jak měřil Zuntak,tak zákonitě se zvýší výkon žarovek a to bude znát na svítivosti.Lehce přidat, aby se nezvedly otáčky jsem popravdě nezkoušel.Jaký by to ovšem mělo smysl,že i při bržděním motorem to dobíjelo nižším napětím?
- stand
- Zkušený
No to je právě to co mi nejde do hlavy, prostě to má něco společného s plyn. pedálem, nebo se vstřikovací soustavou, ale proč
..

-
- Zkušený
Je to jen úvaha,takže nebrat úplně vážně-možná bez plynu je udržovací a s plynem provozní režim dobíjení .Až budu mít cestu kolem známého autoelektrikáře, tak se ho na to zeptám.
-
- Zkušený
Tak jsem si ráno o 10 minut přivstal a při odjezdu do práce jsem zkoušel to pohasínání při volnoběhu.Od volnoběžných do 1200 ot svítí stejně a potom se o trochu zesílí. Takže ten efekt při lehkém ťuknutí o plyn nemám.