LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
postak
Test driver
Test driver

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od postak » 10.03.2012 19:03

Takže hlásím se sem s prvním příspěvkem. Asi bych možná našel odpovědi na moje otázky, ale zeptám se znova, jelikož vlákno má už 96stran :roll:

1. Mám ff2 před fl, v kufru vozím rezervu 195/65/15 a kolem ní jsou takové ty dva polystyreny kolem dokola, kde mám uloženo věcí. Viděl jsem focusy2 co mají větší kufr právě díky tomu, že mají menší rezervu a ty polystyreny tam nemají. Já je vítám a využil bych tuhle pořádnou ďouru na nádrž.

Moje otázka tedy směřuje, co s rezervou. Dá se do velkého TP zapsat bez rezervy a jezdit jen s opravárenskou sadou :?: Dovoluje to oficiálně Ford pro ff2?

2. Jak je to s motorem 1.6 74kW od yamahy ve ff2 :?: Je tento motor na přestavbu vhodný nebo má nějaké mouchy :?:

3. Jaký systém případně použít :?: Má někdo z místních zkušenosti s touto firmou :?:

Možná mě časem ještě něco napadne. :roll: Za případné odpovědi všem děkuji :palec_nahoru:

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 10.03.2012 19:28

A znáte někdy tuto firmu :?:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 10.03.2012 20:57

Na dotaz jestli můžeš vozit lep.sadu,tak můžeš místo rezervy,v techničáku budeš mít akorád napsáno alt.palivo lpg,jinak nic o rezervě se do techn. nepíše.Na dotaz firmy lpg montující elpigaz vím že mají zastoupení systému lpg od firmy elpigaz.Mají je zapsaný jako montážní firma která dělá jejich systém elpigaz. :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 10.03.2012 22:53

Pokud by se ti chtelo, tak ja si nechal montovat v autovoznicka a spokojenost.

jinak ten motor je pry nachylny na zaklepani ventilu, ale v zasade jsem moc pripadu nenasel na netu kdy by se to fakt stalo.
Muzes si namontovat primazavani, ale za napln zaplatis vic nez za pripadnou opravu. Muzes sledovat vule ventilu, ale opet zaplatis vic za to serizovani nez za opravu.
Elpigas umi privstrik benzinu pri vyssim zatizeni, coz by to melo samo o sobe dost eliminovat. Ja mam najeto 25 tis a zatim velka spokojenost, doufam ze to tak bude i dal ...

Co se tyce rezervy, vozim dojezdovku v kufru, misto rezervy amm 44litru nadrz s tim ze tam nacepuju 42litru. Upraveny plovak.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 11.03.2012 00:42

Klvys píše:Co si to vybíráš za pumpu? ted jsem nasel blizko mě pumpu a tnakuju za 16,20kč :)

Já jezdim Jesenice :arrow: Barrandov :arrow: Jesenice a todle je aspoň podle mě trochu kvalitní čerpačka a hlavně dá se říci cestou ...

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 11.03.2012 19:22

el_Barto píše:Pokud by se ti chtelo, tak ja si nechal montovat v autovoznicka a spokojenost.

jinak ten motor je pry nachylny na zaklepani ventilu, ale v zasade jsem moc pripadu nenasel na netu kdy by se to fakt stalo.
Muzes si namontovat primazavani, ale za napln zaplatis vic nez za pripadnou opravu. Muzes sledovat vule ventilu, ale opet zaplatis vic za to serizovani nez za opravu.
Elpigas umi privstrik benzinu pri vyssim zatizeni, coz by to melo samo o sobe dost eliminovat. Ja mam najeto 25 tis a zatim velka spokojenost, doufam ze to tak bude i dal ...

