Závažný problém s motorem
- rusher
- Nováček
Tak jsem to dneska dával servisákovi a bavili jsme se o tom. Minulý týden mi tam měnil o-kroužky a snad i ventily, protože byli špatné tlaky ve 3 a 4 válci. Došlo k dekarbonizaci motoru, tím, že předchozí majitel dlouho neměnil olej. Měl to rozebraný a říkal, že hlavy nejsou porušené, povrch je čistý a lapovaný. Vyměnil mě i těsnění pod hlavou, olej a filtry. Říkal, že bych měl najet tak 500km, aby si sedli ty kroužky, že teď ten olej bude cítit než se to usadí. Teď s tím jel na diagnostiku, jestli nebude špatná cívka. Nechá vyměnit svíčky, ale kabely jsou údajně v pořádku. Říkal, že tem motor má najeto tak 170-180tis. že přes 200 to určitě není. Teď tam bude dávat ještě nějaké podložky. No, snad to s tím nebude tak strašný. Uvidíme, je to šikovnej chlapík, kterej mě určitě netvrdí nějaký nesmysly. Možná jsem to nepopsal, tak úplně jak mě to říkal on, ale přibližně je to tento problém....teď mě volal a že to vypadá na špatnou cívku. No nic, tak do toho ještě něco nasypu a uvidíme
Ford Focus 1.6 kombi, r.v.03/99
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to vypada na lehkou GO motoru .rusher píše:Tak jsem to dneska dával servisákovi a bavili jsme se o tom. Minulý týden mi tam měnil o-kroužky a snad i ventily, protože byli špatné tlaky ve 3 a 4 válci. Došlo k dekarbonizaci motoru, tím, že předchozí majitel dlouho neměnil olej. Měl to rozebraný a říkal, že hlavy nejsou porušené, povrch je čistý a lapovaný. Vyměnil mě i těsnění pod hlavou, olej a filtry. Říkal, že bych měl najet tak 500km, aby si sedli ty kroužky, že teď ten olej bude cítit než se to usadí. Teď s tím jel na diagnostiku, jestli nebude špatná cívka. Nechá vyměnit svíčky, ale kabely jsou údajně v pořádku. Říkal, že tem motor má najeto tak 170-180tis. že přes 200 to určitě není. Teď tam bude dávat ještě nějaké podložky. No, snad to s tím nebude tak strašný. Uvidíme, je to šikovnej chlapík, kterej mě určitě netvrdí nějaký nesmysly. Možná jsem to nepopsal, tak úplně jak mě to říkal on, ale přibližně je to tento problém....teď mě volal a že to vypadá na špatnou cívku. No nic, tak do toho ještě něco nasypu a uvidíme
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- hape
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hape
- Junior
Vidíš, já a Pelen jsme optimisté, tak buď taky prde!!! Mě třeba reznou pomalu všechny dveře, za výměnu chladiče klímy hned po nákupu jsem vysolil 8 litrů a taky to nějak neřeším a vychutnávám si jízdu ve FOFO se vším všudy, no a až mi za jízdy odpadnou nějaké ty dveře nebo plech, to bude signál k nákupu nového auta. Akorát nevím jestli v té době na to bude nachystaná moje šrajtofle

-
- Junior
Pelen ma pravdu. Az na tu civku jsem to prodelal taky a muzu Ti s klidem rict: jezdi to porad stejnepelen píše:Kdo se muze pochlubit opravenymi a pretesnenymi ventily, novym tesnenim pod hlavou, novymi svickami a novou civkou?
Ted teprve poznas, v jakem dele to vlastne sedis.![]()
![]()

Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dneska mi je měnili, 93,- Kč bez DPHhide píše:Jo jo svíčka Motorcraft 89,- bez DPH

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Si vem, že mě se na druhý den co jsem to koupil vyteklo servo na zem. Spoustu chytrolínů a super opravářů mě tvrdila že si musím koupit nové servo za 25000 apod. Nemohl jsem ho vrátit, protože ta francouszka to přepisovala přímo na mě a né dovozce. Bylo mi do breku, nakonec se jednalo o banální záležitost. Spravil mě to ten dovozce, nic za to nechtěl, jen jsem cvakl nový olej. Takže hlavu vzhůru, nemusí to být tak zlé, jak to vypadá...
- rusher
- Nováček
Tak super, auto jezdí na 4 válce a musím říct, že je to požitek z jízdy. Jezdil jsem s Meganem a Octavkou obě taky 1.6, ale tohle je fakt něco a ještě k tomu je to kombík. Ani nevím kolikrát bych dnes dostal pokutu za rychlost...
cívka, svíčky, pístní kroužky, těsnění pod hlavou, práce mechanika a diagnostika v jiném servise, tamtéž konzultace co se týče otáček motoru a čidla tachometru....jo a pak ještě mechoš rozchodil zámek u zadního sedadla a promazal a doladil pár maličkostí
Ze vším všudy mě to vyšlo na 10500,-
Dík za rady a podporu, všem přeji hlavně plno chvil s FoFo
cívka, svíčky, pístní kroužky, těsnění pod hlavou, práce mechanika a diagnostika v jiném servise, tamtéž konzultace co se týče otáček motoru a čidla tachometru....jo a pak ještě mechoš rozchodil zámek u zadního sedadla a promazal a doladil pár maličkostí
Ze vším všudy mě to vyšlo na 10500,-
Dík za rady a podporu, všem přeji hlavně plno chvil s FoFo
Ford Focus 1.6 kombi, r.v.03/99
- hape
- Junior
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: