tuhé řazení
- Ahmed
- Test driver
- Bery
- Junior
To zase já když řadím například dvojku a trojku tak tam rychlost jako by zapadne, ale přitom de ještě tak centimetr dotáhnout. De zase jenom o zvyk ale už se mi taky párkrát stalo že sem to nedoták a pak ty zoupky chytnul a nebylo to fakt nic příjemného. 

Fíkus 2.0
16v
130Ps ( momentálně trochu přidřenej motor,tak to moc nejede:( )
Jsem tlustej!!!
Protože nejsem línej se nažrat!!!

Jsem tlustej!!!
Protože nejsem línej se nažrat!!!
- martan
- Nováček
Tuhé řazení opraveno
Tak jsem o tuhém řazení řekl svému mechanikovi, když jsem si k němu dával auto na výměnu kladek. Při zpáteční cestě už šlo řazení zase krásně zlehka
. Prý stačilo jen zvednou tu manžetu co je kolem řadící páky a táhla, kulisu i lanka pořádně prostříknout konkorem.
Na převodovce sundat ten plast. kryt, pod který vedou ta lanka od ř. páky a všechny ty pohyblivé části taky prostříknout a rozhýbat. Jen se mi zhoršila přesnost řazení u trojky a pětky.
Hlavně když řadím ze dvojky na trojku, tak dost často se páka před trojkou zarazí a musím páku místo rovně dopředu , tlačit mírně doprava. Zkoušel jsem to seřídit podle Etzolda, ale nepomohlo to

Na převodovce sundat ten plast. kryt, pod který vedou ta lanka od ř. páky a všechny ty pohyblivé části taky prostříknout a rozhýbat. Jen se mi zhoršila přesnost řazení u trojky a pětky.
Hlavně když řadím ze dvojky na trojku, tak dost často se páka před trojkou zarazí a musím páku místo rovně dopředu , tlačit mírně doprava. Zkoušel jsem to seřídit podle Etzolda, ale nepomohlo to

- martan
- Nováček
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martan
- Nováček
Já to zkoušel seřizovat podle Etzolda - zajistit ř. pák trnem na neutrálu, sundat plast kryt na převodovce, odjistit oranžovou pojistku, dolní táhlo nastavit na střed, horní táhlo nadoraz doprava nebo doleva, zajistit oranžovou pojistku a vyndat trn od ř. páky. Bohužel i když jsem to zkoušel dvakrát, nepřesnost řazení je stále stejná.
Pokud znáte jiný způsob poraďte
Pokud znáte jiný způsob poraďte

- martan
- Nováček
Tak ta trojka je čím dál horší
. Ale je to nepravidelně, tak z 20% tam zapadne krásně hladce, z 20% po překonání mírného odporu a lehkém lupnutí a z 60% pákou opakovaně do něčeho tvrdě narážím a musím s ní hodně lomcovat než ji tam dostanu, většinou mezi tím ztratím rychlost i otáčky a začínám znova od dvojky
. Začíná to být docela nebezpečné, když se třeba potřebuji rychle zařadit mezi jedoucí auta. Budu s tím muset zajet do servisu, nebo poradí někdo na srazu? 

- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mno nechci strašit, ostatně já jsem jinej případ. Ale měl jsem stejnej problém se řazením 3ky. Až jsem jednou zařadil tak "podivně", že jsem zlomil kolo v převodovce... šla jen 1ka a 2ka... zbytek vůbec, pákou nešlo hnout vůbec do středu natoš doprava. Oprava cca 10 200,-martan píše:Tak ta trojka je čím dál horší. Ale je to nepravidelně, tak z 20% tam zapadne krásně hladce, z 20% po překonání mírného odporu a lehkém lupnutí a z 60% pákou opakovaně do něčeho tvrdě narážím a musím s ní hodně lomcovat než ji tam dostanu

Ale myslim, že jen špatným zařazením to nebylo... auto je z dovozu, u mě čtvrt roku.
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Tak oživuju toto staré téma.
Jak začalo chladné počasí, tak jsem začal zase mít problém s řazením. Vždycky ráno když vyjedu a zařadim poprvé dvojku, tak to klade lehce odpor a pak to tam najednou samo lehce skočí, ale přitom to chroupne někde pěkně zespoda, jako kdyby to šlo přes zuby
Takhle to chroupne ještě při 2. - 3. zařazení, pak už je klid, ale pořád tam ta dvojka jde hodně ztuha, že to musim fakt docela rvát. Stejně tak klade větší odpor čtyřka, než ostatní rychlosti.
Snad by pomohla výměna oleje v převodovce, i když vím, že má být náplň doživotní, každopádně 100 tisíc km po městě a 5 let stáří je pro převodovku už relativně zátěž a ten olej už by nemusel fungovat na 100%. Další možnost je vyměnit kulisu řazení.
Když už má fofo tak super řazení, tak si ho chci užívat naplno
. Budu vám moc vděčný za každou radu nebo postřeh 
Jak začalo chladné počasí, tak jsem začal zase mít problém s řazením. Vždycky ráno když vyjedu a zařadim poprvé dvojku, tak to klade lehce odpor a pak to tam najednou samo lehce skočí, ale přitom to chroupne někde pěkně zespoda, jako kdyby to šlo přes zuby

Snad by pomohla výměna oleje v převodovce, i když vím, že má být náplň doživotní, každopádně 100 tisíc km po městě a 5 let stáří je pro převodovku už relativně zátěž a ten olej už by nemusel fungovat na 100%. Další možnost je vyměnit kulisu řazení.
Když už má fofo tak super řazení, tak si ho chci užívat naplno

ST150
- martinsk
- Pokročilý
- abe
- Junior
Ahoj, já jsem měl taky problém se řazením hlavně v zimně.Jak byl motor na druhý den studeny, tak jsem měl problém zařadit jedničku nebo zpátečku.No a ostatní rychlosti staly taky pěkně za prt
Říkal jsem to p.Dudíkovy z Kravař a on na to řek (jestli jsem to správně pochopil), že je nějaká hřídel rezavá a špinavá(v zimě ta špína zatuhla).Musel rozhodit motor s převodovkou, jak se mění spojka, tam je taková hřídel, kterou vyčistil a promazal a od té doby bez problému l