Co se tyce rezervy, vozim dojezdovku v kufru, misto rezervy amm 44litru nadrz s tim ze tam nacepuju 42litru. Upraveny plovak.
Náchylný na zaklepání ventilů :?: To se stane kdy :?: Když podtočíš motor :?: Např. na 3.r.s. jedeš 20km/h a šlápneš na to :?:

Takže obecně vzato Elpigas bys mi doporučil :?: Jestli jsem četl dobře, tak ho podle všeho máš. No dneska jsem to řešil se ženou, tak jen musím najít nějaký spolehlivý systém a hlavně firmu na severní moravě, nejlépe okolí Frýdku Místku nebo max. Ostrava :roll: :idea:

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 11.03.2012 19:42

el_Barto píše:jinak ten motor je pry nachylny na zaklepani ventilu, ale v zasade jsem moc pripadu nenasel na netu kdy by se to fakt stalo.
Kontrolujete si někdo vůle ventilů sám? U Fiesty jsem měl měření vůle předepsané ve 150 tkm, u Focuse jsem je zkouknul před montáží, obojí v předepsaných tolerancích. Rád bych na ně při každé výměně oleje mrknul, ale zhrozil jsem se toho chumlu co po montáži vstřikovačů nad deklem vzniknul. Předpokládám že plynaři co mi to montovali budou mít nějaký postup, přesto se zeptám - dává se to všechno ven nebo se s tím při montáži počítá a víko půjde systémem ježek z klece ven i tak? Možná zbytečné obavy, až najedu aspoň 10x víc na plyn a zkouknu že je vše ok, budu klidnější, takhle mám i přes namontované Flashlube trochu starost.
Vojta

Nicco
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nicco » 11.03.2012 20:37

postak píše:
Náchylný na zaklepání ventilů :?: To se stane kdy :?: Když podtočíš motor :?: Např. na 3.r.s. jedeš 20km/h a šlápneš na to :?:

Takže obecně vzato Elpigas bys mi doporučil :?: Jestli jsem četl dobře, tak ho podle všeho máš. No dneska jsem to řešil se ženou, tak jen musím najít nějaký spolehlivý systém a hlavně firmu na severní moravě, nejlépe okolí Frýdku Místku nebo max. Ostrava :roll: :idea:
Sedla ventilov su prilis makke, takze ked ich nemaze benezin, tak sa takzvane zaklepu - zatvaraju sa "nasucho" a obecne, cim viac otacok, tym sa viac zaklepavaju.

Ford robi original LPG iba pre 1.6tivct a 2.0i, ktore maju naviac este zosilene sedla ventilov oproti serii, plus mozno dalsie upravy - ine sviecky,....

Ak najazdis 15t km rocne, tak sa ti prestavba vrati povedzme za 2 roky. Ventily sa zaklepu zhruba po 100tkm, asi zalezi, ake otacky jazdis, ked to hodbne silis na dialnici, tak to moze prist skor. Ked jazdis normalne, tak to mozno ani nepride, pocas tvojho uzivania.
Niekto tu mal aj Flashlube a po 100t km sa mu ventily aj tak zaklepali.

No a potom este jedna vec. EU chce harmonizovat danove zatazenie vsetkych paliv do asi 2018(?) s postupnym priblizovanim asi od 2015.
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 11.03.2012 21:20

postak píše:... co s rezervou. Dá se do velkého TP zapsat bez rezervy a jezdit jen s opravárenskou sadou :?: Dovoluje to oficiálně Ford pro ff2?...
Toto jsem taky řešil. Shodou okolností jsem byl minulý týden na STK a hned na začátku mi bylo "vyčteno", že nemám rezervu v kufru uchycenou nějakým držákem, ale že je jen na volno :nnou: . Údajně to tak ale má 99% plynařů a na STK z toho nedělají problém, jen mi dali "doporučení", abych si to ve svém zájmu připevnil, nejlépe k platu kufru.

Co se týká rezervy a náhradní sady, do TP se nic nepíše. Mám zjištěno, že je možno rezervu nahradit sadou na opravu pneumatiky - viz prohlášení Fordu:

[Přípona doc byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Pokud bys do toho šel, je lepší si pro případnou silniční kontrolu od PČR vozit sebou oficiální verzi tohoto prohlášení, snad by to mohli někde ve Fordu dát "s razítkem" :idea: Já to dál neřešil, protože je pro mne rezerva stále větší "jistota" a u kombíku mě to "neva" :gott:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 11.03.2012 22:52

Zaklepani ventilu se tak moc neboj, az se zaklepou tak se zaklepu, deje s to postupnym opotrebenim, ne podtacenim motoru.

