LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Yeshterr
Test driver
Test driver

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 13:22

Zrovna včera mě to napadlo, zrovna poté, co jsem koukal že stejné palivo může mít dvě různé daně podle způsobu využití :D
Myslím, že by to šlo, je to v podstatě to samé, co jsi popsal to plnění turistických bombiček, akorát ve velkým.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 09.02.2012 13:27

Další argument když mi někdo argumentuje že "Kalousek určitě brzo LPG řádně osolí" - dokud se bude stejný a výrazně jinak zdaněný plyn používat i k topení, zadělali by si na podobný průser jako s kauzou LTO a to si nikdo z politické garnitury nedovolí risknout. A navíc pokud se LPG započítává do alternativních paliv (jako že asi jo), rozhodně budou rádi za každé procentíčko aut co jezdí na plyn, aby uspokojili bruselské dráby.
Vojta

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 09.02.2012 14:01

Zní to logicky a jednoduše. Ale zatím jsem nikdy na žádném fóru LPG nepostřehl, že by si někdo plnil doma ze svého zásobníku na vytápění...Zkus dát nějaký mailový dotaz třeba na flaga.cz nebo primaplyn.cz, třeba se něco dozvíme.
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 09.02.2012 14:07

Yeshterr píše:Milane, to sám nevyndavej, máš to v záruce! MH30 taky popisuje, že mu to dělal technik. Trvej po opravě na zkušební jízdě s technikem a řiď auto sám. To bude asi nejlepší.

Já nic dělat nebudu :D neboj, jen mu to dám přečíst projistotu až budu v té dílně, kdyby nic nenašel, což pochybuji ... :bebng:
Díkes za radu :nazdravi:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 14:18

A pak ať si hned přečte o tý ČOIce, Sdružení ochrany spotřebitelů a další kecy o plynařskejch buzerantech :mrgreen:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Paja-ja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paja-ja » 09.02.2012 14:38

Yeshterr píše:A pak ať si hned přečte o tý ČOIce, Sdružení ochrany spotřebitelů a další kecy o plynařskejch buzerantech :mrgreen:
Fascinuje mě tvá sebejistota - pravděpodobně to nějak souvisí s tvým avatarem :irre: .
Pokud bude mít v systému nějaký bordel, tak se na něj záruka nevztahuje. Klidně si může případnou opravu nechat zaplatit. A "milan26" si může náklady zkoušet vymáhat na čerpačce. Přeji mnoho štěstí.
F1 2003 1,6 combi Silver Mondust

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 14:46

Paja-ja píše:Fascinuje mě tvá sebejistota - pravděpodobně to nějak souvisí s tvým avatarem :irre: .
Tomu se říká HUMOR, to neřeš :perfect:
Obrázek

milan26
Junior
Junior

Příspěvek od milan26 » 09.02.2012 14:52

Paja-ja To je taky možné :wink: Mě nemůže už nic překvapit v dnešní době :totlsmile:
Snad to bude něco v počítači ... Když přepnu ručně po nějaký tobě, tak to lehce zatřepe :bebng: a pak v poho :nixw:

Yeshterr Achjoo, už jsem si zvikl tady na takové lidi :nazdravi:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.02.2012 17:55

Co se týče lpg a jeho ceny tak by dražší o zvýšení dph by být nemělo ,pač zvýšit daň na toto palivo nelze protože lpg je palivo vedeno jako ekologické a v rámci eu je nařízení že ekolo.paliva nesmí být zatížená vyšší spotř.daní.I kdyby Kalousek toto palivo zdražil tak moc z toho stát nezíská ,není zas nás tolik plynařů aby na tom stát vydělal. :cooler:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Paja-ja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paja-ja » 09.02.2012 19:03

Yeshterr píše:
Paja-ja píše:Fascinuje mě tvá sebejistota - pravděpodobně to nějak souvisí s tvým avatarem :irre: .
Tomu se říká HUMOR, to neřeš :perfect:
To "Yeshterr" -
Asi tak, ve tvých předchozích příspěvcích moc humoru nevidím viz. např. "A pak ať si hned přečte o tý ČOIce, Sdružení ochrany spotřebitelů a další kecy o plynařskejch buzerantech"
(teda pokud jsi je nemyslel ironicky, ale asi ne).
Spíš to vypadá na to, že o ČOI a SOS víš jen něco od manželky, která v příbuzném oboru pracuje. Jinak bys tu tak silná slova jen tak nerozhazoval.