Nebude to takove horke, kdyby to tak bylo, tak 1. deje se to i u benzinu 2. kdyz budes hledat na netu tak najdes spoustu diskuzi o tomto problemu, ale zadny konkretni vyskyt teto zavady ...
Ekvivalent vyskytu najdes treba u preskoceni rozvodu u 1,2HTP, a o tom se moc nemluvi.

LPG ma proste hodne mytu kolem a ano, jsou to jiste starosti navic, ale koho to trapi kdyz se jezdi skoro o 1,5,- levneji na kilometr :-D

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 11.03.2012 22:53

No a potom este jedna vec. EU chce harmonizovat danove zatazenie vsetkych paliv do asi 2018(?) s postupnym priblizovanim asi od 2015.[/quote]
Myslím že se to týká jenom nafty a benzínu.Lpg a GNG se to netýká. :nnou:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 11.03.2012 23:10

ja bych to neresil zatim,....

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 12.03.2012 06:56

to postak: První uvedenou firmu neznám. Druhá, LPG Škapa Elpigaz v Bašce, má myslím celkem slušné renomé. Špatný není ani Autoplyn Turek v Žabni - menší dílna, kde jsem montoval já. Pak třeba Ecogaz Szotek v Horní Suché nebo Motorgas Šeda v Rychvaldu. Je toho samozřejmě více, ale u těchto myslím zásadní chybu neuděláš.
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 12.03.2012 07:05

k tomu zaklepaniu ventilov...na to má vplyv viac vecí..ako sa spomína, štýl jazdy, vysoké otáčky, stav hlavy už pred montážou a pod. Jedným z najväčších vplyvov je však spaľovanie plynu. Ten totiž ak nehorí správne, vytvára vysoké teploty a tie majú hlavne negatívny vplyv na výfukové ventily. Teda obecne by som nedoporučil do 1,6 montovať príliš lacné systémy, kde je nastavovanie nie moc presné a nedá sa robiť v rôznych režimoch. Tie "lepšie" systémy dokážu nastavovať zmes pre každý režim práce motoru, rôzne otáčky, prípadný pristrek benzínu nemôže byť na závadu a ten olej na šijacie stroje, ako tomu tu niekto vraví :huraa: si myslím, že pre kľud duše nie je od veci, i keď zas je tu riziko zasvinenia sacieho systému :wallbash:
Čo sa týka toho postupného zvyšovania dane na lpg a cng, tak to si myslím, že hrozí určite, pretože ak začne byť týchto áut dosť, tak či jednotlivé štáty, či eu uhnija zas vymyslí nejaký dôvod, ako nás zdaniť. Ale to najbližších pár rokov nehrozí a tak si zatiaľ užívajme :bravo22:
Ghia combi, 1,6 16V Zetec SE 74 kW, Ba+Lpg (Stargas, už čiastočne adaptovaný na AG Compact), 2003, modrozel metal
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 12.03.2012 19:33

Děkuji všem za příspěvky, určitě to zpracuji. Psal jsem včera do té provozovny ve FM - Elpigas.

Přestavba u FFII je 27000kč včetně mazacího systému JLM. Volný termín nejdřív po 12.4.2012, takže o práci nouzi nemají :roll:

No už jsem to se ženou probral a vypadá to tak, že do toho půjdu, děj se co děj. Ještě budu muset vyšetřit nějaké peníze, protože s tímhle jsem nepočítal. Plánujem teď přestavbu bytu, takže je to něco navíc :?

Jo a ještě co se týče těch ventilů a zaklepávání, tak jezdím úplně normálně. Potřebu předjíždět velkou nemám, ale když jo, tak podřadím a proženu to, to je jasné. Jinak jezdím normálně, po městě do 2.tis.což bohatě postačuje a jinak kolem 3 až 3,5 otáček. Na dálnici to dělá kolem 120km/h. :|

Odpovědět

Zpět na „Motor“