To "milan26" -
Provoz na LPG má svá specifika, která někdy přinášejí i problémy. Odladění systému není jednoduché a pak celkem logicky - plynaři si tě dost často přehazují se běžným servisem jako horký brambor. Prostoru na to mají dost. Pochybení se pak dost těžce dokazuje. Navíc, kvalita plynu u nás byla, je a asi už navždy bude kolísavá. V současném mrazivém počasí (které i tak plynu zrovna moc nesvědčí) má na provoz velký vliv.
Přeji hodně zdaru s opravou. :nazdravi:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 19:33

Tak podívej, vzhledem k tomu, že jsem na konci přízpěvku udělal smajlíka, tak jsem to asi myslel vážně...no, hlavně, že to pochopil ten, kterýmu to bylo určeno. Je krásné, jak jsi Milanovi popsal teorii, praxe je však jiná. Pokud bys toto vlákno sledoval tak půl roku, zjistil bys, že tu s ním řešíme spoustu problémů, co od počátku s LPG má. Je úžasné popsat, jak si tě budou všichni přehazovat jak horký brambor, to mu pomůže. většinou se tady debata pro odlehčení atmosféry proloží nějakým odlišným příspěvkem a lidé si zde občas dovolí použít smajla, aby bylo...no, řekněme všem jasné jak to myslí. Tudíž jestli ten můj příspěvek tolik ranil Tvé ego, hluboce se tímto omlouvám a příště tam holt šoupnu raději celý kýbl smajlů, aby to bylo jasné hned, jak to myslím. Jinak s ČOI mám osobní zkušenost z doby svého působení v jednom nejmenovaném velkoobchodu. S Manželkou jsem neměl o ČOI a SOS důvod si povídat, pouze jsem srovnal její zkušenosti se svými.
Obrázek

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 09.02.2012 19:40

yesthere zapoměl jsi vložit pro paja-ja smajlíka :irre: :irre: :irre: :ble2: :cooler: :puke_r: :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 20:40

Máš pravdu Jimmi, napsal jsem to špatně :arrow:
Yeshterr píše:A pak ať si hned přečte o tý ČOIce, Sdružení ochrany spotřebitelů a další kecy o plynařskejch buzerantech :mrgreen:
Takže aby bylo vidět, že to myslím z LEGRACE :arrow:
A pak ať si hned přečte o tý ČOIce, Sdružení ochrany spotřebitelů a další kecy o plynařskejch buzerantech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll:
Obrázek

Paja-ja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paja-ja » 09.02.2012 21:04

Yeshterr píše:Tohle není ale žádná KONTROLA, tohle je to, že ONI posrali instalaci a nazývá se to REKLAMACE!!! Kontrolou rozumím prohlídku systému, když chci ze své vůle nechat zařízení překontrolovat z důvodu že jsem někde něco utrhnul, urazil, po nehodě, nebo protože Ti to přikazuje vyhláška (roční revize). Nikoliv však z toho důvodu, že Ti to sprasili a za to z Tebe budou tahat prachy...Chápu, že ne každý se chce/má psychicky na to se s touhle svoločí hádat, tudíž bych to v Tvém případě zkusil už natvrdo řešit přes ČOIku nebo Sdružení ochrany spotřebitele. Nevím jak funguje to druhé, nicméně ČOIka má povinnost se zabývat každou stížností, ač neoprávněnou či naprosto dementní. Manželka dělá ve skoro stejném resortu a když občas vidím ty stížnosti, kterými se musí zabývat...ale prostě musí. Rozjeď to konečně na nějaký úrovni, ať tě ty idioti přestanou tahat za nos a tahat z Tebe prachy. Oni nse k Tobě pak začnou chovat jinak, když uvidí, co jsi proti nim inicioval. Věř mi :palec_nahoru:
To "Yeshterr"
No asi tak - mé ego určitě netrpí, na to už jsem dost starý (nebo možná právě proto).
Ostatně těch smajlíkú ti chybí asi více, nebo snad chceš říct, že i ve výše uvedeném příspěvku to myslíš také z LEGRACE :arrow: ?! Rychle tam pro odlehčení pár kousků dodělej, ať je to všem jasné. Tak trochu si odporuješ :perfect:
Ti chápavější si to přeberou, že jo "jimm" :dih:
To "milan26" - Dobrá rada nad zlato. :nixw:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 09.02.2012 21:14

Zase vedle jak ta jedle, ty se to snad ty kluku nenaučíš rozeznávat. To, co jsi teď odcitoval, jsem myslel vážně, tam smajlů netřeba. Možná by bylo na čase, aby ses přestal mých přízpěvků všímat, tady je to vlákno o LPG AC. Ne o tom, že se tady budeš přes půl stránky o někoho otírat a zamazávat to tu. Už nemám, co bych Ti k tomu řekl, možná jen použiji okřídlenou větu jednoho člena tohoto fóra, která se sem nyní hodí víc, než dost. Takže... "Buď dobrý".
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“